Рецепт Долма з рисом
Цей рецепт приготування долми з рисом дозволить вам за пару годин приготувати смачну страву, яке прикрасить будь-який стіл.
опис приготування:
Щоб приготувати долму з рисом в домашніх умовах, потрібно:
1. приготувати начинку.
2. Загорнути начинку в виноградне листя.
3. Приготувати овочі для гарніру.
4. приготувати соус.
5. Зварити все в одному казані.
- Виноградне листя— 30 штук(24 в блюдо, 6 в гарнір)
- відварені опеньки— 200 грам
- Цибуля— 2 штуки(1 в блюдо, 1 в гарнір)
- часник— 2 зубчики
- пропарений рис— 200 мілілітрів
- куркума— 1 Чайна ложка
- сіль— 1 Чайна ложка
- перець— 1 Чайна ложка
- кмин— 2/3 чайних ложки(1/3 в блюдо, 1/3 в гарнір)
- Рослинна олія— 4 Ст. ложки(2 в блюдо, 2 в гарнір)
- Корінь селери— 120 грам
- морква— 5 штук
- кріп— 30 грам
- Томатна паста— 2 Ст. ложки
- Аджика— 3 Ст. ложки
- сіль— За смаком
- перець— За смаком
- цукор— За смаком
Пропускаємо все через м'ясорубку.
Додаємо в каструлю кип'яченої води, рису, куркуми і доводимо до кипіння. Протягом 12 хвилин варимо на малому вогні. зливаємо воду.
Заважаємо гриби і 2/3 рису. Перемішуємо з сіллю і перцем.
Загортаємо начинку в виноградне листя.
Смажимо в казані подрібнену цибулю і терту моркву.
Зверху викладаємо тертий селера і тушкуємо ще 5 хвилин.
Поверх викладаємо долму.
готуємо соус. Заливаємо в каструлю 0,5 л води, додаємо туди аджику, томатну пасту, залишився рис, спеції, сіль, цукор. Заливаємо соус в казан з долмой, накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин на повільному вогні після закипання.
Подібні рецепти
Пиріг з шинкою і стручкової квасолею
Альтернативою звичним нам голубців є продукт східної традиційної кухні — долма. Відмінною особливістю цього продукту — використання маринованих виноградного листя замість капусти. опис приготування: Хочу поділитися рецептом, як приготувати долму їх маринованих листя. Мариновані виноградні лист...
Долма з бурякових листя
Долму з бурякових листя іноді називають "; російська долма" або "; бурякові голубці ";. Як не крути, блюдо виходить дивовижно смачним! Підійде для насиченого обіду або ситної вечері. пробуємо! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування долми з бурякових листя. Начинка з фаршу,...
Долма на зиму
Я дуже люблю долму і завжди навесні і влітку заготовлюю листя винограду для долми. опис приготування: Коли взимку вирішите приготувати долму, витягніть порцію листочків, необхідно розморозити. Приготуйте м'ясний фарш з відвареним рисом для начинки. Загорніть начинку в фарш і приготуйте улюблен...
Долма більше грузинська
Любителі кавказької кухні, цей рецепт долми по-грузинськи — спеціально для Вас. Взагалі-то в Грузії це блюдо називають "; толма ";, а не "долма", але яка різниця — головне, щоб смачно було! опис приготування: незадоволений, або долма по-грузинськи — це дуже популярна страва в кавказьких країна...
Долма в духовці
Долма - це биточки з виноградного листя з фаршем. Є маса способів приготування цього смачного страви, я розповім, як приготувати долму в духовці. опис приготування: Як правило, для начинки використовується яловичий або баранячий фарш. У наші дні цю страву готують і зі свинячим фаршем, і з м'яс...