Рецепт Долма з рисом

Рецепт Долма з рисом
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Цей рецепт приготування долми з рисом дозволить вам за пару годин приготувати смачну страву, яке прикрасить будь-який стіл.

опис приготування:

Щоб приготувати долму з рисом в домашніх умовах, потрібно:

1. приготувати начинку.

2. Загорнути начинку в виноградне листя.

3. Приготувати овочі для гарніру.

4. приготувати соус.

5. Зварити все в одному казані.

  • Виноградне листя— 30 штук(24 в блюдо, 6 в гарнір)
  • відварені опеньки— 200 грам
  • Цибуля— 2 штуки(1 в блюдо, 1 в гарнір)
  • часник— 2 зубчики
  • пропарений рис— 200 мілілітрів
  • куркума— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • перець— 1 Чайна ложка
  • кмин— 2/3 чайних ложки(1/3 в блюдо, 1/3 в гарнір)
  • Рослинна олія— 4 Ст. ложки(2 в блюдо, 2 в гарнір)
  • Корінь селери— 120 грам
  • морква— 5 штук
  • кріп— 30 грам
  • Томатна паста— 2 Ст. ложки
  • Аджика— 3 Ст. ложки
  • сіль— За смаком
  • перець— За смаком
  • цукор— За смаком
Долма з рисом - фото крок 1 Смажимо на сковорідці з рослинним маслом цибулю, часник і гриби протягом 5 хвилин.

Долма з рисом - фото крок 2 Пропускаємо все через м'ясорубку.

Долма з рисом - фото крок 3 Додаємо в каструлю кип'яченої води, рису, куркуми і доводимо до кипіння. Протягом 12 хвилин варимо на малому вогні. зливаємо воду.

Долма з рисом - фото крок 4 Заважаємо гриби і 2/3 рису. Перемішуємо з сіллю і перцем.

Долма з рисом - фото крок 5 Загортаємо начинку в виноградне листя.

Долма з рисом - фото крок 6 Смажимо в казані подрібнену цибулю і терту моркву.

Долма з рисом - фото крок 7 Зверху викладаємо тертий селера і тушкуємо ще 5 хвилин.

Долма з рисом - фото крок 8 Поверх викладаємо долму.

Долма з рисом - фото крок 9 готуємо соус. Заливаємо в каструлю 0,5 л води, додаємо туди аджику, томатну пасту, залишився рис, спеції, сіль, цукор. Заливаємо соус в казан з долмой, накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин на повільному вогні після закипання.

Подібні рецепти

Долма з маринованих листя

Пиріг з шинкою і стручкової квасолею

Альтернативою звичним нам голубців є продукт східної традиційної кухні — долма. Відмінною особливістю цього продукту — використання маринованих виноградного листя замість капусти. опис приготування: Хочу поділитися рецептом, як приготувати долму їх маринованих листя. Мариновані виноградні лист...

Долма з бурякових листя

Долма з бурякових листя

Долму з бурякових листя іноді називають "; російська долма" або "; бурякові голубці ";. Як не крути, блюдо виходить дивовижно смачним! Підійде для насиченого обіду або ситної вечері. пробуємо! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування долми з бурякових листя. Начинка з фаршу,...

Долма на зиму

Долма на зиму

Я дуже люблю долму і завжди навесні і влітку заготовлюю листя винограду для долми. опис приготування: Коли взимку вирішите приготувати долму, витягніть порцію листочків, необхідно розморозити. Приготуйте м'ясний фарш з відвареним рисом для начинки. Загорніть начинку в фарш і приготуйте улюблен...

Долма більше грузинська

Долма більше грузинська

Любителі кавказької кухні, цей рецепт долми по-грузинськи — спеціально для Вас. Взагалі-то в Грузії це блюдо називають "; толма ";, а не "долма", але яка різниця — головне, щоб смачно було! опис приготування: незадоволений, або долма по-грузинськи — це дуже популярна страва в кавказьких країна...

Долма в духовці

Долма в духовці

Долма - це биточки з виноградного листя з фаршем. Є маса способів приготування цього смачного страви, я розповім, як приготувати долму в духовці. опис приготування: Як правило, для начинки використовується яловичий або баранячий фарш. У наші дні цю страву готують і зі свинячим фаршем, і з м'яс...