Рецепт Долма на зиму
Я дуже люблю долму і завжди навесні і влітку заготовлюю листя винограду для долми.
опис приготування:
Коли взимку вирішите приготувати долму, витягніть порцію листочків, необхідно розморозити. Приготуйте м'ясний фарш з відвареним рисом для начинки. Загорніть начинку в фарш і приготуйте улюбленим способом. Подавайте на гаряче або холодне.
- Виноградне листя— 100 штук
- вода— 1 літр
- Харчова плівка— За смаком
Листочки повинні бути молоді. Я беру 2 лист від краю лози. Помістіть їх в ємність. Промийте у воді.
Вийміть листочки з води. Дайте стекти воді. Зріжте хвостики у кожного листочка.
На столі розкладіть харчову плівку. Стопкою складіть підготовлені листочки. Поверніть їх в рулет разом з плівкою, Начинка від тонкого краю листа до місця, де був держак.
Я пакую листочки порційно. з 2 літрову каструльку долми мені вистачає 40-45 листочків.
Сформовані заготовки заморозити і зберігати в морозилці. Коли будете готувати долму, витягніть 1 заготовку. Разморозьте в плівці і тільки потім розгорніть. Коли зберігайте в холодильнику, заготовки тримайте окремо. Вони крихкі і можуть побитися.
Подібні рецепти
Гуляш з фаршу з підливою
Альтернативою звичним нам голубців є продукт східної традиційної кухні — долма. Відмінною особливістю цього продукту — використання маринованих виноградного листя замість капусти. опис приготування: Хочу поділитися рецептом, як приготувати долму їх маринованих листя. Мариновані виноградні лист...
Долма з рисом
Цей рецепт приготування долми з рисом дозволить вам за пару годин приготувати смачну страву, яке прикрасить будь-який стіл. опис приготування: Щоб приготувати долму з рисом в домашніх умовах, потрібно: 1. приготувати начинку. 2. Загорнути начинку в виноградне листя. 3. Приготувати овочі для га...
Долма з бурякових листя
Долму з бурякових листя іноді називають "; російська долма" або "; бурякові голубці ";. Як не крути, блюдо виходить дивовижно смачним! Підійде для насиченого обіду або ситної вечері. пробуємо! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування долми з бурякових листя. Начинка з фаршу,...
Долма більше грузинська
Любителі кавказької кухні, цей рецепт долми по-грузинськи — спеціально для Вас. Взагалі-то в Грузії це блюдо називають "; толма ";, а не "долма", але яка різниця — головне, щоб смачно було! опис приготування: незадоволений, або долма по-грузинськи — це дуже популярна страва в кавказьких країна...
Долма в духовці
Долма - це биточки з виноградного листя з фаршем. Є маса способів приготування цього смачного страви, я розповім, як приготувати долму в духовці. опис приготування: Як правило, для начинки використовується яловичий або баранячий фарш. У наші дні цю страву готують і зі свинячим фаршем, і з м'яс...