Рецепт Долма більше грузинська

Рецепт Долма більше грузинська
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Любителі кавказької кухні, цей рецепт долми по-грузинськи — спеціально для Вас. Взагалі-то в Грузії це блюдо називають "; толма ";, а не "долма", але яка різниця — головне, щоб смачно було!

опис приготування:

незадоволений, або долма по-грузинськи — це дуже популярна страва в кавказьких країнах, яке досить часто готують і у нас любителі кавказької кухні. Варіацій приготування цієї страви існує дуже багато, однак принцип завжди той же — в виноградний лист завертають начинку з м'яса і рису. розповідаю, як готувати долма по-грузинськи — цей рецепт мені дав справжній грузин, так що за правильність відповідаю.

  • Виноградне листя— 60 штук
  • Фарш свинячо-яловичий— 500 грам
  • Мал— 120 грам
  • спеції— 2 чайних ложки(червоний перець, koriandr)
  • сіль— За смаком
  • часник— 4 зубчики
  • Цибуля— 2 штуки
Долма більше грузинська - фото крок 1 Виноградне листя промиваємо, кидаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою, відварюємо 3-4 хвилини, після чого обливали крижаною водою і залишаємо в ній.

Долма більше грузинська - фото крок 2 готуємо начинку. Для цього змішуємо фарш, відварений до напівготовності рис, прокручені через м'ясорубку цибулю і часник, а також спеції. Перемішуємо до однорідності.

Долма більше грузинська - фото крок 3 У кожен виноградний лист загортаємо невелику кількість начинки так, як показано на фото.

Долма більше грузинська - фото крок 4 Беремо глибоку каструлю, на дно викладаємо долма. Викладаємо впритул один до одного. Накриваємо тарілкою і Придавлюємо чимось важким. Заливаємо підсоленій кип'яченою водою. Ставимо на повільний вогонь і готуємо 35-40 хвилин.

Долма більше грузинська - фото крок 5 Готово! Подавати в гарячому вигляді.

Подібні рецепти

Долма з маринованих листя

Заварний крем на воді

Альтернативою звичним нам голубців є продукт східної традиційної кухні — долма. Відмінною особливістю цього продукту — використання маринованих виноградного листя замість капусти. опис приготування: Хочу поділитися рецептом, як приготувати долму їх маринованих листя. Мариновані виноградні лист...

Долма з рисом

Долма з рисом

Цей рецепт приготування долми з рисом дозволить вам за пару годин приготувати смачну страву, яке прикрасить будь-який стіл. опис приготування: Щоб приготувати долму з рисом в домашніх умовах, потрібно: 1. приготувати начинку. 2. Загорнути начинку в виноградне листя. 3. Приготувати овочі для га...

Долма з бурякових листя

Долма з бурякових листя

Долму з бурякових листя іноді називають "; російська долма" або "; бурякові голубці ";. Як не крути, блюдо виходить дивовижно смачним! Підійде для насиченого обіду або ситної вечері. пробуємо! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування долми з бурякових листя. Начинка з фаршу,...

Долма на зиму

Долма на зиму

Я дуже люблю долму і завжди навесні і влітку заготовлюю листя винограду для долми. опис приготування: Коли взимку вирішите приготувати долму, витягніть порцію листочків, необхідно розморозити. Приготуйте м'ясний фарш з відвареним рисом для начинки. Загорніть начинку в фарш і приготуйте улюблен...

Долма в духовці

Долма в духовці

Долма - це биточки з виноградного листя з фаршем. Є маса способів приготування цього смачного страви, я розповім, як приготувати долму в духовці. опис приготування: Як правило, для начинки використовується яловичий або баранячий фарш. У наші дні цю страву готують і зі свинячим фаршем, і з м'яс...