Рецепт Долма в духовці
Долма - це биточки з виноградного листя з фаршем. Є маса способів приготування цього смачного страви, я розповім, як приготувати долму в духовці.
опис приготування:
Як правило, для начинки використовується яловичий або баранячий фарш. У наші дні цю страву готують і зі свинячим фаршем, і з м'яса птиці. Який би варіант ви не вибрали, Будьте впевнені, вас чекає дуже смачне і соковите блюдо! Долма нудиться в духовці під сирно-вершковим соусом. Легка кислинка і чарівний аромат, встояти неможливо!
- Лист виноградный— 30 штук(солоний)
- фарш м'ясний— 600 грам
- Цибуля— 200 грам
- часник— 3 зубчики
- сир плавлений— 200 грам(в баночці)
- крем— 200 грам
- молоко— 200 мілілітрів
- вода— 200 мілілітрів
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
Для соусу з'єднайте воду, молоко, сметану і сир. додайте 1-2 зубчики часнику, сіль і перець за смаком.
У м'ясний фарш додайте часник, що залишився, подрібнену кубиками цибулину, сіль і спеції за смаком. добре вимішайте.
сформуйте долму: на виноградний лист викладіть приблизно 1 ст. L. начинки і поверніть в тонкий рулетик. Дуже схоже на формування голубців.
Покладіть долму в форму для запікання.
Залийте соусом і запікайте при температурі 180 градусів 40 хвилин.
долма готові. Подавайте в гарячому вигляді. Смачного!
Подібні рецепти
Вірменська долма з виноградного листя
Альтернативою звичним нам голубців є продукт східної традиційної кухні — долма. Відмінною особливістю цього продукту — використання маринованих виноградного листя замість капусти. опис приготування: Хочу поділитися рецептом, як приготувати долму їх маринованих листя. Мариновані виноградні лист...
Долма з рисом
Цей рецепт приготування долми з рисом дозволить вам за пару годин приготувати смачну страву, яке прикрасить будь-який стіл. опис приготування: Щоб приготувати долму з рисом в домашніх умовах, потрібно: 1. приготувати начинку. 2. Загорнути начинку в виноградне листя. 3. Приготувати овочі для га...
Долма з бурякових листя
Долму з бурякових листя іноді називають "; російська долма" або "; бурякові голубці ";. Як не крути, блюдо виходить дивовижно смачним! Підійде для насиченого обіду або ситної вечері. пробуємо! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування долми з бурякових листя. Начинка з фаршу,...
Долма на зиму
Я дуже люблю долму і завжди навесні і влітку заготовлюю листя винограду для долми. опис приготування: Коли взимку вирішите приготувати долму, витягніть порцію листочків, необхідно розморозити. Приготуйте м'ясний фарш з відвареним рисом для начинки. Загорніть начинку в фарш і приготуйте улюблен...
Долма більше грузинська
Любителі кавказької кухні, цей рецепт долми по-грузинськи — спеціально для Вас. Взагалі-то в Грузії це блюдо називають "; толма ";, а не "долма", але яка різниця — головне, щоб смачно було! опис приготування: незадоволений, або долма по-грузинськи — це дуже популярна страва в кавказьких країна...