Рецепт Чорнично-лавандовий мед

Рецепт Чорнично-лавандовий мед
Кількість порцій: 3 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування смачного і корисного напою з чорниці зі старовинним і майже забутим назвою «мед».

опис приготування:

На перший погляд, полуниця і помідори знаходяться на різних полюсах! Помідори використовуються в солоних стравах, а полуниця в солодких. Сьогодні у вас є шанс позбутися від харчових стереотипів і приготувати щось незвичайне, але дуже смачне!

  • цукру— 1.5 склянки
  • холодної води— 4.5 склянки
  • кубиків льоду— 1 Склянка
  • соку лайма— 1.5 склянки
  • соусу з чорниці, лайма і лаванди— 1.5 склянки
  • вапно— 1 штука
  • чорниці— 15-20 штук
Чорнично-лавандовий мед - фото крок 1 1. Візьміть готовий соус з чорниці, лайма і лаванди або ж приготуйте його, прокип'ятивши 10 хвилин на повільному вогні 12 частин тертої чорниці 2 частини води, по 1 частини цукру і соку лайма, сильно подрібнену цедру 2 лаймов і половину чайної ложки масла лаванди.

Чорнично-лавандовий мед - фото крок 2 2. У маленькій каструльці з'єднайте цукор і воду, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Коли сироп стане прозорим, каструльку з вогню зніміть.

Чорнично-лавандовий мед - фото крок 3 3. В літровий глечик висипайте лід. Якщо у вас занадто великі кубики, їх потрібно розколоти.

Чорнично-лавандовий мед - фото крок 4 4. У глечик вилийте сік лайма, соус, остиглий цукровий сироп і холодну воду. Гарненько перемішайте ложкою вміст.

Чорнично-лавандовий мед - фото крок 5 5. Прикрасьте мед часточками або цедрою лайма і цілими ягодами чорниці. Подавати з легким пісочним печивом.

Подібні рецепти

Чорнично-лаймовий соус

Чорнично-йогуртовий торт

Рецепт приготування універсального ягідно-цитрусового соусу, який відмінно підійде до всіх ваших десертів і стане джерелом вітамінів. опис приготування: Чорниця в США настільки ж популярна ягода, як чорна смородина у нас. Не дивно, що стільки страв і напоїв готуються з використанням чорниці. П...

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...