Рецепт Домашня ковбаса
Домашня ковбаса відома всьому світу, готується всюди, де люди розводять свиней, овець, корів. Та й зберігатися ковбаса може дуже довго, особливо залита смальцем. Про все розповім в рецепті!
опис приготування:
Отже, хочете дізнатися, як приготувати домашню ковбасу? Все дуже просто! Беремо кишки свинячі, наповнюємо м'ясом зі спеціями і варимо-смажимо-запікаємо! Якщо м'ясо у вас не жирне, тоді обов'язково додавайте сало, приблизно 1:5-1:6, тоді ковбаса НЕ буде сухою. Я купила подчеревок, це м'ясо вже з хорошою прошарком сала, але без шкури, тому сало не додавала в ковбасу.
Детальніше дивіться в моєму рецепті!
- Свинина— 1,250 кілограма(ošeek, задня частина, лопатка)
- Сало хребтовое— 250 грам
- Голівка часнику— 1 штука
- кишки свинячі— За смаком(приблизно 2,5 м)
- сіль, перець— За смаком
- спеції— 1,5 Ст. ложки(орегано, чебрець, базилік, koriandr)
2. Вимийте м'ясо і сало, поріжте гострим ножем на шматочки, розмір не більше ніж 1*1 см. Сложите в глубокую посудину.
3. додайте сіль, спеції, дрібно рубаний часник, перемішайте ретельно. Я додаю ще неповний склянку крижаної води, м'ясо швидко її вбирає і виходить більш соковитим.
4. Підготовлені кишки надіньте на спеціальне пристосування для ковбаси (насадка надівається на м'ясорубку, при цьому грати і ніж ставити не потрібно). Зауважте край кишки. М'ясо закладайте в м'ясорубку, включайте і наповнюйте кишки.
5. Наповнюйте не надто щільно, щоб ковбаса не лопнула в процесі темообработкі. Слідкуйте, щоб кишка була цілою, якщо помітите дірочку, обов'язково зупиніть машинку і перев'яжіть ниткою це місце. Тепер ковбасі потрібно дозріти, для цього покладіть її в холодильник на ніч, але не менше ніж на 4-5 годин.
6. Вранці дістаньте ковбасу з холодильника і перев'яжіть ниткою, щоб було вам зручно її варити і запікати. Зубочисткою проколіть її кожні 5-6 см, щоб виходило повітря в процесі приготування і ковбаса не лопнула.
7. У велику сковороду або каструлю помістіть ковбасу, залийте водою, щоб вона покрила її і проваріть 5-6 хвилин з моменту закипання. Дістаньте колечко ковбаси, остудіть. Змастіть з усіх боків смальцем або олією.
8. Прогрейте духовку до 220-240 градусів. Покладіть ковбасу на деко і поставте в духовку на годину, периодически поглядывайте, якщо потрібно — перевертайте, моя ковбаска вже через 40 хвилин була рум'яною і красивою, але духовки різні, орієнтуйтеся по своїй.
9. Домашня ковбаса готова, подавати можна її відразу гарячої, але і в холодному вигляді вона не менш смачна. Відмінно зберігається в холодильнику. Якщо покласти її в глиняну посудину, залити повністю смальцем топленим, то в такому вигляді вона може дуже довго зберігається. пробуйте!
Подібні рецепти
Індійське каррі
Якщо ви відносите себе до любителів м'ясних закусок, то, напевно, як ніхто знаєте, яку зараз роблять погану ковбасу. А я вам пропоную простий рецепт домашньої ковбаси без кишок — пікантною і смачною! опис приготування: Така домашня ковбаса без кишок в домашніх умовах готується досить просто. Я...
Домашня ліверна ковбаса
Раніше в продажу була ліверна ковбаска, яку купували із задоволенням і пекли пиріжки зі смачною начинкою. Але зараз домашня ліверна ковбаса буде набагато корисніше, дивіться, як її приготувати. опис приготування: Ліверна ковбаса популярна в багатьох країнах Європи: Польщі, Словенії, Фінляндії,...
Домашня ковбаса з курки
Любіть ковбаску, але побоюєтеся купувати через велику кількість хімічних добавок? Пропоную вам відмінний рецепт приготування домашньої ковбаси з курки, яку можна дати навіть дітям. опис приготування: Цей простий рецепт домашньої ковбаси з курки можна використовувати як основу, додаючи свіжу аб...
Домашня ковбаса в пакеті
Прилавки магазинів буквально ломляться від різної ковбаси. Але давайте приготуємо ковбасу в домашніх умовах без підсилювачів смаку, барвників і консервантів. опис приготування: Як правило, домашню ковбасу готують в оболонці з кишок. Але їх не завжди можна знайти в продажу. До того ж кишки вима...
Докторська ковбаса по ГОСТу
Я вже говорив раніше, що намагаюся уникати покупних продуктів, якщо знаю, як їх приготувати в домашніх умовах. Це стосується і м'ясних виробів, зокрема - ковбас. Навчився робити докторську! опис приготування: Перед вами нехай не найпростіший, але класний варіант, як приготувати докторську ковб...