Рецепт Домашня ковбаса

Рецепт Домашня ковбаса
Кількість порцій: 2 Час приготування: 30 хв.
Домашня ковбаса відома всьому світу, готується всюди, де люди розводять свиней, овець, корів. Та й зберігатися ковбаса може дуже довго, особливо залита смальцем. Про все розповім в рецепті!

опис приготування:

Отже, хочете дізнатися, як приготувати домашню ковбасу? Все дуже просто! Беремо кишки свинячі, наповнюємо м'ясом зі спеціями і варимо-смажимо-запікаємо! Якщо м'ясо у вас не жирне, тоді обов'язково додавайте сало, приблизно 1:5-1:6, тоді ковбаса НЕ буде сухою. Я купила подчеревок, це м'ясо вже з хорошою прошарком сала, але без шкури, тому сало не додавала в ковбасу.

Детальніше дивіться в моєму рецепті!

  • Свинина— 1,250 кілограма(ošeek, задня частина, лопатка)
  • Сало хребтовое— 250 грам
  • Голівка часнику— 1 штука
  • кишки свинячі— За смаком(приблизно 2,5 м)
  • сіль, перець— За смаком
  • спеції— 1,5 Ст. ложки(орегано, чебрець, базилік, koriandr)
Домашня ковбаса - фото крок 1 1. Підготуйте продукти, приступимо! Кишки промийте під проточною водою, щоб змити сіль. Замочіть в холодній воді на годинку, пропустіть через кишку порцію води, щоб промити її зсередини. Після цих маніпуляцій кишка вважається готової для фарширування.

Домашня ковбаса - фото крок 2 2. Вимийте м'ясо і сало, поріжте гострим ножем на шматочки, розмір не більше ніж 1*1 см. Сложите в глубокую посудину.

Домашня ковбаса - фото крок 3 3. додайте сіль, спеції, дрібно рубаний часник, перемішайте ретельно. Я додаю ще неповний склянку крижаної води, м'ясо швидко її вбирає і виходить більш соковитим.

Домашня ковбаса - фото крок 4 4. Підготовлені кишки надіньте на спеціальне пристосування для ковбаси (насадка надівається на м'ясорубку, при цьому грати і ніж ставити не потрібно). Зауважте край кишки. М'ясо закладайте в м'ясорубку, включайте і наповнюйте кишки.

Домашня ковбаса - фото крок 5 5. Наповнюйте не надто щільно, щоб ковбаса не лопнула в процесі темообработкі. Слідкуйте, щоб кишка була цілою, якщо помітите дірочку, обов'язково зупиніть машинку і перев'яжіть ниткою це місце. Тепер ковбасі потрібно дозріти, для цього покладіть її в холодильник на ніч, але не менше ніж на 4-5 годин.

Домашня ковбаса - фото крок 6 6. Вранці дістаньте ковбасу з холодильника і перев'яжіть ниткою, щоб було вам зручно її варити і запікати. Зубочисткою проколіть її кожні 5-6 см, щоб виходило повітря в процесі приготування і ковбаса не лопнула.

Домашня ковбаса - фото крок 7 7. У велику сковороду або каструлю помістіть ковбасу, залийте водою, щоб вона покрила її і проваріть 5-6 хвилин з моменту закипання. Дістаньте колечко ковбаси, остудіть. Змастіть з усіх боків смальцем або олією.

Домашня ковбаса - фото крок 8 8. Прогрейте духовку до 220-240 градусів. Покладіть ковбасу на деко і поставте в духовку на годину, периодически поглядывайте, якщо потрібно — перевертайте, моя ковбаска вже через 40 хвилин була рум'яною і красивою, але духовки різні, орієнтуйтеся по своїй.

Домашня ковбаса - фото крок 9 9. Домашня ковбаса готова, подавати можна її відразу гарячої, але і в холодному вигляді вона не менш смачна. Відмінно зберігається в холодильнику. Якщо покласти її в глиняну посудину, залити повністю смальцем топленим, то в такому вигляді вона може дуже довго зберігається. пробуйте!

Подібні рецепти

Домашня ковбаса без кишок

Індійське каррі

Якщо ви відносите себе до любителів м'ясних закусок, то, напевно, як ніхто знаєте, яку зараз роблять погану ковбасу. А я вам пропоную простий рецепт домашньої ковбаси без кишок — пікантною і смачною! опис приготування: Така домашня ковбаса без кишок в домашніх умовах готується досить просто. Я...

Домашня ліверна ковбаса

Домашня ліверна ковбаса

Раніше в продажу була ліверна ковбаска, яку купували із задоволенням і пекли пиріжки зі смачною начинкою. Але зараз домашня ліверна ковбаса буде набагато корисніше, дивіться, як її приготувати. опис приготування: Ліверна ковбаса популярна в багатьох країнах Європи: Польщі, Словенії, Фінляндії,...

Домашня ковбаса з курки

Домашня ковбаса з курки

Любіть ковбаску, але побоюєтеся купувати через велику кількість хімічних добавок? Пропоную вам відмінний рецепт приготування домашньої ковбаси з курки, яку можна дати навіть дітям. опис приготування: Цей простий рецепт домашньої ковбаси з курки можна використовувати як основу, додаючи свіжу аб...

Домашня ковбаса в пакеті

Домашня ковбаса в пакеті

Прилавки магазинів буквально ломляться від різної ковбаси. Але давайте приготуємо ковбасу в домашніх умовах без підсилювачів смаку, барвників і консервантів. опис приготування: Як правило, домашню ковбасу готують в оболонці з кишок. Але їх не завжди можна знайти в продажу. До того ж кишки вима...

Докторська ковбаса по ГОСТу

Докторська ковбаса по ГОСТу

Я вже говорив раніше, що намагаюся уникати покупних продуктів, якщо знаю, як їх приготувати в домашніх умовах. Це стосується і м'ясних виробів, зокрема - ковбас. Навчився робити докторську! опис приготування: Перед вами нехай не найпростіший, але класний варіант, як приготувати докторську ковб...