Рецепт Домашня ліверна ковбаса
Раніше в продажу була ліверна ковбаска, яку купували із задоволенням і пекли пиріжки зі смачною начинкою. Але зараз домашня ліверна ковбаса буде набагато корисніше, дивіться, як її приготувати.
опис приготування:
Ліверна ковбаса популярна в багатьох країнах Європи: Польщі, Словенії, Фінляндії, Норвегії, Австрії та Німеччини. Багато рецептів включають жир або сало, щоб поліпшити текстуру і смак кінцевого продукту. Ліверна ковбаса може бути зроблена повністю з яловичини, тільки зі свинини або з змішаного м'яса. З добавок найчастіше використовують цибулю, білий перець, мускатний горіх і фісташки.
- Яловичий язик— 500 грам
- стебла селери— 2 штуки
- морква— 2 штуки
- Цибуля ріпчаста— 1/2 штуки
- часник— 2 зубчики
- вода— 3 L
- сіль— 1 Ст. ложка
- яловича печінка— 600 грам
- Сало— 350 грам
- Цибуля ріпчаста— 1/2 штуки
- Масло рослинне— 1 Ст. ложка
- кардамон мелений— 1/4 чайних ложки
- імбир мелений— 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений— 1/4 чайних ложки
- майоран сушений— 2 чайних ложки
- коріандр мелений— 1/4 чайних ложки
- цукор— 1,5 чайних ложки
- Перець чорний мелений— 1,5 чайних ложки
- сіль— 3 чайних ложки
2 Наріжте мова кубиками і пропустіть через м'ясорубку. Надішліть поки в холодильник.
3 Печінка і сало наріжте невеликими шматочками і відправте в морозилку на 30-40 хвилин.
4 Потім пропустіть сало з печиво через м'ясорубку, ще раз заморозьте протягом 30 хвилин і пропустіть через м'ясорубку.
5 Лук наріжте дрібними кубиками і обсмажте на 1 ст. L. рослинного масла до рум'яності. Спеції з'єднайте в одній мисці і перемішайте.
6 У глибокій мисці перемішайте мову, сало, печінку, цибуля і спеції.
7 За допомогою погружного блендера перетворите ліверний фарш в однорідну масу і відправте в холодильник на ніч.
8 Розділіть фарш на 3 частини. Кожну загорніть в Пекарській папір у вигляді цукерки.
9 Потім загорніть у фольгу, ретельно закріпивши кінці.
10 Викладіть ковбаси в каструлю з холодною водою, зверху встановіть вантаж і варіть при 75 градусах води протягом 40 хвилин.
11 Готову ковбасу повністю остудіть, помістіть в скляну форму з кришкою і залиште в холодильнику протягом 12-24 годин.
12 Пригощайтеся!
Подібні рецепти
Ліверна ковбаса
Якщо ви відносите себе до любителів м'ясних закусок, то, напевно, як ніхто знаєте, яку зараз роблять погану ковбасу. А я вам пропоную простий рецепт домашньої ковбаси без кишок — пікантною і смачною! опис приготування: Така домашня ковбаса без кишок в домашніх умовах готується досить просто. Я...
Домашня ковбаса з курки
Любіть ковбаску, але побоюєтеся купувати через велику кількість хімічних добавок? Пропоную вам відмінний рецепт приготування домашньої ковбаси з курки, яку можна дати навіть дітям. опис приготування: Цей простий рецепт домашньої ковбаси з курки можна використовувати як основу, додаючи свіжу аб...
Домашня ковбаса в пакеті
Прилавки магазинів буквально ломляться від різної ковбаси. Але давайте приготуємо ковбасу в домашніх умовах без підсилювачів смаку, барвників і консервантів. опис приготування: Як правило, домашню ковбасу готують в оболонці з кишок. Але їх не завжди можна знайти в продажу. До того ж кишки вима...
Домашня ковбаса
Домашня ковбаса відома всьому світу, готується всюди, де люди розводять свиней, овець, корів. Та й зберігатися ковбаса може дуже довго, особливо залита смальцем. Про все розповім в рецепті! опис приготування: Отже, хочете дізнатися, як приготувати домашню ковбасу? Все дуже просто! Беремо кишки...
Докторська ковбаса по ГОСТу
Я вже говорив раніше, що намагаюся уникати покупних продуктів, якщо знаю, як їх приготувати в домашніх умовах. Це стосується і м'ясних виробів, зокрема - ковбас. Навчився робити докторську! опис приготування: Перед вами нехай не найпростіший, але класний варіант, як приготувати докторську ковб...