Рецепт Дімлама узбецькою

Рецепт Дімлама узбецькою
Кількість порцій: 8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Дімлама є національним блюдом в Узбекистані. Вона готується з великої кількості овочів і м'яса, які укладаються шарами і гасяться тривалий час. Виходить смачно і корисно.

опис приготування:

Якщо вас зацікавило питання про те, як приготувати дімламу узбецькою, то цей рецепт для вас. Це ситне блюдо не тільки дуже смачне, але і корисне. Адже овочі містять велику кількість вітамінів, а м'ясо - це джерело білка.

  • М'якоть баранини або яловичини— 1 кілограм
  • капуста— 1 кілограм
  • морква— 5 штук
  • помідори— 6 штук
  • Картопля— 10 штук
  • Солодкий перець— 6 штук
  • Цибуля— 5 штук
  • часник— 3 штуки
  • кріп, петрушка, Braai— 3 пучка
  • Рослинна олія— 100 мілілітрів
  • зіра, koriandr, паприка, червоний гострий перець лавровий лист, сіль— За смаком
  • Фіолетовий базилік і кінза для подачі— За смаком
Дімлама узбецькою - фото крок 1 М'ясо вимийте і наріжте на шматочки в три-чотири сантиметри. Краще вибирати нежирні сорти, відмінно підійде бараняча або яловича вирізка. Розігрійте олію в казанку з товстим дном, викладіть туди шматки м'яса. Обсмажуйте їх до коричневої скоринки на сильному вогні.

Дімлама узбецькою - фото крок 2 Очистіть і наріжте півкільцями цибулю. Для цієї страви підійде самий звичайний звичний нам ріпчасту цибулю. Додайте його до м'яса і знову обсмажуйте, поки цибуля не стане м'яким і прозорим.

Дімлама узбецькою - фото крок 3 Помідори обдайте окропом, зніміть з них шкірку. Потім наріжте на чотири частини кожен. Якщо помідори досить великі, то розрізаємо їх на шість частин. Покладіть томати до м'яса з цибулею. У ступці потовчіть все спеції, додайте їх в казан. Ви можете використовувати вже готову суміш, яка продається в пакетиках. перемішайте інгредієнти, накрийте все кришкою. Гасіть п'ять хвилин.

Дімлама узбецькою - фото крок 4 Потім візьміть головки часнику і, не очищаючи їх, покладіть в казанок. Вкладіть чесночіни в блюдо так, щоб вони трохи визирали. Таким чином часник віддасть весь свій аромат страви.

Дімлама узбецькою - фото крок 5 Морквину очистіть і крупно нарубати. З солодкого перцю вичистіть насіння і приберіть ніжку. Також наріжте овоч досить крупно. Покладіть всі інгредієнти в казанок.

Дімлама узбецькою - фото крок 6 Тепер настала черга капусти. Звичайної білокачанної сорт не шаткують, а наріжте своєрідними великими часточками, щоб вийшла форма півмісяця. Перед цим не забудьте видалити качан. Викладіть капусту в казан і посоліть. Киньте лаврушку. Зелень вимийте і нарубати. Половину викладіть поверх капусти.

Дімлама узбецькою - фото крок 7 Очистіть і ретельно вимийте картопля. Бульби поріжте на великі шматки і покладіть поверх капусти. Приправити сіллю зверху. Потім присипте залишком зелені.

Дімлама узбецькою - фото крок 8 У казан влийте дві склянки гарячої кип'яченої води. Накрийте блюдо кришкою, вогонь зробіть мінімальним. Гасіть дімламу протягом півтори години. При подачі прикрасьте готову страву кінзою і базиліком.

Подібні рецепти

Буріто з телятиною рисом і квасолею

ПП шаурма

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...

Цибульник

Цибульник

Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...