Рецепт Джем з помідорів
Джем з помідорів ідеальний в холодну пору року. Особливо в той час, коли магазини наповнюються "; пластмасової" продукцією, а туга за літом і його смакам стає неможливою. Джем готується 2 годину.
опис приготування:
Джем з помідорів мені подобається намазувати на білий хліб. Прикрасити такий бутерброд можна листком базиліка. Така закуска може супроводжувати вечері. Скрасить вона і полуденок. Більш того, вишуканий, яскравий за кольором і смаку джем з помідорів допоможе "; впоратися" з несподіваними гостями.
- помідори— 1-1,5 кілограма
- лимони— 2 штуки(Знадобиться сік.)
- гілочки чебрецю (чебрецю) — 3-5 штук
- сироп— 0,5 склянки
- Бальзамічесікй оцет— 2 Ст. ложки(Можна замінити винним оцтом.)
- обкладинка— 0,5 чайних ложки
- сіль— — За смаком
- Чорний перець— — За смаком
2. З лимонів вичавити сік. Можна це робити і без хитромудрих пристосувань, а просто використовуючи грубу фізичну силу
3. Перемішайте всі інгредієнти джему у великій каструлі. тобто. змішайте помідори, лимонний сік, чебрець, бальзамічний або винний оцет, корицю, сіль, перець. Потім додайте сироп. відмінно, якщо у вас є кленовий сироп. Але його нескладно замінити, просто зваривши воду з цукром. На півсклянки води використовуйте 3-4 столові ложки цукру.
4. Варіть джем з помідорів на середньому вогні протягом години. іноді помішуйте.
5. По закінченню години виберіть з джему гілочки чебрецю.
6. Гарячий готовий джем з помідорів розлийте по простерилізувати банках.
7. Баночки з джемом простерилизуйте і закатати. Зберігайте в темному прохолодному місці. Подавайте джем з помідорів з хлібом, батоном або сухарики. Смачного!
Подібні рецепти
Пиріжки з печерицями та картоплею
зварити запашну, насичений і смачний домашній джем ви можете і без цукру. Саме такий варіант я хочу запропонувати вам на замітку. відмінний рецепт: простий і швидкий. рекомендую повторити! опис приготування: Так як приготувати джем без цукру ви зможете з будь-яких ягід і фруктів, кількість мед...
Джем з абрикосів
Моя подруга на сніданок завжди робить тости з джемом. Я якось запитала її, де вона взяла такий смачний джем з абрикосів, на що вона мені відповіла — я все намагаюся робити сама! ділюся рецептом. опис приготування: Рецепт приготування джему з абрикосів дуже простий — він не утруднить навіть нов...
Джем з абрикосів без кісточок
Вже з'явилися перші абрикоси і саме час згадати найкращі рецепти літніх заготовок. Джем з абрикосів без кісточок можна зробити легко і швидко. запасаємося цукром, абрикосами і банками! опис приготування: Якщо варити джем з абрикосів без кісточок використовуючи багаторазове нагрівання, це зроби...
Джем з аличі з шматочками волоського горіха
Джем, приготований з жовтої аличі виходить смачним, з приємною кислинкою і насиченим ароматом. Горіхи роблять бурштиновий джем ще цікавіше, спробуйте! опис приготування: Почнемо з приємного. Кісточки з аличі не виймати. Особливо відчувається економія часу, якщо готувати велику порцію джему. Ал...
Джем з калини
Джем з калини, який я хочу Вам запропонувати незвичайний тим, що крім калини в рецепт включається гарбуз! Дуже незвичайний смак джему буквально заворожує. Тепер додаю його всюди як родзинку! опис приготування: Джем цей дуже смачний. Я постійно сама варю за цим рецептом і завжди задоволена, але...