Рецепт Бульйон з курячих лапок

Рецепт Бульйон з курячих лапок
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Бульйон з курячих лапок готується просто, являє собою більш бюджетний варіант курячого бульйону, який можна потім використовувати для приготування супів, соусів та інших страв. дивіться рецепт!

опис приготування:

Витрачати цінну курячу грудку або філе на бульйон якось неправильно, якщо можна приготувати ароматний, жирний і насичений бульйон на тих же лапках! Щоб приготувати бульйон з курячих лапок знадобляться самі лапки, сіль і оцет. якщо захочете, можете ще додати цибулину (досить половини) і морквину для аромату. А там і повноцінний овочевий суп можна зварити. Бульйон виходить дуже смачним!

  • курячі лапки— 10-12 штук
  • вода— 1,5-3 L(залежить від розмірів каструлі )
  • оцет— 2 Ст. ложки
  • Морська сіль— 1 Ст. ложка
Бульйон з курячих лапок - фото крок 1 Промийте курячі лапки, викладіть їх в каструлю, залийте водою так, щоб лапки повністю накрило. додайте сіль, оцет, на сильному вогні доведіть до кипіння, потім вогонь зменшіть і варіть бульйон годину-дві. Можна і довше, щоб бульйон був жирним і наваристим.

Бульйон з курячих лапок - фото крок 2 Не забувайте знімати піну, а також ситечком знімайте будь недоноски, які можуть з'явиться на поверхні. Тоді бульйон буде золотистим і чистим на вигляд.

Бульйон з курячих лапок - фото крок 3 Курячі лапки дістаньте шумівкою.

Бульйон з курячих лапок - фото крок 4 По бажанню, можете бульйон процідити.

Бульйон з курячих лапок - фото крок 5 А потім розлити по банках, охолодити і зберігати в холодильнику.

Бульйон з курячих лапок - фото крок 6 Готовий бульйон з курячих лапок хороший для приготування холодцю, супів овочевих і м'ясних, а також для різних соусів на основі бульйону. Смачного!

Подібні рецепти

Бульйон з курячих кісток

Торт «руїна»

Це один з найсмачніших і ніжних бульйонів. Для готування використовуйте тільки кісточки з м'ясом і овочі, шкіра не потрібна, її рекомендують викидати, так як вона накопичує в собі шкідливі речовини. опис приготування: Для насиченого і смачного бульйону м'ясо або кісточки завжди кладуть в холод...

Бульйон з яловичого мови

Бульйон з яловичого мови

Дуже смачний і ароматний бульйон виходить з яловичого мови. Завдяки прянощів і овочам, смак самого бульйону насичений. Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Яловичий або телячий язик підвищує гемоглобін, покращує імунітет, вважається не калорійним, його включають в раціон під час різних...

Бульйон з галушками «Мімоза»

Бульйон з галушками «Мімоза»

Скажіть, часто ви подаєте гостям бульйон або суп? А коли останній раз ви діставали супницю з фамільного сервізу? давно? Тоді поспішіть змахнути з неї павутину, тому що я пропоную вам подати курячий бульйон зі святковими галушками! це безсумнівно, яскраве, ефектне і красиве блюдо. І зовсім бюджетн...

Бульйон з бекону

Бульйон з бекону

Це не просто бульйон в звичайному значенні цього слова, це більше шотландський бульйон або французький «pot-au-feu», в якому в першу чергу вариться бульйон, а потім додаються м'ясо і овочі. опис приготування: Очистіть бекон і помістіть у велику каструлю з водою, щоб вона покривала його. Доведі...

Бульйон з індички з овочами

Бульйон з індички з овочами

Рецепт приготування бульйону з індички з морквою, селерою, цибулею ,часником і чебрецем. опис приготування: Для приготування цього бульйону замість індички ви можете також використовувати курку або яловичину. Якщо у вас немає скороварки, просто використовуйте велику каструлю з кришкою. Доведіт...