Рецепт Бульйон з яловичого мови
Дуже смачний і ароматний бульйон виходить з яловичого мови. Завдяки прянощів і овочам, смак самого бульйону насичений. Беріть на замітку рецепт!
опис приготування:
Яловичий або телячий язик підвищує гемоглобін, покращує імунітет, вважається не калорійним, його включають в раціон під час різних фітнес-дієт. Рекомендують в період вагітності і лактації. Телячий язик приготується за годину, півтора. яловичий — 2 години потрібно варити. Мова можна нарізати шматочками і подати окремо разом із зеленню або ж, додати в бульйон.
- Язик яловичий— 1 штука(600-700 грам)
- морква— 1 штука
- Корінь петрушки— 1 штука
- Цибуля— 1 штука
- Лавровий лист— 2-3 штук
- перець духмяний— 4 штуки
- кардамон— 2 штуки
- часник— 1-2 зубчиків
- перець гострий— 1 За смаком
- сіль— 2 щіпки
- зелень— 1 пучок
- вода— 1,5-2 L
У каструлю наливаємо холодну воду, кладемо мову (його можна розрізати на частини) і доводимо до кипіння. Перед закипанням з'являється трохи піни, яку потрібно прибрати.
У киплячий бульйон додаємо розрізаний на 2 частини лука.
Додаємо нарізані крупно коренеплоди.
Для аромату додаємо запашний перець, кардамон і лавровий лист.
Готуємо бульйон на малому вогні під кришкою до готовності мови, приблизно, 2 годину.
За пару хвилин до готовності додаємо гострий перець і часник. Виймаємо з бульйону мову, видаляємо білу плівку і нарізаємо мову тонкими шматочками.
Бульйон з яловичого мови готовий, доповнимо зеленню і подаємо до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Салат з мови
Це не просто бульйон в звичайному значенні цього слова, це більше шотландський бульйон або французький «pot-au-feu», в якому в першу чергу вариться бульйон, а потім додаються м'ясо і овочі. опис приготування: Очистіть бекон і помістіть у велику каструлю з водою, щоб вона покривала його. Доведі...
Бульйон з галушками «Мімоза»
Скажіть, часто ви подаєте гостям бульйон або суп? А коли останній раз ви діставали супницю з фамільного сервізу? давно? Тоді поспішіть змахнути з неї павутину, тому що я пропоную вам подати курячий бульйон зі святковими галушками! це безсумнівно, яскраве, ефектне і красиве блюдо. І зовсім бюджетн...
Бульйон з індички з овочами
Рецепт приготування бульйону з індички з морквою, селерою, цибулею ,часником і чебрецем. опис приготування: Для приготування цього бульйону замість індички ви можете також використовувати курку або яловичину. Якщо у вас немає скороварки, просто використовуйте велику каструлю з кришкою. Доведіт...
Бульйон з курячої грудки
Ділюся класичним рецептом бульйону з курячої грудки! Відмінний варіант першого блюда на швидку руку або дієтичного обіду. Варіант домашнього ліки від застуди для любителів хворіти смачно! опис приготування: Рецепт приготування бульйону з курячої грудки вам точно припаде до душі! Ця страва — кл...
Бульйон з курячих кісток
Це один з найсмачніших і ніжних бульйонів. Для готування використовуйте тільки кісточки з м'ясом і овочі, шкіра не потрібна, її рекомендують викидати, так як вона накопичує в собі шкідливі речовини. опис приготування: Для насиченого і смачного бульйону м'ясо або кісточки завжди кладуть в холод...