Рецепт Перець бурек

Рецепт Перець бурек
Кількість порцій: 2 Час приготування: 30 хв.
перець бурек — це дуже популярна в Болгарії традиційна закуска з перців і бринзи. Блюдо має турецьке коріння, однак сьогодні по-справжньому популярно тільки в Болгарії. ділюся рецептом.

опис приготування:

перець бурек — це практично культове болгарське блюдо, оскільки їдять його в сучасній Болгарії із завидною регулярністю і великим задоволенням. Наскільки мені відомо, це блюдо перекочувало в Болгарію з Туреччини. Сьогодні турки знати не знають про таку закуску, а ось болгари цю гарячу закуску подають регулярно.

Що ж, наші кулінарні смаки багато в чому збігаються з болгарськими, тому спробуємо приготувати чушку бюрек в домашніх умовах.


  • Перець болгарський— 2 штуки
  • бринза— 100 грам
  • яйце— 1 штука
  • зелень— — За смаком
  • Панірувальні сухарі— 40 грам
  • борошно— 40 грам
перець бурек - фото крок 1 Перцы вымоем и положим на слегка смазанную маслом форму для выпекания.

перець бурек - фото крок 2 Запекаем перцы около 15 хвилин при 180 градусах. Только потом очищаем перцы от внутренностей, знімаємо з них шкірку.

перець бурек - фото крок 3 Брынзу разминаем при помощи вилки.

перець бурек - фото крок 4 Разбиваем в брынзу яйцо, додаємо зелень. Я еще добавил мелко нарубленные помидоры — але це опціонально, поэтому в список ингредиентов помидоры не включал. Это уже моя импровизацияв оригинальном рецепте помидоров нет.

перець бурек - фото крок 5 Гарненько все перемішуємо. Получается вот такая красивая начинка.

перець бурек - фото крок 6 Фаршируем наши перцы приготовленной начинкой.

перець бурек - фото крок 7 Обваливаем перцы в муке, взбитом яйце и панировочных сухарях, после чего обжариваем на среднем огне с обеих сторон до румяной корочки.

перець бурек - фото крок 8 Готово! Їсти закуску краще гарячої, однако можно и в холодном виде.

Подібні рецепти

Перець чилі кон карне

Бурек турецькі

Рецепт приготування італійського блюда з свинини з овочами. опис приготування: Дрібно нарізати часник і цибулю. Нагріти масло в сковороді. Обсмажувати фарш кілька хвилин, додати цибулю і часник. Продовжувати підсмажувати до готовності. Відварити рис в томатному соку (10 хвилин). Додати нарізан...

Дунганский перець в клярі

Дунганский перець в клярі

Любителі гострого зможуть поласувати перцем в клярі. Фарширувати найкраще половинки перцю м'ясним фаршем з додаванням спецій. Такий дунганский перець в клярі стане відмінною закускою! опис приготування: Незвичайна закуска з помірною гостротою стане хорошим варіантом для святкового або обідньог...

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...