Рецепт Чорний хліб з морквою і кмином
Рецепт приготування чорного хліба з какао, патокою, меленою кавою еспресо, кмином і морквою.
опис приготування:
Морква надає цьому хлібу гарний неоднорідний колір, але при бажанні ви можете замінити її картоплею.
- сухих дріжджів— 2 1/4 чайних ложки
- теплої води— 320-400 мілілітрів
- тростинного цукру або коричневого цукру— 1 Чайна ложка
- какао— 2 Ст. ложки
- меленої кави еспресо— 2 Ст. ложки
- фрак— 70 мілілітрів
- кмину— 3 чайних ложки(Кмин плюс для посипання)
- несолоного вершкового масла— 3 Ст. ложки
- морської солі— 2 чайних ложки
- морква— 2 склянки(2 великих моркви)
- оливкова олія— За смаком
- сколотин, води або молока— 2 Ст. ложки
2. Змішати дріжджову суміш з тертої на крупній тертці морквою і кавовій масою в великій мисці. Додати борошно і перемішати, поки у вас не вийде м'яке липке тісто. Якщо ваше тісто занадто сухе, додати трохи теплої води. якщо, навпаки, ваше тісто занадто рідке, додати трохи борошна. Викласти тісто на робочу поверхню і місити протягом 5 хвилин, поки тісто не стане еластичним і пружним. Ви також можете зробити це, використовуючи гак для тіста.
3. Сформувати з тіста кулю, змастити оливковою олією і викласти в змащену маслом миску. Накрити кухонним рушником і дати підняття в теплому місці протягом 1-2 годин, поки тісто не збільшиться в об'ємі мінімум наполовину. Викласти тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню і сформувати диск. Помістити на злегка змащене деко, потім накрити вільно рушником або поліетиленовою плівкою. Дати піднятися в теплому місці майже в два рази ще годину. відкрити тісто, акуратно змастити пахтою, посипати борошном і 1 чайною ложкою кмину. Зазубреним ножем зробити глибокий хрестоподібний надріз в центрі хліба.
4. випікати хліб 20 хвилин в духовці при 220 градусах. Зменшити вогонь до 180 градусів і випікати ще 20-25 хвилин, до утворення хрусткої скоринки. Вийняти з духовки і дати охолонути протягом як мінімум 15 хвилин перед подачею на стіл.
5. Нарізати хліб на скибочки та подавати.
Подібні рецепти
Печиво «примха» Містраль
Як відомо, імбирний чай є дуже корисним для людей, які піклуються про своє здоров'я. Такий чай не тільки втамовує відчуття голоду, але і сприяє схудненню. Рекомендую пити регулярно! опис приготування: Приготуємо чорний чай з імбиром в домашніх умовах. Жителі Індії справедливо вважають, що таки...
Чорний рис з креветками
Чорний рис з креветками — це не тільки оригінальне і дуже смачне, але ще і неймовірно корисна страва, адже чорний рис — їжа для справжніх богатирів і красунь. швидко, просто, смачно і корисно! опис приготування: Як відомо, чорний рис — багатюще джерело різних життєво важливих вітамінів, мінера...
Чорний рис з тофу і помідорами
Дуже смачне вегетаріанське блюдо — чорний рис з тофу і помідорами. Важливо готувати страву саме з чорним рисом — набагато смачніше, ніж зі звичайним білим, та ще й набагато корисніше. опис приготування: зазвичай то, що корисно — untasted, і що, що смачно — марно. чорний рис — виключення з цьог...
«Чорний кіт» на Хелловін
Прикрасьте святковий стіл цим овочевим котом. Діти будуть в захваті! опис приготування: Спробуємо прикрасити святковий стіл їстівним скелетом блудного кота. Нам знадобляться овочеве асорті і трохи фантазії. Для початку потрібно зробити пюре з чорних бобів — це буде голова нашого коте. Викладає...
Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром
Немає нічого смачнішого, ніж домашній хліб. особливо, якщо хліб приготовлений майстерно. Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром — це саме майстерно приготовлений хліб. ділюся рецептом! опис приготування: Я, по суті, обожнюю домашній хліб. Коли в квартирі пахне свіженьким хлібцем —...