Рецепт Cirko-рагу
Cirko-рагу — угорське традиційне блюдо, відоме як найулюбленіша страва імператриці Єлизавети, дружини кайзера Франца-Йозефа. Блюдо готується просто, але виходить по-імператорський смачним.
опис приготування:
Моя дружина родом із Закарпаття, а там угорські страви готувати люблять і вміють. власне, так і я дізнався про Чирка-папрікаш — страва, яке завжди згадується як улюблене блюдо австро-угорської імператриці Єлизавети.
Втім, у цього типово угорського (всі фірмові угорські інгредієнти присутні — крем, перець, кмин) блюда є ще як мінімум один відданий шанувальник — це я. сподіваюся, після написання цього рецепта Чирка-папрікаш придбає ще хоча б кілька десятків
Удачі в приготуванні і приємного апетиту!
- курча— 1,8 кілограма
- сало копчене— 80 грам
- Цибуля— 2-3 штук
- Перець солодкий, зелений— 200 грам
- помідор— 100 грам
- Томатна паста— 50 грам
- крем— 200 грам
- вершки— 70 грам
- борошно— 2 Ст. ложки
- Перець червоний мелений солодкий— 1 Ст. ложка
- часник— 3-4 зубчиків
- сіль, чорний мелений перець, кмин— — За смаком
Берем толстостенную кастрюлю, на дне обжариваем мелко нарезанное сало (нам нужно вытопить из него жир). Затем добавляем в кастрюлю лук, обсмажуємо до прозорості, после чего в кастрюлю следуют кубиком нарезанные помидоры и перцы.
тушкуємо все 2-3 хвилини, после чего всыпаем паприку. гарненько перемішуємо.
Следом в кастрюлю отправляются кусочки курицы или цыпленка (целого цыпленка надо разделать примерно на 10 порційних шматочків). Обжариваем курицу с овощами, пока не испарится вся влага из кастрюли.
Потім додаємо в каструлю томатну пасту, видавлений часник, спеції і сіль.
Перемешиваем и добавляем в кастрюлю столько жидкости, чтобы она покрывала мясо приблизительно на 2/3.
Тушкуємо м'ясо приблизно 35 хвилин. Тем временем сметану смешиваем с мукой.
Сметанно-мучную смесь слегка разбавляем водой и жидкостью из кастрюли. По истечению вышеуказанных 35 минут тушения мяса добавляем получившуюся смесь в кастрюлю. После этого тушим еще около 10 хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню. Непосредственно перед подачей вытаскиваем кусочки цыпленка из кастрюли.
А в оставшийся овощной соус вводим сливки.
подають, як правило, следующим образом: выкладывают на тарелку кусочки цыпленка, щедро заливают овощным соусом, а также в качестве гарнира подают венгерские традиционные клецки. Смачного!
Подібні рецепти
Вівсяні печива (класичний рецепт)
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...
Цибульник
Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...