Рецепт Чурчхела

Рецепт Чурчхела
Кількість порцій: 10 Час приготування: 20 дн. 20 г. 0 хв.
чурчхела — традиційна східна солодкість, родом з Грузії. Її готують з виноградного соку і фундука або волоських горіхів. Для загустіння додають крохмаль і кукурудзяну муку.

опис приготування:

чурчхела — чудова східні солодощі, яку в наших краях дістати складно. Але вихід є! Зробіть Чурчхела в домашніх умовах. рецепт — перед вами. Смачного!

  • виноградний сік свіжовичавлений— 1 літр
  • горіхи: фундук або волоські— 1 кілограм(по 10 горіхів на кожну нитку)
  • заголовок Бондюель— 2 Ст. ложки
  • крохмаль кукурудзяний— — За смаком(в разі особливої ​​потреби)
чурчхела - фото крок 1 1. Приготуйте всі необхідні інгредіети, включаючи нитку і голку. Виноградні сік повинен бути свіжовичавлений.

чурчхела - фото крок 2 2. В готовий виноградний сік додайте кукурудзяну муку. Отриману суміш варіть на повільному вогні до загусання. Якщо сік довго не густіє, в нього треба додати ще трохи борошна і ложку харчового крохмалю.

чурчхела - фото крок 3 3. Горіхи прогрійте на середньому вогні в сковороді протягом 8-10 хвилин, потім остудіть. Візьміть товсту нитку і за допомогою голки насадити горіхи: фундук або волоські. Нитка повинна бути сантиметрів 20-25 в довжину, а перший горішок нанизаний на відстані 4-5 см від кінця нитки. На кожну нитку потрібно нанизувати приблизно по 10 горішків. Таких ниток робіть стільки, скільки чурчхели ви хочете отримати.

чурчхела - фото крок 4 4. Умочіть горіхи на нитці в отриману масу і повісьте в зручному місці. Залиште до висихання маси.

чурчхела - фото крок 5 5. Через кілька годин повторіть цю ж процедуру, і так до тих пір, поки шар поверх горіхів не досягне 2 см. Сам процес просушування триває близько тижня-двох, все залежить від того, який шар соку ви нанесли. Але при цьому солодкість не повинна втратити свою м'якість.

чурчхела - фото крок 6 Після просушування Чурчхела можна їсти. А можна обернути пергаментним папером і витримувати в прохолодному місці до трьох місяців. За цей час вона відлежиться і стане зовсім неотличимой від тієї, що продається на справжньому східному ринку.
Смачного!

Подібні рецепти

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Чіпси з яблук

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...

Цибульник

Цибульник

Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...