Рецепт Булочки зі смородиною

Рецепт Булочки зі смородиною
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування булочок зі смородиною або родзинками на вибір.

опис приготування:

За цим рецептом у вас вийде близько 8 булочок. Їх найкраще вжити в день їх приготування, тому що на другий день вони стають твердими.

  • борошно для кексів— 1 Склянка
  • цукровий пісок— 1/4 склянки
  • сода— 1 1/2 чайних ложки
  • винний камінь— 1 1/2 чайних ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • розм'якшене вершкове масло— 4 Ст. ложки
  • топлене вершкове масло— 1 Ст. ложка
  • яйце— 1 штука
  • чорна смородина або родзинки— 1 Склянка
  • кмин— 1 Ст. ложка(по бажанню)
Булочки зі смородиною - фото крок 1 1. Розігріти духовку до 200 градусів зі стійкою в верхньому положенні. Перемішати у великій мисці борошно, цукор, соду, винний камінь і сіль. Додати розм'якшене вершкове масло в сухі інгредієнти і перемішати виделкою або різаком для тесту, поки борошняна суміш не буде нагадувати великі крихти. Додати сколотини, смородину або родзинки, кмин (якщо використовується) і перемішати виделкою до отримання однорідної консистенції.

Булочки зі смородиною - фото крок 2 2. Викласти тісто на посипану борошном робочу поверхню і замісити, поки воно не стане щільним. Розділити тісто на 8 шматків.

Булочки зі смородиною - фото крок 3 3. Сформувати з кожного кульку і викласти на деко, застелене пергаментом і змащений маслом. Ножем зробити хрестоподібний надріз у верхній частині кожної булочки.

Булочки зі смородиною - фото крок 4 4. Випікати протягом 15-20 хвилин, доти, поки внутрішня температура булочок не досягне 76 градусів - такий спосіб особливо зручний в рецептах, де про готовність випічки важко судити за зовнішнім виглядом. Булочки повинні бути золотистого кольору. Вийняти булочки з духовки і змастити розтопленим вершковим маслом. Охолодити до кімнатної температури.

Подібні рецепти

Цитрусові маффіни зі смородиною

Огірки з червоною смородиною

Рецепт приготування мафінів з цедрою апельсина, апельсиновим і лимонним соком, екстрактом лимона і сушеної смородиною. опис приготування: Сонячні кекси з теплим цитрусовим ароматом нагадають про спекотне літо. апельсин, Cedra— 1 штука розпушувача— 2 1/2 чайних ложки соди— 1/4 чайних ложки со...

Булочки з ванільною глазур'ю

Булочки з ванільною глазур'ю

Рецепт приготування ароматних булочок з глазур'ю з молока, ванілі і цукрової пудри. опис приготування: Приготування цієї хрусткою випічки не займе у вас багато часу. борошна— 3 склянки цукру— 2/3 склянки розпушувача— 5 чайних ложок солі— 1/4 чайних ложки палички несолоного вершкового масла...

Булочки з сиром і шинкою

Булочки з сиром і шинкою

Що ви скажете щодо ситної закуски, якої навіть можна наїстися в обід? Я завжди любила такі страви, коли не хочеться перевантажувати шлунок днем. А ще такі варіанти підходять для святкового столу. опис приготування: Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати булочки з сиром і шинкою. Тільки не ...

Булочки з яблуками і сиром Чеддер

Булочки з яблуками і сиром Чеддер

Рецепт приготування булочок з шматочками яблук, гострим сиром Чеддер і вершками. опис приготування: Булочки добре подавати з теплим яблучним сидром. яблука— 2 штуки(450 г) цукру— 1/4 склянки розпушувача— 1/2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки вершкового масла— 6 Ст. ложок жирних вершків— 1/4 с...

Булочки «Соломбальские»

Булочки «Соломбальские»

Потрясающе воздушные, аппетитные домашние булочки в виде цветков, тесто для которых готовится на опаре, что делает готовую выпечку пышной и мягкой. Побалуйте себя и близких свежеиспечёнными булочками! опис приготування: Тесто для таких булочек готовится с добавлением кукурузной муки, при отсут...