Рецепт Булочки «Соломбальские»
Потрясающе воздушные, аппетитные домашние булочки в виде цветков, тесто для которых готовится на опаре, что делает готовую выпечку пышной и мягкой. Побалуйте себя и близких свежеиспечёнными булочками!
опис приготування:
Тесто для таких булочек готовится с добавлением кукурузной муки, при отсутствии которой можно обойтись таким же количеством пшеничной муки, на вкусовые качества готовых изделий это не повлияет. хай щастить!
- яйця курячі— 3 штуки
- молоко (2,5% жирності) — 300 мілілітрів
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) — 460-500 грам
- заголовок Бондюель— 100 грам
- Цукровий пісок— 90 грам(70 г — для тіста, 20 г — для прикраси)
- Вершкове масло— 80 грам
- дріжджі сухі— 10 грам
- Ванільний цукор— 1 Чайна ложка
- сіль кухонна— 0,5 чайних ложки
Почніть з приготування опари. Для этого подогрейте молоко до приятно тёплого состояния, растворите в нём дрожжи и сахарный песок (70 грам).
Всыпьте в опару просеянную кукурузную муку, а потім 200 грамм просеянной пшеничной муки, перемішайте до однорідності.
Опара должна получиться достаточно густой и вязкой. Оставьте её в тёплом месте на 40-50 хвилин.
По истечении указанного времени опара поднимется и на её поверхности появятся мелкие пузыри.
Добавьте в подошедшую опару 2 яйця і 1 білок (желток оставьте для смазывания булочек), соединённые с солью и ванильным сахаром, перемішайте.
Порциями всыпьте в тесто оставшуюся пшеничную муку (260-300 грам), предварительно просеивая её.
Замесите сдобное дрожжевое тесто при помощи ложки, а когда его станет трудно размешивать, додайте м'яке вершкове масло.
По окончании замеса оставьте тесто в тепле на 40-50 хвилин.
Готовое к формованию булочек тесто увеличится в объёме примерно в 1,5-2 рази. Обомните подошедшее тесто руками и поместите на рабочую поверхность, присипану борошном.
розділити тісто 12-14 кусочков и сформируйте из них шарики, а затем поочерёдно раскатайте каждый в лепёшку толщиной примерно в 1 сантиметр.
По краям раскатанных лепёшек сделайте надрезы при помощи ножа или специального скребка.
Разместите булочки на противне, застеленому пекарської папером, смажьте их поверхность оставленным ранее желтком и посыпьте центральную часть сахаром.
Оставьте булочки в тепле для расстойки на 15-20 хвилин, а затем поместите в разогретую до 180 градусів духовку і випікайте протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору.
Подавайте булочки "Соломбальские" в ещё тёплом виде и наслаждайтесь чаепитием. Смачного!
Подібні рецепти
Картопля від Джеймі Олівера
Що ви скажете щодо ситної закуски, якої навіть можна наїстися в обід? Я завжди любила такі страви, коли не хочеться перевантажувати шлунок днем. А ще такі варіанти підходять для святкового столу. опис приготування: Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати булочки з сиром і шинкою. Тільки не ...
Булочки з ванільною глазур'ю
Рецепт приготування ароматних булочок з глазур'ю з молока, ванілі і цукрової пудри. опис приготування: Приготування цієї хрусткою випічки не займе у вас багато часу. борошна— 3 склянки цукру— 2/3 склянки розпушувача— 5 чайних ложок солі— 1/4 чайних ложки палички несолоного вершкового масла...
Булочки з сиром з дріжджового тіста
Булочки з сиром з дріжджового тіста в домашніх умовах приготувати однозначно треба! Вони майже такі ж, як продають в кафе і супермаркетах. Ось тільки свіже і смачніше — адже це своїми руками! опис приготування: Цей рецепт приготування булочок із сиром з дріжджового тіста мені розповіла мама, а...
Булочки з яблуками і сиром Чеддер
Рецепт приготування булочок з шматочками яблук, гострим сиром Чеддер і вершками. опис приготування: Булочки добре подавати з теплим яблучним сидром. яблука— 2 штуки(450 г) цукру— 1/4 склянки розпушувача— 1/2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки вершкового масла— 6 Ст. ложок жирних вершків— 1/4 с...
Булочки з шпинатом
Рецепт приготування міні-булочок зі шпинатом, часником, сиром Пармезан і сиром Моцарелла. опис приготування: Пишні булочки зі шпинатом - відмінна випічка для вихідного дня. замороженого тіста для французького хліба— 350 грам оливкового масла— 2 Ст. ложки часнику— 1 зубчик вершкового сиру— 90...