Рецепт Булочки «Соломбальские»

Рецепт Булочки «Соломбальские»
Кількість порцій: 12-14 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Потрясающе воздушные, аппетитные домашние булочки в виде цветков, тесто для которых готовится на опаре, что делает готовую выпечку пышной и мягкой. Побалуйте себя и близких свежеиспечёнными булочками!

опис приготування:

Тесто для таких булочек готовится с добавлением кукурузной муки, при отсутствии которой можно обойтись таким же количеством пшеничной муки, на вкусовые качества готовых изделий это не повлияет. хай щастить!

  • яйця курячі— 3 штуки
  • молоко (2,5% жирності)  — 300 мілілітрів
  • Борошно пшеничне (1 або вищий сорт)  — 460-500 грам
  • заголовок Бондюель— 100 грам
  • Цукровий пісок— 90 грам(70 г — для тіста, 20 г — для прикраси)
  • Вершкове масло— 80 грам
  • дріжджі сухі— 10 грам
  • Ванільний цукор— 1 Чайна ложка
  • сіль кухонна— 0,5 чайних ложки
Булочки «Соломбальские» - фото крок 1необходимые для приготовления "Соломбальских" булочок. При цьому враховуйте, что сливочное масло следует заранее достать из холодильника, щоб воно стало м'яким.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 2 Почніть з приготування опари. Для этого подогрейте молоко до приятно тёплого состояния, растворите в нём дрожжи и сахарный песок (70 грам).

Булочки «Соломбальские» - фото крок 3 Всыпьте в опару просеянную кукурузную муку, а потім 200 грамм просеянной пшеничной муки, перемішайте до однорідності.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 4 Опара должна получиться достаточно густой и вязкой. Оставьте её в тёплом месте на 40-50 хвилин.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 5 По истечении указанного времени опара поднимется и на её поверхности появятся мелкие пузыри.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 6 Добавьте в подошедшую опару 2 яйця і 1 білок (желток оставьте для смазывания булочек), соединённые с солью и ванильным сахаром, перемішайте.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 7 Порциями всыпьте в тесто оставшуюся пшеничную муку (260-300 грам), предварительно просеивая её.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 8 Замесите сдобное дрожжевое тесто при помощи ложки, а когда его станет трудно размешивать, додайте м'яке вершкове масло.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 9 По окончании замеса оставьте тесто в тепле на 40-50 хвилин.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 10 Готовое к формованию булочек тесто увеличится в объёме примерно в 1,5-2 рази. Обомните подошедшее тесто руками и поместите на рабочую поверхность, присипану борошном.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 11 розділити тісто 12-14 кусочков и сформируйте из них шарики, а затем поочерёдно раскатайте каждый в лепёшку толщиной примерно в 1 сантиметр.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 12 По краям раскатанных лепёшек сделайте надрезы при помощи ножа или специального скребка.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 13 Разместите булочки на противне, застеленому пекарської папером, смажьте их поверхность оставленным ранее желтком и посыпьте центральную часть сахаром.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 14 Оставьте булочки в тепле для расстойки на 15-20 хвилин, а затем поместите в разогретую до 180 градусів духовку і випікайте протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору.

Булочки «Соломбальские» - фото крок 15Подавайте булочки "Соломбальские" в ещё тёплом виде и наслаждайтесь чаепитием. Смачного!

Подібні рецепти

Булочки з сиром і шинкою

Картопля від Джеймі Олівера

Що ви скажете щодо ситної закуски, якої навіть можна наїстися в обід? Я завжди любила такі страви, коли не хочеться перевантажувати шлунок днем. А ще такі варіанти підходять для святкового столу. опис приготування: Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати булочки з сиром і шинкою. Тільки не ...

Булочки з ванільною глазур'ю

Булочки з ванільною глазур'ю

Рецепт приготування ароматних булочок з глазур'ю з молока, ванілі і цукрової пудри. опис приготування: Приготування цієї хрусткою випічки не займе у вас багато часу. борошна— 3 склянки цукру— 2/3 склянки розпушувача— 5 чайних ложок солі— 1/4 чайних ложки палички несолоного вершкового масла...

Булочки з сиром з дріжджового тіста

Булочки з сиром з дріжджового тіста

Булочки з сиром з дріжджового тіста в домашніх умовах приготувати однозначно треба! Вони майже такі ж, як продають в кафе і супермаркетах. Ось тільки свіже і смачніше — адже це своїми руками! опис приготування: Цей рецепт приготування булочок із сиром з дріжджового тіста мені розповіла мама, а...

Булочки з яблуками і сиром Чеддер

Булочки з яблуками і сиром Чеддер

Рецепт приготування булочок з шматочками яблук, гострим сиром Чеддер і вершками. опис приготування: Булочки добре подавати з теплим яблучним сидром. яблука— 2 штуки(450 г) цукру— 1/4 склянки розпушувача— 1/2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки вершкового масла— 6 Ст. ложок жирних вершків— 1/4 с...

Булочки з шпинатом

Булочки з шпинатом

Рецепт приготування міні-булочок зі шпинатом, часником, сиром Пармезан і сиром Моцарелла. опис приготування: Пишні булочки зі шпинатом - відмінна випічка для вихідного дня. замороженого тіста для французького хліба— 350 грам оливкового масла— 2 Ст. ложки часнику— 1 зубчик вершкового сиру— 90...