Рецепт Домашня томатна паста

Рецепт Домашня томатна паста
Кількість порцій: 1 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Якщо ви не довіряєте якості покупних продуктів, то дуже рекомендую вам спробувати повторити на своїй кухні цей вельми простий рецепт, як приготувати домашню томатну пасту.

опис приготування:

Цей рецепт приготування домашньої томатної пасти не передбачає використання абсолютно ніяких спецій. Вона виходить натуральної, з насиченим помідорним смаком. Уже в процесі використання її ви можете додавати спеції, сіль, цукор та інші добавки. Зберігати пасту можна в холодильнику, але при бажанні цілком можете закатати на зиму. Процес хоч і тривалий, але він точно того варто.

  • помідори— 2 кілограма
Домашня томатна паста - фото крок 1 1. Це досить простий рецепт домашньої томатної пасти, почніть з підготовки овочів. вимийте помідори, очистіть їх від шкірки. Потім наріжте невеликими кубиками.

Домашня томатна паста - фото крок 2 2. Викладіть в сотейник і відправте на вогонь.

Домашня томатна паста - фото крок 3 3. Після закипання дайте згасити пару хвилин, періодично помішуючи.

Домашня томатна паста - фото крок 4 4. Зніміть з вогню, протріть помідори через дрібне сито. Це дуже важливий етап, щоб паста була однорідною, без насіння і шматочків помідора.

Домашня томатна паста - фото крок 5 5. Далі вилийте отриманий сік в жароміцний деко, застеливши його попередньо пергаментом. Надішліть в духовку, розігріту до 160 градусів, на пару годин.

Домашня томатна паста - фото крок 6 6. Періодично можна помішувати дерев'яною лопаткою і стежити за консистенцією.

Домашня томатна паста - фото крок 7 7. Після того, як вийде основна волога, зменшіть вогонь до самого мінімуму (ідеально - близько 100 градусів) і млоїте ще 1-2 годину. Залежно від часу, проведеного в духовці, паста буде більш-менш густий, а також червоною або більш бордовою. Ось і весь секрет, як зробити домашню томатну пасту.

Подібні рецепти

Домашня аджика з помідорів без варіння

Томатна паста з помідорів на зиму

Рецептів приготування аджики дуже багато. Пропоную рецепт аджики без варіння, тобто холодним способом. Виходить дуже смачно! опис приготування: Приготувати аджику з помідорів без варіння дуже просто, дивіться покрокові рекомендації. попереджаю, що розливати її слід в простерилізовані банки, а ...

Домашня булочка

Домашня булочка

Традиційна французька плоска булочка, покрита яєчним кремом. Найкраще її є свіжою! кількість порцій: 2 мука— 250 грам дріжджі— 20 грам сіль— 5 грам цукрова пудра— 80 грам молоко— 50 мілілітрів вершки— 250 мілілітрів яйця— 2 штуки вершкове масло— 130 грам ванільний цукор— 10 грам яєчні жовтки— 3...

Домашня фруктова карамель

Домашня фруктова карамель

Рецепт приготування домашньої фруктової карамелі. опис приготування: Простий рецепт приготування домашньої карамелі з фруктів на ваш вибір. полуниці або інших свіжих фруктів— 2 склянки води— 1/4 склянки лимонного соку— 1 Ст. ложка цукру— 1/4 склянки рослинної олії— 1 Ст. ложка 1. Розіг...

Домашня гірчиця на розсолі

Домашня гірчиця на розсолі

Ароматна і ядреная гірчиця вийде, якщо з'єднати гірчичний порошок і простий огірковий розсіл. Немає необхідності купувати такої елементарної продукт в магазині, коли його зовсім легко приготувати. опис приготування: Дотримуючись певну послідовність дій, дуже легко приготувати гостру смачну гі...

Домашня гірчиця

Домашня гірчиця

гірчичний, як і інші спеції, соуси, викликає апетит. Її можна використовувати для заправки салатів, для м'ясного маринаду або просто намазувати на хліб. розповім, як приготувати домашню гірчицю. опис приготування: У домашніх умовах можна легко зробити гірчицю. Ви можете регулювати її гостроту ...