Рецепт Чатні з гарбуза на зиму
& Quot; Чатни" — це смачний кисло-солодкий і при цьому гострий соус, родом з Індії, який готують з самих різних овочів і фруктів. Соус полюбився в усьому світі, пропоную рецепт чатні з гарбуза.
опис приготування:
Для того, щоб урізноманітнити харчування в зимовий час, надати своїм стравам пікантність і смак, рекомендую приготувати смачний індійський соус чатні з гарбуза. Готувати просто і досить швидко.
- гарбуз мускатний— 300 грам(вага в чистому вигляді)
- апельсин— 1 штука(великий)
- лимон— 1 штука
- імбир— 80 грам(корінь)
- фруктовий цукор— 300 грам(або звичайний)
- Яблучний або винний оцет— 40 грам(або за смаком)
- мелена кориця— 1 Чайна ложка
- кардамон— 0,5 чайних ложки
- бадьян— 0,5 чайних ложки(або 1 зірочка)
- гвоздика— 5-6 штук
- сіль— 1-2 Щепоток(за смаком)
- Гострий перець— 1 штука
Очистіть корінь імбиру, наріжте на скибочки.
Обдайте окропом апельсин, наріжте, видаліть насіння.
Обдайте окропом лимон, наріжте, видаліть насіння.
Викладіть в блендер імбир, лимон, апельсин, гострий перець.
Подрібніть до дрібної фракції.
Наріжте дрібно очищену гарбуз.
Складіть в каструлю з товстим дном гарбуз, подрібнені лимон, апельсин, імбир і гострий перець, додайте фруктовий (або звичайний) цукор, корицю і кардамон.
Подрібніть в ступці бадьян і гвоздику.
Додайте сіль за смаком і всипте подрібнений бадьян і корицю.
Перемішайте і поставте на повільний вогонь, Тушіте 1 годину під кришкою, не забуваючи час від часу перемішувати.
Готовий чатні охолодіть до кімнатної температури.
Розкладіть чатні по підготовленим (стерилізованих) банкам. З такого обсягу продуктів виходить близько 700 грамів соусу.
Подібні рецепти
Варення з яблук без води
Рецепт приготування чатні зі свіжої журавлини, нарізаної кубиками груші, лимонної цедри і інжиру. Ця чатні може зберігатися в холодильнику протягом двох тижнів. опис приготування: Змішати журавлину і цукор в каструлі, варити на середньому повільному вогні, поки ягоди не пустять сік, близько 8 ...
Чатні з журавлини
Чатні - це індійська приправа з овочів або фруктів, приправлена спеціями. Спробуйте приготувати чатні з журавлини з цибулею та імбиром. опис приготування: У великій каструлі нагріти масло на повільному вогні. Додати цибулю і імбир, готувати, помішуючи, поки цибуля не стане м'яким, близько 5 ...
Чатні з манго і ананаса
Традиційна індійська приправа. Цей чатні зроблений з манго і ананаса. Добре підійде до курки, рибі або свинині з рисом. кількість порцій: 12 рослинна олія— 2 Ст. ложки цибуля— 1 штука червоний перець— 1 / 2 чайних ложки свіжий імбир (5 см) — 1 скибочку манго— 2 штуки ананаси у власному соку— 5...
Часниково-томатний чатні
Рецепт приготування традиційного індійського соусу до м'яса, який кожне блюдо зробить справжнім делікатесом. опис приготування: Східні кухні давно славляться своїми приправами і соусами. Використовуючи маленькі хитрощі індійської кухні, ви зробите так, що м'ясні страви ніколи не розчарують ваш...
Дієтичні оладки з гарбуза
Любіть здорове харчування і хочете спробувати щось новеньке? Тоді ось вам рецепт смачних дієтичних оладок з гарбуза: легко і просто, а результат сподобається і дорослим, і дітям! Запишіть собі! опис приготування: З гарбуза виходить не тільки смачна каша, але і відмінні оладки. Для приготування...