Рецепт Дакос

Рецепт Дакос
Кількість порцій: 2 Час приготування: 15 хв.
дакос — одне з фірмових страв критської національної кухні. Щось середнє між салатом і шматочками шинки. дакос — це те, що обов'язково треба спробувати!

опис приготування:

на Криті, де я відпочивала, дакос подають в кожній таверні. У літню спеку, коли їсти нічого важкого не хочеться, дакос йде як чудова альтернатива повноцінному обіду. А вже якщо стаканчик білого сухого вина до такої закуски подати — то це взагалі свято На жаль, відтворити дакос в точності неможливо через відсутність потрібних інгредієнтів (потрібен спеціальний сир, у нас такого немає), але щось схоже у вас може вийти. хай щастить!

  • сухарі ячмінні— 4 штуки
  • помідори— 3-4 штук
  • Оливкова олія— 3-4 Ст. ложок
  • Сир сирний овечий— 150 грам
  • оливки— 70 грам
  • орегано— — За смаком
дакос - фото крок 1 це — наші інгредієнти.

дакос - фото крок 2 Починаємо приготування страви з того, що ячмінні сухарики злегка змочуємо самої звичайною водою. Сухарики повинні трохи розмокнути і розбухнути.

дакос - фото крок 3 Потім поливаємо сухарики оливковою олією. Чи не занадто рясно — сухарики не повинні плавати в оливковій олії, вони повинні трошки просочитися оливковою олією.

дакос - фото крок 4 З помідорів знімаємо шкірку, розрізаємо їх навпіл і натираємо на крупній тертці.

дакос - фото крок 5 Викладаємо томатне пюре на промочити сухарики.

дакос - фото крок 6 На шар помідорів викладаємо свіженький сирний овечий сир, йому — пару олівочек, і посипаємо все це справа орегано.

дакос - фото крок 7 Ще раз зверху поливаємо все оливковою олією. Дакос готовий!

Подібні рецепти

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Kabachki іспанською мовою

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...

Цибульник

Цибульник

Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...