Рецепт Джем з абрикосів
Моя подруга на сніданок завжди робить тости з джемом. Я якось запитала її, де вона взяла такий смачний джем з абрикосів, на що вона мені відповіла — я все намагаюся робити сама! ділюся рецептом.
опис приготування:
Рецепт приготування джему з абрикосів дуже простий — він не утруднить навіть новачка. але, що головне, джем з абрикосів ви готуєте в домашніх умовах! Я вважаю, це дуже важливо. Додавайте його до всіх десертів. Він наповнений вітамінами і дуже смачний. Удачі в приготуванні!
- абрикоси— 2-2,5 кілограма
- Лимонний сік— 0,5 склянки
- цукор— 8 склянок
- пектин— 50 грам
- Вершкове масло— 1 Ст. ложка
подрібніть абрикоси.
Приготуйте цукор. відразу відміряйте 8 склянок, щоб не вийшло менше або більше.
Викладіть масу абрикосів в каструлю. Додайте пектину і вершкового масла. Налийте в каструлю лимонного соку. перешкодьте. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. якщо підгорає, вимкніть зовсім. Потомити ще хвилин п'ять.
додайте цукор. весь відразу. Добре перемішайте його. переконайтеся, що він весь розчинився.
Знову доведіть до кипіння і поваріть на повільному вогні 4 годину. Слідкуйте за тим, щоб джем не пригоріла.
Розлийте гарячий джем з абрикосів в стерилізовані банки і закатати.
Можете укутати їх в ковдру, в перевернутому вигляді. А може восползоваться такий ось водяною банею для джему. Він охолоне разом з водою і можна буде складати до ваших іншим заготівлях. Через один-два дня баночку можна буде відкрити:) смачного!
Подібні рецепти
Заготівля з яблук на зиму
Вже з'явилися перші абрикоси і саме час згадати найкращі рецепти літніх заготовок. Джем з абрикосів без кісточок можна зробити легко і швидко. запасаємося цукром, абрикосами і банками! опис приготування: Якщо варити джем з абрикосів без кісточок використовуючи багаторазове нагрівання, це зроби...
Джем з абрикосів на зиму
Домашня консервація з фруктів завжди користувалася популярністю. Спробуйте приготувати джем з абрикосів на зиму — це відмінне ласощі і можлива начинка для випічки. опис приготування: Такий джем з абрикосів на зиму не зацукровується і не скисає. Спробуйте приготувати його за цим рецептом і зроз...
Джем з аличі з шматочками волоського горіха
Джем, приготований з жовтої аличі виходить смачним, з приємною кислинкою і насиченим ароматом. Горіхи роблять бурштиновий джем ще цікавіше, спробуйте! опис приготування: Почнемо з приємного. Кісточки з аличі не виймати. Особливо відчувається економія часу, якщо готувати велику порцію джему. Ал...
Джем з калини
Джем з калини, який я хочу Вам запропонувати незвичайний тим, що крім калини в рецепт включається гарбуз! Дуже незвичайний смак джему буквально заворожує. Тепер додаю його всюди як родзинку! опис приготування: Джем цей дуже смачний. Я постійно сама варю за цим рецептом і завжди задоволена, але...
Джем з помідорів
Джем з помідорів ідеальний в холодну пору року. Особливо в той час, коли магазини наповнюються "; пластмасової" продукцією, а туга за літом і його смакам стає неможливою. Джем готується 2 годину. опис приготування: Джем з помідорів мені подобається намазувати на білий хліб. Прикрасити такий бу...