Рецепт Домашній батон з кропом

Рецепт Домашній батон з кропом
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Апетитний домашній батон з ароматним кропом. У тісто ми додамо куркуму, в результаті чого м'якуш вироби вийде жовтого кольору, а прошарку з Усе це створює ефектний контраст.

опис приготування:

Батон виходить м'яким, ароматним і дуже смачним! Кількість додається в батон зелені кропу можна варіювати згідно смаковим уподобанням. Воно може становити 50-100 грам залежно від бажаної вираженості смаку. Також в начинку можна додати часник, велику сіль.

  • Борошно пшеничне (1 або вищий сорт)  — 450-470 грам
  • борошно цільнозернове (пшеничне)  — 150 грам
  • вода— 400 мілілітрів
  • зелень кропу— 1 пучок
  • дріжджі сухі— 10 грам
  • Куркума мелена— 1 Чайна ложка
  • сіль кухонна— 1 Чайна ложка
  • Цукровий пісок— 1 Чайна ложка
  • Олія соняшникова— 2-3 Ст. ложок
Домашній батон з кропом - фото крок 1 Підготуйте перераховані інгредієнти, зелень кропу промийте та висушіть паперовим рушником. Замість цільнозерновий борошна при необхідності візьміть житню або пшеничну муку першого (вищого) сорту.

Домашній батон з кропом - фото крок 2 Воду злегка підігрійте, вона повинна бути теплою (30-35 градусів). Розчиніть в ній сухі дріжджі з додаванням цукру.

Домашній батон з кропом - фото крок 3 Залиште дріжджі в теплі на 3-5 хвилин для активації, потім додайте куркуму і сіль, перемішайте.

Домашній батон з кропом - фото крок 4 Частинами введіть в рідину просіяне цельнозерновую борошно, поєднуючи компоненти ложкою.

Домашній батон з кропом - фото крок 5 Слідом за цільнозерновий борошном порціями введіть в тісто білу муку, одночасно просіюючи її і перемішуючи масу ложкою. Залиште частина борошна (20-30 грам) для завершення замісу.

Домашній батон з кропом - фото крок 6 Коли тісто стане важко розмішувати ложкою, влийте в нього соняшникову олію і завершите заміс руками, підсипаючи борошно, що залишилося.

Домашній батон з кропом - фото крок 7 Залиште вийшло м'яке тісто в теплому місці на 30-40 хвилин.

Домашній батон з кропом - фото крок 8 Через вказану кількість часу, тісто має помітно збільшитися в обсязі. Обімніть його руками і помістіть на робочу поверхню, присипану борошном.

Домашній батон з кропом - фото крок 9 Розкачайте тісто в прямокутний пласт, товщиною приблизно в 1 см і розподіліть по ньому дрібно нарізану зелень кропу, залишаючи краї тіста вільними.

Домашній батон з кропом - фото крок 10 Сверре ruletom, Кінець кліпу тест, надаючи виробу форму батона.

Домашній батон з кропом - фото крок 11 Гострим ножем зробіть на поверхні батона невеликі надрізи і за бажанням змастіть жовтком.

Домашній батон з кропом - фото крок 12 Залиште домашній батон з кропом на 5-10 хвилин для вистоювання, а потім випікайте при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин до золотистої скоринки.

Подібні рецепти

Деруни з гарбуза з кропом

Картопляні деруни з грибами

Ми звикли до драниками з картоплі, а я вирішила зробити деруни з гарбуза. І вийшло дуже навіть смачно. Спробуйте — і зрозумієте, що я права! Повторю ще раз: гарбуз повинна бути смачною і в сирому вигляді. опис приготування: потріть гарбуз, змішайте з яйцем, борошном, сіллю і спеціями. Смажте н...

Домашній балик (сировялений)

Домашній балик (сировялений)

Смачні м'ясні делікатеси можна з легкістю зробити самостійно. Для цього підійдуть будь-які види м'яса: свинина, курка, яловичина. розповім, як приготувати домашній балик (сировялений) зі свинини. опис приготування: Такий балик можна подати як закуску для будь-якого свята. Крім цього з ним можн...

Домашній Бургер

Домашній Бургер

Рецепт приготування гамбургерів в домашніх умовах. кількість порцій: 4 яловичина— 900 грам сіль— 1 Чайна ложка чорний перець— 1/2 чайних ложки соус Табаско— 1 штука(за смаком) вершкове масло— 2 Ст. ложки Червона цибуля— 1 штука цукор— 2 Ст. ложки булочки— 4 штуки листя салату— 8 штук Наріз...

Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром

Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром

Немає нічого смачнішого, ніж домашній хліб. особливо, якщо хліб приготовлений майстерно. Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром — це саме майстерно приготовлений хліб. ділюся рецептом! опис приготування: Я, по суті, обожнюю домашній хліб. Коли в квартирі пахне свіженьким хлібцем —...

Домашній хліб з томатами

Домашній хліб з томатами

Пропоную приготувати домашній хліб з томатами. Дуже гарний такий хліб на сніданок з сиром, маслом або в'яленими помідорами. Випічка виходить і справді дуже смачною і ароматною! опис приготування: По суті це звичайний домашній хліб, але готується він не на воді, молоці або сироватці, а на томат...