Рецепт Домашній батон з кропом
Апетитний домашній батон з ароматним кропом. У тісто ми додамо куркуму, в результаті чого м'якуш вироби вийде жовтого кольору, а прошарку з Усе це створює ефектний контраст.
опис приготування:
Батон виходить м'яким, ароматним і дуже смачним! Кількість додається в батон зелені кропу можна варіювати згідно смаковим уподобанням. Воно може становити 50-100 грам залежно від бажаної вираженості смаку. Також в начинку можна додати часник, велику сіль.
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) — 450-470 грам
- борошно цільнозернове (пшеничне) — 150 грам
- вода— 400 мілілітрів
- зелень кропу— 1 пучок
- дріжджі сухі— 10 грам
- Куркума мелена— 1 Чайна ложка
- сіль кухонна— 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок— 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова— 2-3 Ст. ложок
Воду злегка підігрійте, вона повинна бути теплою (30-35 градусів). Розчиніть в ній сухі дріжджі з додаванням цукру.
Залиште дріжджі в теплі на 3-5 хвилин для активації, потім додайте куркуму і сіль, перемішайте.
Частинами введіть в рідину просіяне цельнозерновую борошно, поєднуючи компоненти ложкою.
Слідом за цільнозерновий борошном порціями введіть в тісто білу муку, одночасно просіюючи її і перемішуючи масу ложкою. Залиште частина борошна (20-30 грам) для завершення замісу.
Коли тісто стане важко розмішувати ложкою, влийте в нього соняшникову олію і завершите заміс руками, підсипаючи борошно, що залишилося.
Залиште вийшло м'яке тісто в теплому місці на 30-40 хвилин.
Через вказану кількість часу, тісто має помітно збільшитися в обсязі. Обімніть його руками і помістіть на робочу поверхню, присипану борошном.
Розкачайте тісто в прямокутний пласт, товщиною приблизно в 1 см і розподіліть по ньому дрібно нарізану зелень кропу, залишаючи краї тіста вільними.
Сверре ruletom, Кінець кліпу тест, надаючи виробу форму батона.
Гострим ножем зробіть на поверхні батона невеликі надрізи і за бажанням змастіть жовтком.
Залиште домашній батон з кропом на 5-10 хвилин для вистоювання, а потім випікайте при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин до золотистої скоринки.
Подібні рецепти
Картопляні деруни з грибами
Ми звикли до драниками з картоплі, а я вирішила зробити деруни з гарбуза. І вийшло дуже навіть смачно. Спробуйте — і зрозумієте, що я права! Повторю ще раз: гарбуз повинна бути смачною і в сирому вигляді. опис приготування: потріть гарбуз, змішайте з яйцем, борошном, сіллю і спеціями. Смажте н...
Домашній балик (сировялений)
Смачні м'ясні делікатеси можна з легкістю зробити самостійно. Для цього підійдуть будь-які види м'яса: свинина, курка, яловичина. розповім, як приготувати домашній балик (сировялений) зі свинини. опис приготування: Такий балик можна подати як закуску для будь-якого свята. Крім цього з ним можн...
Домашній Бургер
Рецепт приготування гамбургерів в домашніх умовах. кількість порцій: 4 яловичина— 900 грам сіль— 1 Чайна ложка чорний перець— 1/2 чайних ложки соус Табаско— 1 штука(за смаком) вершкове масло— 2 Ст. ложки Червона цибуля— 1 штука цукор— 2 Ст. ложки булочки— 4 штуки листя салату— 8 штук Наріз...
Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром
Немає нічого смачнішого, ніж домашній хліб. особливо, якщо хліб приготовлений майстерно. Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром — це саме майстерно приготовлений хліб. ділюся рецептом! опис приготування: Я, по суті, обожнюю домашній хліб. Коли в квартирі пахне свіженьким хлібцем —...
Домашній хліб з томатами
Пропоную приготувати домашній хліб з томатами. Дуже гарний такий хліб на сніданок з сиром, маслом або в'яленими помідорами. Випічка виходить і справді дуже смачною і ароматною! опис приготування: По суті це звичайний домашній хліб, але готується він не на воді, молоці або сироватці, а на томат...