Рецепт Домашні шпроти з мойви
Ну що може бути смачніше страв домашнього приготування. Я пропоную приготувати шпроти з мойви. Дуже смачні і ви точно будете впевнені в складі.
опис приготування:
Домашні шпроти з мойви можна приготувати в мультиварці з рідким димом. Рідкий дим — це ароматизатор, який продається в сухому або рідкому вигляді. При приготуванні риби або м'яса з рідким димом, з'являється ефект натурального копчення. Але останнім часом рідкий дим дуже важко знайти на полицях магазину, та й ми не дуже довіряємо виробникам. Але це не біда, його можна створити в домашніх умовах. Існує кілька способів приготування диму. Я пропоную приготувати один з рецептів, який є найближчим до оригіналу. Я вирішила не випробовувати долю, побоялася зіпсувати чашу мультиварки і готувала шпроти в каструлі з нержавійки з товстим дном. Можна приготувати і в жаровні. Спробуйте приготувати таку закуску!
- мойва— 500 грам
- сіль— 1 Чайна ложка
- соєвий соус— 1 Ст. ложка
- олія соняшникова— 3 Ст. ложки
- запашний перець— 5 штук
- гвоздика— 3-5 штук
- перець чорний горошком— 5 штук
- лавровий лист— 2 штуки
- цукор— 0,5 чайних ложки
- насіння гірчиці— 1 Чайна ложка
- чорний чай— 4 грами
- вода— 100 мілілітрів
- рідкий дим— 1 Чайна ложка(або суміш 2 ст. L. рису, 1 ст. L. зеленого чаю, 1 ст. L. чорного чаю, 1 ст. L. цукру)
Тепер потрібно заварити чорний чай і остудити.
А поки настоюється чай, можна приготувати соус для риби. Змішайте рослинне масло, соєвий соус, сіль, цукор, перці, гвоздику, поламати лавровий лист і насіння гірчиці. Якщо ви будете готувати з рідким димом, додайте 1 немає. L.
Якщо ви не довіряєте рідкому димі або не змогли купити в магазині, тоді готуйте як я. Візьміть фольгу і накладіть 4 шару. змішайте рис, цукор і два види чаю — чорний і зелений. загорніть, надаючи приблизний розмір дна каструлі.
Покладіть фольгу з начинкою в каструлю і зробіть кілька проколів дерев'яною шпажкою.
Зверху розкладіть рибу. Поставте на середній вогонь, закрийте кришкою і готуйте хвилин 10-15. Якщо ви будете готувати в мультиварці з рідким димом, тоді потрібно розкласти мойву в чашу мультиварки, залити соусом і тушкувати 2 години на програмі "; Гасіння ";.
Чай за цей час настоявся, потрібно його процідити в соус — маринад.
Коли ви побачили, що всередині каструлі з'явився дим — біла пелена як туман, швидко відкрийте кришку (дим при відкритті кришки почне йти, але це не страшно, риба вже взяла на себе копчений аромат) і влийте соус — маринад. Зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте — Томмі 2 годину.
Важливий момент — готову рибу відразу не потрібно діставати. Дайте їй повністю охолонути в каструлі або мультиварці. І вже остигнула дістаньте і зберігайте в холодильнику.
Смачного!
Подібні рецепти
Спагеті з гарбузом і овочами
Бутерброди з ікрою мойви рекомендувати можна всім, тому, що ікра мойви легко засвоюється, в ній багато білка, вітамінів, в цифрах Обсяг і вітаміну Е, мікроелементи, а калорійність ікри всього 132 ккал! опис приготування: Дуже зручно в холодильнику тримати баночку з ікрою мойви, а краще кілька...
Домашні англійські маффіни
Рецепт приготування домашніх англійських кексів на дріжджах з медом. опис приготування: Домашні англійські кекси готуються довго, але результат того вартий. молока— 1 Склянка вершкового масла— 3 Ст. ложки меду— 2 Ст. ложки теплої води— 1 Склянка дріжджів— 7 грам кукурудзяної муки— 1/4 склян...
Домашні еклери
Еклери люблять абсолютно всі, від малого до великого! Додайте в тісто трішечки какао і у вас вийде шоколадне заварне тісто. А якщо додати какао в крем — вийдуть домашні шоколадні еклери! опис приготування: Так як же приготувати смачні домашні еклери в домашніх умовах? Все дуже просто, підбирає...
Домашні цукерки «Рафаелло»
Хочете порадувати себе і близьких неймовірно апетитним і дуже смачним кокосовим ласощами? Тоді ось вам відмінний варіант, як приготувати домашні цукерки "; Рафаелло ";. опис приготування: варіантів, як зробити домашні цукерки "; Рафаелло ";, є чимало. Основою можуть стати згущене або сухе моло...
Домашні кренделі з начинкою
Рецепт приготування дріжджових крендельков з начинкою на вибір. опис приготування: Для цих м'яких крендельков ви можете вибрати будь-яку начинку на ваш смак -коріцу з цукром, сир або маринований халапеньйо. цукру— 1 Ст. ложка солі— 2 чайних ложки пакет сухих дріжджів— 1 штука(8 г) топленого ...