Рецепт Домашні еклери

Рецепт Домашні еклери
Кількість порцій: 15 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Еклери люблять абсолютно всі, від малого до великого! Додайте в тісто трішечки какао і у вас вийде шоколадне заварне тісто. А якщо додати какао в крем — вийдуть домашні шоколадні еклери!

опис приготування:

Так як же приготувати смачні домашні еклери в домашніх умовах? Все дуже просто, підбираємо необхідні інгредієнти: борошно пшеничне, яйця, молоко, цукор, вершкове масло, сіль і ванільний цукор. Хочете щоб ваші еклери вийшли незвичайними? додайте какао, в тісто і в крем, — вийдуть шоколадні еклери. Увага! Крем в еклери, додаємо тільки спеціальним кулінарним шприцом! вдалого приготування!

  • Борошно пшеничне— 200 грам
  • яйця— 8 штук(4 — в тісто, 4 — в вершках)
  • молоко— 500 мілілітрів
  • цукор— 1 Склянка
  • цукор ванільний— 10 грам
  • Вершкове масло— 200 грам
  • сіль— 1 щіпка
  • какао— 2 Ст. ложки(по бажанню)
Домашні еклери - фото крок 1 У каструлі змішайте 250мл води і 100г вершкового масла, додайте дрібку солі. На середньому вогні доведіть до кипіння.

Домашні еклери - фото крок 2 Знімаємо каструлю з вогню і додаємо 150г борошна, дерев'яною ложкою перемішуємо до однорідної консистенції. Повертаємо каструлю на вогонь на пару хвилин, не перестаючи заважати.

Домашні еклери - фото крок 3 Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути. Додаємо по черзі яйця, замішуючи густе тісто.

Домашні еклери - фото крок 4 Змочіть столову ложку в воді, мокрою ложкою викладаємо тісто на деко. Еклери не повинні стикатися.

Домашні еклери - фото крок 5 Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці, 35-40 хвилин. Духовку в процесі не відкривайте.

Домашні еклери - фото крок 6 Поки тісто випікається, приготуємо крем. У глибокій мисці змішайте 4 жовтка, склянка цукру, ванільний цукор, 50г борошна. Збиваємо все віночком, потім додаємо 100мл молока і знову збиваємо.

Домашні еклери - фото крок 7 Решта 400мл молоко доведіть до кипіння. потім, тонкою цівкою влийте яєчну суміш, постійно помішуючи лопаткою. Варимо крем до загустіння, близько 10 хвилин. Знімаємо з вогню, накриваємо харчовою плівкою і даємо охолонути.

Домашні еклери - фото крок 8 У остиглий крем додайте 100г м'якого масла. Всі збийте міксером до однорідної маси.

Домашні еклери - фото крок 9 За допомогою кулінарного шприца наповніть еклери кремом, зверху присипте пудрою. Смачного!

Подібні рецепти

Домашні дріжджові булочки

Еклери (класичний рецепт)

Рецепт приготування домашніх булочок на дріжджах. опис приготування: Що може бути смачніше домашньої випічки? Порадуйте свою сім'ю чудовими пишними булочками. молока— 4 склянки цукру— 1 Склянка сухих дріжджів— 4 чайних ложки борошна— 9 склянок розпушувача— 1 Чайна ложка соди— 1 Чайна ложка ...

Домашні котлети

Домашні котлети

здається, що куряче м'ясо настільки часто використовується на кухні, що воно вже не може здивувати. Але це не так! Завжди можна знайти новий рецепт, який розкриє смак по-іншому. Читайте мій варіант! опис приготування: З моєї покрокової інструкції ви дізнаєтеся про те, як приготувати домашні ко...

Домашні кренделі з начинкою

Домашні кренделі з начинкою

Рецепт приготування дріжджових крендельков з начинкою на вибір. опис приготування: Для цих м'яких крендельков ви можете вибрати будь-яку начинку на ваш смак -коріцу з цукром, сир або маринований халапеньйо. цукру— 1 Ст. ложка солі— 2 чайних ложки пакет сухих дріжджів— 1 штука(8 г) топленого ...

Домашні коржі НААН

Домашні коржі НААН

Рецепт приготування індійських коржів НААН по-домашньому. опис приготування: Коржі НААН є популярним індійським хлібом плоскої форми з дріжджового тіста, які традиційно готуються в глиняній печі — ими. розпушувача— 3/4 чайних ложки соди— 1/2 чайних ложки цукру— 1/2 чайних ложки солі— 1/4 чай...

Домашні коржі тортільяс

Домашні коржі тортільяс

Рецепт приготування домашніх коржів тортільяс з простих інгредієнтів: борошна, масла і води. опис приготування: Перед вами варіант корисного рецепта приготування коржів тортільяс з органічної невибіленої борошна з використанням ріпакової олії замість рослинного жиру. Ви можете заповнити їх м'я...