Рецепт Джем з калини

Рецепт Джем з калини
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Джем з калини, який я хочу Вам запропонувати незвичайний тим, що крім калини в рецепт включається гарбуз! Дуже незвичайний смак джему буквально заворожує. Тепер додаю його всюди як родзинку!

опис приготування:

Джем цей дуже смачний. Я постійно сама варю за цим рецептом і завжди задоволена, але є одне невелике зауваження! Зверніть увагу.

Варити джем треба на слабкому вогні, помішуючи хвилин 30-40 хвилин. Однак! Поваривши цей час джем виходить красивого оранжевого кольору і насиченого калинового смаку продукт, але виявляється рідкуватий для джему. Тому для густоти потрібно варити ще трохи. В результаті колір змінюється на вохристо-жовтий і смак калини стає менш помітний.

Так що вибирайте самі. Варила і таким і таким, мені більше подобається перший варіант.

Бажаю удачі!


  • Калина с кистями— 1,5 кілограма
  • гарбуз— 1,5 кілограма
  • цукор— 2,2 кілограма
Джем з калини - фото крок 1 Берем полтора килограмма калины, очищаем ее от плодоножек, мусора и кладем в дуршлаг, пять минут держим ее над паром. Горячие ягоды перетираем через сито в кастрюлю или в эмалированную посуду.

Джем з калини - фото крок 2 Тыкву нарезаем кубиками, кладем в другую кастрюлю, добавляем немного воды и варим 5 хвилин, чтоб тыква стала мягкой и так же как калину перетираем через сито.

Джем з калини - фото крок 3 Получаются вот такие жидкости.

Джем з калини - фото крок 4 Следом смешивает пюре тыквы и калины. Высыпаем сахар и доводим до кипения. Далее варим на слабом огне около 40 хвилин. Если получается жидковат, то варіть довше.

Джем з калини - фото крок 5 Джем горячим закатать в стерилизованные банки.

Подібні рецепти

Джем без сахара

Компот з калини і яблук

зварити запашну, насичений і смачний домашній джем ви можете і без цукру. Саме такий варіант я хочу запропонувати вам на замітку. відмінний рецепт: простий і швидкий. рекомендую повторити! опис приготування: Так як приготувати джем без цукру ви зможете з будь-яких ягід і фруктів, кількість мед...

Джем з абрикосів

Джем з абрикосів

Моя подруга на сніданок завжди робить тости з джемом. Я якось запитала її, де вона взяла такий смачний джем з абрикосів, на що вона мені відповіла — я все намагаюся робити сама! ділюся рецептом. опис приготування: Рецепт приготування джему з абрикосів дуже простий — він не утруднить навіть нов...

Джем з абрикосів без кісточок

Джем з абрикосів без кісточок

Вже з'явилися перші абрикоси і саме час згадати найкращі рецепти літніх заготовок. Джем з абрикосів без кісточок можна зробити легко і швидко. запасаємося цукром, абрикосами і банками! опис приготування: Якщо варити джем з абрикосів без кісточок використовуючи багаторазове нагрівання, це зроби...

Джем з аличі з шматочками волоського горіха

Джем з аличі з шматочками волоського горіха

Джем, приготований з жовтої аличі виходить смачним, з приємною кислинкою і насиченим ароматом. Горіхи роблять бурштиновий джем ще цікавіше, спробуйте! опис приготування: Почнемо з приємного. Кісточки з аличі не виймати. Особливо відчувається економія часу, якщо готувати велику порцію джему. Ал...

Джем з помідорів

Джем з помідорів

Джем з помідорів ідеальний в холодну пору року. Особливо в той час, коли магазини наповнюються "; пластмасової" продукцією, а туга за літом і його смакам стає неможливою. Джем готується 2 годину. опис приготування: Джем з помідорів мені подобається намазувати на білий хліб. Прикрасити такий бу...