Рецепт Курча в воке
У цій страві все поєднується ідеально — і цікавий смак, і приголомшливий аромат і навіть гарний вигляд, тому спробувати курчати в воке я раджу всім, можливо, це блюдо стане для вас повсякденним.
опис приготування:
Для звичайної господині, яка не знайома з екзотичною кухнею, приготування будь-якого азіатського страви може здатися занадто складним, один список інгредієнтів чого варто. Але на ділі все набагато простіше, а щоб ви в цьому переконалися, я розповім вам, як приготувати курчати в воке. Це одне з тих страв, на яке дійсно варто витратити свій час, адже смак у такого м'яса дивовижний. І тут вже не важливо, любите ви екзотичні страви чи ні, адже курча в воке в домашніх умовах в будь-якому випадку сподобається вам.
1) Почнемо ми з того, що очистимо часник і наріжемо його на невеликі шматочки, з імбиру також зріжемо шкірку і поріжемо корінь кубиками. Зелену цибулю промиваємо та нарізаємо його на шматочки по 2,5-3 см.
2) Тепер займемося м'ясом, промиваємо філе курчати під проточною водою, витираємо насухо і нарізаємо кубиками зі стороною в 2-3 см.
3) Перед тим як перейти до клярі, потрібно заздалегідь підготувати холодну воду, причому не просто холодну, а крижану, найкраще покласти в стакан з водою пару кубиків льоду для вірності.
4) Далі ми насипаємо в миску 150 грам крохмалю і розбиваємо в нього яйце, починаємо все перемішувати, поступово підливаючи по ложці крижаної води (всього знадобиться 2-3 ложки). Як тільки кляр стане зверху блискучим і гладким — потрібна консистенція досягнута.
5) У приготовлений кляр опускаємо м'ясо і гарненько все перемішуємо, щоб кляр рівномірно розподілився по всьому шматочках курчати.
6) Ставимо вок на сильний вогонь і наливаємо в нього арахісове або кукурудзяна олія, стільки, щоб воно майже повністю покривало шматочки м'яса. Коли масло розігріється, ми починаємо опускати в нього невеликими порціями курчати в клярі, смажимо кожну порцію м'яса приблизно по 4 хвилини. Обсмажені шматочки курчати кладемо на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла.
7) Якщо м'ясо ви вже обсмажили, тоді знову нагріваємо вок і опускаємо в масло нарізаний часник, імбир і гострий перець (цілком), смажимо все близько 40 секунд. Після цього наливаємо в вок курячий бульйон, а коли рідина закипить, додаємо в неї вино, соєвий соус, цукор, мелений чорний перець за смаком. Перемішуємо все і продовжуємо нагрівати соус, поки він не випарується на 1/3.
8) Поки соус готується, ми в окремій мисочці змішуємо столову ложку крохмалю і 2-3 ложки крижаної води. Цю суміш переливаємо в вок і помішувати все, поки маса не почне густіти.
9) У загуслий соус опускаємо обсмажене м'ясо курчати, перемішуємо все і тримаємо м'ясо на вогні ще пару хвилин, щоб воно прогрілося.
Викладаємо готову страву на тарілку і посипаємо його зеленою цибулею. Приємного всім апетиту!
- філе курчати— 600-700 грам(без шкіри)
- яйце— 1 штука
- часник— 2-3 зубчиків
- Гострий червоний перець— 1 штука
- Імбир нарізаний— 1 Ст. ложка
- Пір'я зеленої цибулі— 2-3 штук
- бульйон курячий— 1 Склянка
- Крохмаль кукурудзяний— 150 грам(+1 столова ложка)
- Соус соєвий темний— 50 мілілітрів
- Мірі— 25 мілілітрів(або сухий херес)
- цукор— 4 Ст. ложки(з гіркою)
- Олія кукурудзяна або арахісове— За смаком(для смаження)
- Перець чорний мелений— За смаком
- вода крижана— За смаком
1) Почнемо ми з того, що очистимо часник і наріжемо його на невеликі шматочки, з імбиру також зріжемо шкірку і поріжемо корінь кубиками. Зелену цибулю промиваємо та нарізаємо його на шматочки по 2,5-3 см.
2) Тепер займемося м'ясом, промиваємо філе курчати під проточною водою, витираємо насухо і нарізаємо кубиками зі стороною в 2-3 см.
3) Перед тим як перейти до клярі, потрібно заздалегідь підготувати холодну воду, причому не просто холодну, а крижану, найкраще покласти в стакан з водою пару кубиків льоду для вірності.
4) Далі ми насипаємо в миску 150 грам крохмалю і розбиваємо в нього яйце, починаємо все перемішувати, поступово підливаючи по ложці крижаної води (всього знадобиться 2-3 ложки). Як тільки кляр стане зверху блискучим і гладким — потрібна консистенція досягнута.
5) У приготовлений кляр опускаємо м'ясо і гарненько все перемішуємо, щоб кляр рівномірно розподілився по всьому шматочках курчати.
6) Ставимо вок на сильний вогонь і наливаємо в нього арахісове або кукурудзяна олія, стільки, щоб воно майже повністю покривало шматочки м'яса. Коли масло розігріється, ми починаємо опускати в нього невеликими порціями курчати в клярі, смажимо кожну порцію м'яса приблизно по 4 хвилини. Обсмажені шматочки курчати кладемо на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла.
7) Якщо м'ясо ви вже обсмажили, тоді знову нагріваємо вок і опускаємо в масло нарізаний часник, імбир і гострий перець (цілком), смажимо все близько 40 секунд. Після цього наливаємо в вок курячий бульйон, а коли рідина закипить, додаємо в неї вино, соєвий соус, цукор, мелений чорний перець за смаком. Перемішуємо все і продовжуємо нагрівати соус, поки він не випарується на 1/3.
8) Поки соус готується, ми в окремій мисочці змішуємо столову ложку крохмалю і 2-3 ложки крижаної води. Цю суміш переливаємо в вок і помішувати все, поки маса не почне густіти.
9) У загуслий соус опускаємо обсмажене м'ясо курчати, перемішуємо все і тримаємо м'ясо на вогні ще пару хвилин, щоб воно прогрілося.
Викладаємо готову страву на тарілку і посипаємо його зеленою цибулею. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Курча по-Мадрид
Солодкий соус барбекю сподобається навіть вибагливим гурманам. Зробіть велику порцію цього приголомшливого соусу для барбекю і подавайте на вечерю з куркою. опис приготування: У невеликій мисці збийте разом кетчуп, цукор, соус і оцет, приправте сіллю і перцем. відкладіть 1 стакан соусу для обс...
Курча «Chilindron» в Арагонському
Сьогодні у нас іспанська кухня! Один з хітів іспанської кухні - тушкований у вині курча в соусі "; чиліндрон ";. Чилі-ндрон - з назви видно, що в соусі використовується перець чилі. Заходьте і готуйте! опис приготування: Ніжна соковита курочка, обсмажена з беконом, а потім протушенние разом з ...
Курча чкмерулі в вершковому соусі
Чи не були в Грузії? Значить напевно не знаєте, як приготувати курчати чкмерулі в вершковому соусі! Традиційна страва підійде, щоб нагодувати велику сім'ю, так що рекомендую тим, у кого діти! опис приготування: Грузинська кухня - це щось особливе в прямому сенсі слова. курча, приготований за д...
Курча чкмерулі
Курча чкмерулі - традиційне грузинське блюдо з курки в маринаді з севанской солі. У вас немає севанской солі? Не біда. Заходьте, і я навчу вас готувати таку сіль! опис приготування: У традиційних стравах я не рекомендую міняти рецептуру. У цьому рецепті теж, але замість цілого курчати цілком м...
Курча, фарширований сухарями
фарширований курча — вдале блюдо для святкового столу. Важливо вибрати відповідну нагоди начинку, так як начинок дуже багато, але я пропоную приготувати курчати, фаршированого сухарями. опис приготування: курча, фарширований сухарями, - смачне, соковите, апетитне блюдо для всієї родини, яким м...