Рецепт Tzatziki
рецепт цацики (дзадзики, тцадзікі) — приготування грецького холодного соусу-закуски з йогурту, свіжих огірків і часнику. Найчастіше соус використовується як дип до овочів і хліба.
опис приготування:
Tzatziki (грец. тзацікі, він же tzatziki, він же дзадзики) - традиційний холодний соус з пікантним ароматом, який подають до м'ясних страв і смаженої риби.
Властивості і походження:
відомо, що в Туреччині і Греції для приготування цацики використовують козяче або овече молоко. Існують також інші, Проте відомі, назви цього соусу: дзадзики і тцатцики. Назва походить від слова «cacik», що в перекладі з турецької означає блюдо з аналогічних інгредієнтів «джаджик». На Кіпрі це блюдо називають «талатурі» («Ttalattouri»), його готують з додаванням м'яти. У Македонії та Болгарії під цією стравою мається на увазі холодний суп «таратор».
застосування:
Соус цацики є типовим блюдом грецької кухні. Він також досить поширений в Туреччині. Цацики використовують як соус-діп і подають до столу з шматочками овочів, хлібом або крекерами. Цей соус добре поєднується з м'ясними стравами і смаженою рибою. Цацики вживають як закуску і подають до сулвакі і гіроса. Цей соус входить до складу закусок мезе. За смаковими якостями соус цацики дуже схожий з індійським соусом з огірків - РАЇТО.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу цацики в густий йогурт додають подрібнений часник і натертий свіжий огірок, приправляють отриману суміш чорним перцем і сіллю. Потім додають оливкове масло, лимонний сік, зелень і ретельно перемішують.
Поради шеф-кухаря:
Соус цацики дуже поживний і корисний, він відмінно підходить для пікніків. Зберігати його рекомендується в холодильнику в скляному посуді.
- натуральний йогурт— 375 мілілітрів
- свіжі огірки— 3 штуки
- часник— 5 зубчиків
- Оливкова олія— 4 Ст. ложки
- Лимонний сік— 4 Ст. ложки
- перець, сіль— — За смаком
- зелень— — За смаком
Огурцы очищаем от кожуры и семян, натираємо на дрібній тертці. Затем тертые огурцы необходимо посолить и отжать через марлю.
часник подрібнюємо, из лимона выдавливаем немного сока.
Смешиваем отжатые огурцы, лимонний сік, йогурт, часник і оливкове масло. злегка збиваємо.
Готово!
Подібні рецепти
Проста яєчня
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...
Цибульник
Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...