Рецепт Домашня ковбаса з курки

Рецепт Домашня ковбаса з курки
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Любіть ковбаску, але побоюєтеся купувати через велику кількість хімічних добавок? Пропоную вам відмінний рецепт приготування домашньої ковбаси з курки, яку можна дати навіть дітям.

опис приготування:

Цей простий рецепт домашньої ковбаси з курки можна використовувати як основу, додаючи свіжу або сушену зелень, а також інші спеції за смаком. Така ковбаска зберігається недовго в холодильнику, так як не містить консервантів, проте з'їдається вона досить швидко.

  • Курячі грудки— 6-7 штук
  • курка— 1 штука
  • вершки— 100 мілілітрів(33%)
  • яйце— 1 штука
  • часник— 5-7 зубчиків
  • порей— 1 штука
  • сіль— 1 щіпка
  • перець— 1 щіпка
  • спеції— 1 щіпка(чебрець, гвоздика, розмарин, шавлія, перець чилі)
Домашня ковбаса з курки - фото крок 1 1. Для початку необхідно зварити бульйон з попередньо обробленої курки. Рецепт приготування домашньої ковбаси з курки обов'язково передбачає бульйон, інакше смак буде не настільки насиченим. У бульйон можна додати порей, ріпчаста цибуля, морква, лавровий лист і інші спеції за смаком.

Домашня ковбаса з курки - фото крок 2 2. Тепер можна зайнятися приготуванням фаршу. Відокремлене від курки м'ясо і курячі грудки вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера.

Домашня ковбаса з курки - фото крок 3 3. Фарш повинен бути без грудочок і прожилок. Влити вершки і додати яйце. Посолити і поперчити за смаком. Додати улюблені спеції. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.

Домашня ковбаса з курки - фото крок 4 4. Тепер підготувати харчову плівку, в яку викласти частину фаршу. щільно притискаючи, необхідно звернути батіг, щоб утворився рулетик.

Домашня ковбаса з курки - фото крок 5 5. Вільні від фаршу краю плівки необхідно щільно загорнути, закрутивши їх. У плівці не повинно бути повітря і порожнього місця, щоб ковбаса мала щільну структуру і тримала форму.

Домашня ковбаса з курки - фото крок 6 6. Домашня ковбаса з курки в домашніх умовах може готується двома способами — на плиті або в духовці. Мінусом першого варіанту є те, що потрібно постійно стежити за температурою бульйону. Саме тому, я пропоную зробити ковбаску в духовці. На деко викласти готові ковбаски і залити курячим бульйоном. Зверху накрити харчовою фольгою, щільно закріпивши її краю. Відправити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Потім ковбаску можна дістати, остудити і звільнити від плівки.

Домашня ковбаса з курки - фото крок 7 7. До речі, курячий бульйон, а якому готувалася ковбаса, можна подати до столу з нарізаною ковбаскою.

Подібні рецепти

Домашня ковбаса без кишок

Українська домашня ковбаса (простий рецепт)

Якщо ви відносите себе до любителів м'ясних закусок, то, напевно, як ніхто знаєте, яку зараз роблять погану ковбасу. А я вам пропоную простий рецепт домашньої ковбаси без кишок — пікантною і смачною! опис приготування: Така домашня ковбаса без кишок в домашніх умовах готується досить просто. Я...

Домашня ліверна ковбаса

Домашня ліверна ковбаса

Раніше в продажу була ліверна ковбаска, яку купували із задоволенням і пекли пиріжки зі смачною начинкою. Але зараз домашня ліверна ковбаса буде набагато корисніше, дивіться, як її приготувати. опис приготування: Ліверна ковбаса популярна в багатьох країнах Європи: Польщі, Словенії, Фінляндії,...

Домашня ковбаса в пакеті

Домашня ковбаса в пакеті

Прилавки магазинів буквально ломляться від різної ковбаси. Але давайте приготуємо ковбасу в домашніх умовах без підсилювачів смаку, барвників і консервантів. опис приготування: Як правило, домашню ковбасу готують в оболонці з кишок. Але їх не завжди можна знайти в продажу. До того ж кишки вима...

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса відома всьому світу, готується всюди, де люди розводять свиней, овець, корів. Та й зберігатися ковбаса може дуже довго, особливо залита смальцем. Про все розповім в рецепті! опис приготування: Отже, хочете дізнатися, як приготувати домашню ковбасу? Все дуже просто! Беремо кишки...

Докторська ковбаса по ГОСТу

Докторська ковбаса по ГОСТу

Я вже говорив раніше, що намагаюся уникати покупних продуктів, якщо знаю, як їх приготувати в домашніх умовах. Це стосується і м'ясних виробів, зокрема - ковбас. Навчився робити докторську! опис приготування: Перед вами нехай не найпростіший, але класний варіант, як приготувати докторську ковб...