Рецепт Докторська ковбаса по ГОСТу
Я вже говорив раніше, що намагаюся уникати покупних продуктів, якщо знаю, як їх приготувати в домашніх умовах. Це стосується і м'ясних виробів, зокрема - ковбас. Навчився робити докторську!
опис приготування:
Перед вами нехай не найпростіший, але класний варіант, як приготувати докторську ковбасу по ГОСТу (у всякому разі так було сказано в книзі, в якій я його знайшов). Рекомендую не полінуватися і хоча б разок її приготувати.
- м'якоть свинини— 4 кілограма(середньої жирності)
- яловичина— 1 кілограм
- сіль— 3,5 Ст. ложки
- цукор— 2 Ст. ложки
- Мускатний горіх— 1,5 Ст. ложки
- кардамон— 1 Чайна ложка
- коньяк— 50 грам(можна замінити горілкою)
- яйця— 5 штук
- Сухе молоко— 80 грам(16 з 1 кг м'яса)
- вода— 1 літр(крижана)
- Натуральні білкові оболонки— За смаком
Перекрутити через м'ясорубку кілька разів (хоча б 2) через різні сіточки (дрібну і велику). спеції, сухе молоко змішуємо в окремій ємності, а після додамо до одержали м'ясного фаршу. перешиваємо, потроху вливаючи крижану воду.
Тепер частинами перекладаємо отриману м'ясну масу в кухонний комбайн (або процесор) і подрібнюємо до однорідності. В кінці, коли все м'ясо буде подрібнене і перетвориться в тягучу сіру масу, додайте коньяк і перемішайте.
Тепер беремо оболонки і наповнюємо їх м'ясною масою. Найзручніше це робити за допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки.
Готові вироби кладемо в холодильник приблизно на годину. Тепер будемо піддавати їх термічній обробці. можна варити, а можна коптити. Я буду коптити. Копчу примерно час при 50-ти градусах, затем час при 60-ти градусах, а потім ще 4 годин при 70 градусах. Температура всередині ковбаси повинна бути дорівнює 65 градусам. Потім опускаємо ковбасу холодну воду (5 хвилин буквально), а потім обсушуємо і підвішуємо годин на 8 просушуватись.
Якщо у вас немає коптильні, можете зварити ковбасу за допомогою звичайної кухонної плити. Варим при 80-ти градусах, поки всередині ковбаса не досягне 72-ух градусів.
Подібні рецепти
Салат вдалий з сухариками
Якщо ви відносите себе до любителів м'ясних закусок, то, напевно, як ніхто знаєте, яку зараз роблять погану ковбасу. А я вам пропоную простий рецепт домашньої ковбаси без кишок — пікантною і смачною! опис приготування: Така домашня ковбаса без кишок в домашніх умовах готується досить просто. Я...
Домашня ліверна ковбаса
Раніше в продажу була ліверна ковбаска, яку купували із задоволенням і пекли пиріжки зі смачною начинкою. Але зараз домашня ліверна ковбаса буде набагато корисніше, дивіться, як її приготувати. опис приготування: Ліверна ковбаса популярна в багатьох країнах Європи: Польщі, Словенії, Фінляндії,...
Домашня ковбаса з курки
Любіть ковбаску, але побоюєтеся купувати через велику кількість хімічних добавок? Пропоную вам відмінний рецепт приготування домашньої ковбаси з курки, яку можна дати навіть дітям. опис приготування: Цей простий рецепт домашньої ковбаси з курки можна використовувати як основу, додаючи свіжу аб...
Домашня ковбаса в пакеті
Прилавки магазинів буквально ломляться від різної ковбаси. Але давайте приготуємо ковбасу в домашніх умовах без підсилювачів смаку, барвників і консервантів. опис приготування: Як правило, домашню ковбасу готують в оболонці з кишок. Але їх не завжди можна знайти в продажу. До того ж кишки вима...
Домашня ковбаса
Домашня ковбаса відома всьому світу, готується всюди, де люди розводять свиней, овець, корів. Та й зберігатися ковбаса може дуже довго, особливо залита смальцем. Про все розповім в рецепті! опис приготування: Отже, хочете дізнатися, як приготувати домашню ковбасу? Все дуже просто! Беремо кишки...