Рецепт Докторська ковбаса по ГОСТу

Рецепт Докторська ковбаса по ГОСТу
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Я вже говорив раніше, що намагаюся уникати покупних продуктів, якщо знаю, як їх приготувати в домашніх умовах. Це стосується і м'ясних виробів, зокрема - ковбас. Навчився робити докторську!

опис приготування:

Перед вами нехай не найпростіший, але класний варіант, як приготувати докторську ковбасу по ГОСТу (у всякому разі так було сказано в книзі, в якій я його знайшов). Рекомендую не полінуватися і хоча б разок її приготувати.

  • м'якоть свинини— 4 кілограма(середньої жирності)
  • яловичина— 1 кілограм
  • сіль— 3,5 Ст. ложки
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • Мускатний горіх— 1,5 Ст. ложки
  • кардамон— 1 Чайна ложка
  • коньяк— 50 грам(можна замінити горілкою)
  • яйця— 5 штук
  • Сухе молоко— 80 грам(16 з 1 кг м'яса)
  • вода— 1 літр(крижана)
  • Натуральні білкові оболонки— За смаком
Докторська ковбаса по ГОСТу - фото крок 1 М'ясо наріжемо невеликими шматочками, щоб було зручно пропускати його через м'ясорубку.

Докторська ковбаса по ГОСТу - фото крок 2 Перекрутити через м'ясорубку кілька разів (хоча б 2) через різні сіточки (дрібну і велику). спеції, сухе молоко змішуємо в окремій ємності, а після додамо до одержали м'ясного фаршу. перешиваємо, потроху вливаючи крижану воду.

Докторська ковбаса по ГОСТу - фото крок 3 Тепер частинами перекладаємо отриману м'ясну масу в кухонний комбайн (або процесор) і подрібнюємо до однорідності. В кінці, коли все м'ясо буде подрібнене і перетвориться в тягучу сіру масу, додайте коньяк і перемішайте.

Докторська ковбаса по ГОСТу - фото крок 4 Тепер беремо оболонки і наповнюємо їх м'ясною масою. Найзручніше це робити за допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки.

Докторська ковбаса по ГОСТу - фото крок 5 Готові вироби кладемо в холодильник приблизно на годину. Тепер будемо піддавати їх термічній обробці. можна варити, а можна коптити. Я буду коптити. Копчу примерно час при 50-ти градусах, затем час при 60-ти градусах, а потім ще 4 годин при 70 градусах. Температура всередині ковбаси повинна бути дорівнює 65 градусам. Потім опускаємо ковбасу холодну воду (5 хвилин буквально), а потім обсушуємо і підвішуємо годин на 8 просушуватись.

Докторська ковбаса по ГОСТу - фото крок 6 Якщо у вас немає коптильні, можете зварити ковбасу за допомогою звичайної кухонної плити. Варим при 80-ти градусах, поки всередині ковбаса не досягне 72-ух градусів.

Подібні рецепти

Домашня ковбаса без кишок

Салат вдалий з сухариками

Якщо ви відносите себе до любителів м'ясних закусок, то, напевно, як ніхто знаєте, яку зараз роблять погану ковбасу. А я вам пропоную простий рецепт домашньої ковбаси без кишок — пікантною і смачною! опис приготування: Така домашня ковбаса без кишок в домашніх умовах готується досить просто. Я...

Домашня ліверна ковбаса

Домашня ліверна ковбаса

Раніше в продажу була ліверна ковбаска, яку купували із задоволенням і пекли пиріжки зі смачною начинкою. Але зараз домашня ліверна ковбаса буде набагато корисніше, дивіться, як її приготувати. опис приготування: Ліверна ковбаса популярна в багатьох країнах Європи: Польщі, Словенії, Фінляндії,...

Домашня ковбаса з курки

Домашня ковбаса з курки

Любіть ковбаску, але побоюєтеся купувати через велику кількість хімічних добавок? Пропоную вам відмінний рецепт приготування домашньої ковбаси з курки, яку можна дати навіть дітям. опис приготування: Цей простий рецепт домашньої ковбаси з курки можна використовувати як основу, додаючи свіжу аб...

Домашня ковбаса в пакеті

Домашня ковбаса в пакеті

Прилавки магазинів буквально ломляться від різної ковбаси. Але давайте приготуємо ковбасу в домашніх умовах без підсилювачів смаку, барвників і консервантів. опис приготування: Як правило, домашню ковбасу готують в оболонці з кишок. Але їх не завжди можна знайти в продажу. До того ж кишки вима...

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса відома всьому світу, готується всюди, де люди розводять свиней, овець, корів. Та й зберігатися ковбаса може дуже довго, особливо залита смальцем. Про все розповім в рецепті! опис приготування: Отже, хочете дізнатися, як приготувати домашню ковбасу? Все дуже просто! Беремо кишки...