Рецепт Домашня ковбаса без кишок

Рецепт Домашня ковбаса без кишок
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.
Якщо ви відносите себе до любителів м'ясних закусок, то, напевно, як ніхто знаєте, яку зараз роблять погану ковбасу. А я вам пропоную простий рецепт домашньої ковбаси без кишок — пікантною і смачною!

опис приготування:

Така домашня ковбаса без кишок в домашніх умовах готується досить просто. Якщо ви, наприклад, не хочете довго чекати, поки м'ясо стане в'яленим, можете купити готове, і змішати його з салом. Та ось тільки навіщо? Адже справжня ковбаса, зроблена вами, що називається, & Quot; від і до & Quot;, з цього класичним рецептом домашньої ковбаси без кишок, — це ж справжній кулінарний шедевр! Ваші гості і домочадці явно оцінять!


  • вирізка яловича— 1 кілограм
  • сіль— 50 грам
  • сало солоне— 200 грам
  • Koriandr— 1 Ст. ложка
  • перець— 2 чайних ложки
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • оцет— 1 Склянка
  • сода— 1 щіпка
Домашня ковбаса без кишок - фото крок 1 1. Попередньо змішаємо все спеції (крім оцту і сала, зрозуміло). М'ясо нарізаємо тонкими скибочками, натираємо сумішшю спецій і трохи Побризкайте оцтом. М'ясо потім щільно укладаємо в будь-яку нержавіючу ємність, зверху кладемо гніт і поміщаємо в холодильник на 12 годин. через 6 годин м'ясо перевертаємо, заново трамбуємо і ставимо під гніт. через 12 годин робимо слабкий оцтовий розчин (з 1 літр води 2 столові ложки яблучного оцту).
Опускаємо промариноване м'ясо в розведений оцет на 5 хвилин, ретельно в ньому полоскати і потім міцно віджимаємо.

Домашня ковбаса без кишок - фото крок 2 2. М'ясо вивісимо в добре провітрюваному приміщенні, і через 5 днів отримаємо в'ялене м'ясо. Його подрібнюємо в блендері або м'ясорубці.

Домашня ковбаса без кишок - фото крок 3 3. Сало ріжемо шматочками подрібніше.

Домашня ковбаса без кишок - фото крок 4 4. М'ясо і сало змішаємо і формуємо руками ковбаски. Обертаємо їх харчовою плівкою або газетою в кілька шарів.

Домашня ковбаса без кишок - фото крок 5 5. Потримаємо такі ковбаски ще пару днів в вентильованому приміщенні, і можна подавати!

Подібні рецепти

Домашня ліверна ковбаса

Домашні ковбаски без кишок

Раніше в продажу була ліверна ковбаска, яку купували із задоволенням і пекли пиріжки зі смачною начинкою. Але зараз домашня ліверна ковбаса буде набагато корисніше, дивіться, як її приготувати. опис приготування: Ліверна ковбаса популярна в багатьох країнах Європи: Польщі, Словенії, Фінляндії,...

Домашня ковбаса з курки

Домашня ковбаса з курки

Любіть ковбаску, але побоюєтеся купувати через велику кількість хімічних добавок? Пропоную вам відмінний рецепт приготування домашньої ковбаси з курки, яку можна дати навіть дітям. опис приготування: Цей простий рецепт домашньої ковбаси з курки можна використовувати як основу, додаючи свіжу аб...

Домашня ковбаса в пакеті

Домашня ковбаса в пакеті

Прилавки магазинів буквально ломляться від різної ковбаси. Але давайте приготуємо ковбасу в домашніх умовах без підсилювачів смаку, барвників і консервантів. опис приготування: Як правило, домашню ковбасу готують в оболонці з кишок. Але їх не завжди можна знайти в продажу. До того ж кишки вима...

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса відома всьому світу, готується всюди, де люди розводять свиней, овець, корів. Та й зберігатися ковбаса може дуже довго, особливо залита смальцем. Про все розповім в рецепті! опис приготування: Отже, хочете дізнатися, як приготувати домашню ковбасу? Все дуже просто! Беремо кишки...

Домашня аджика з помідорів без варіння

Домашня аджика з помідорів без варіння

Рецептів приготування аджики дуже багато. Пропоную рецепт аджики без варіння, тобто холодним способом. Виходить дуже смачно! опис приготування: Приготувати аджику з помідорів без варіння дуже просто, дивіться покрокові рекомендації. попереджаю, що розливати її слід в простерилізовані банки, а ...