Рецепт Долма з маринованих листя
Альтернативою звичним нам голубців є продукт східної традиційної кухні — долма. Відмінною особливістю цього продукту — використання маринованих виноградного листя замість капусти.
опис приготування:
Хочу поділитися рецептом, як приготувати долму їх маринованих листя. Мариновані виноградні листочки можна приготувати самому за нескладним рецептом, а можна придбати готові в магазині. Хто вміє загортати голубці, зовсім не матиме труднощів з цим долми, оскільки їх формувати навіть простіше. А їх кислувато-терпкий смак наврняка придбає ще не одного шанувальника.
- Мариновані виноградне листя— 25-30 штук
- яловичина— 600 грам
- Мал— 50 грам
- Цибуля— 1 штука
- петрушка, Braai— 1 пучок
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- зіра мелена— 1 щіпка
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки
2 Дістаньте мариновані листя з банки і залийте їх на 30 хвилин водою. Потім змініть воду.
3 Мал помийте під проточною водою і відваріть його до напівготовності.
4 Цибуля подрібніть і обсмажте на олії.
5 змішайте фарш, обсмажену цибулю, рис і подрібнену зелень.
6 Додати сіль, поперчіть, додайте зіру і перемішайте.
7 Мариновані листя відкиньте на друшляк.
8 Викладайте листя на рівну поверхню глянцевою стороною вниз.
9 Покладіть на лист трохи начинки. Завертайте спочатку верхні кінці листя, а потім бічні.
10 На дно каструлі викладіть відбраковані виноградне листя, а зверху викладайте загорнуті долми.
11 Накрийте блюдцем і залийте водою так, щоб вона повністю покрила всю долму.
12 Готуйте на повільному вогні 45-50 хвилин.
13 Після виключення вогню дайте настоятися ще 10 хвилин.
14 Смачного!
Подібні рецепти
Долма з маринованих виноградного листя
Долму з бурякових листя іноді називають "; російська долма" або "; бурякові голубці ";. Як не крути, блюдо виходить дивовижно смачним! Підійде для насиченого обіду або ситної вечері. пробуємо! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування долми з бурякових листя. Начинка з фаршу,...
Чай з листя чорниці
Вирушаючи до лісу по чорниці, крім ягід, зберіть гілочки з листочками. Листочки можна буде висушити і використовувати для чаю. листя, як і плоди чорниці, мають протизапальний ефект. опис приготування: Листя чорниці зніміть з гілочок, гарненько промийте, викладіть на рушник і залиште сушитися. ...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Долма з рисом
Цей рецепт приготування долми з рисом дозволить вам за пару годин приготувати смачну страву, яке прикрасить будь-який стіл. опис приготування: Щоб приготувати долму з рисом в домашніх умовах, потрібно: 1. приготувати начинку. 2. Загорнути начинку в виноградне листя. 3. Приготувати овочі для га...
Долма на зиму
Я дуже люблю долму і завжди навесні і влітку заготовлюю листя винограду для долми. опис приготування: Коли взимку вирішите приготувати долму, витягніть порцію листочків, необхідно розморозити. Приготуйте м'ясний фарш з відвареним рисом для начинки. Загорніть начинку в фарш і приготуйте улюблен...