Рецепт Чахохбілі з волоським горіхом
Caxoxʙili — це традиційне блюдо грузинської кухні. Поєднує в собі куряче філе тушковане в томатному соусі зі спеціями. У цьому рецепті до традиційних інгредієнтів додаються мелені волоські горіхи.
опис приготування:
Це не зовсім класичний рецепт, але не менш вдалий і хороший ніж звичайне чахохбілі. Поділюся з вами секретом, як приготувати чахохбілі з волоськими горіхами в домашніх умовах. Курячі стегенця обсмажте в сухій сковороді, без додавання масла. Потім гарненько протушкувати овочі з волоськими горіхами і спеціями. З'єднайте стегенця і соус разом. Запікайте в духовці 30-35 хвилин. фінальний акорд — прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу. вдалого приготування!
- курячі стегенця— 6 штук
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- морква— 1 штука
- Перецьь болгарський— 1 штука
- помідори— 2-3 штук
- часник— 4 зубчики
- Волоський горіх— 1/2 склянки
- паприка мелена— За смаком
- Хміль-сунелі— За смаком
- сіль— За смаком
- перець— За смаком
- зелень— За смаком(кріп, петрушка)
У процесі смаження додаємо сіль і перець за смаком, смажити близько 10 хвилин.
Прожарені стегенця складіть в будь-яку вогнетривкий посуд (для запікання в духовці).
На курячому жирі обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю. Смажити до прозорості.
Додайте до цибулі дрібно нарізану моркву.
Через пару хвилин додаємо дрібно порізаний болгарський перець.
помідори (попередньо порізані і розім'яті) додаємо через 2-3 хвилини. tusim, трохи помішуючи.
Тепер додамо мелений волоський горіх, роздавлений часник, паприка, хміль-сунелі. Сіль і перець за смаком. ретельно перемішуємо, соус повинен вийде густим.
Духовку розігрійте до 200 градусів. Отриманим соусом залийте курячі стегенця. Блюдо накриваємо кришкою, тушкуємо в духовці 30-35 хвилин.
виймаємо блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Салат з сиром і волоським горіхом
Чудовий варіант приготування курятини за мотивами грузинської кухні. В оригіналі це блюдо роблять з фазана, видобутого на полюванні. Але в міських умовах краще обійтися куркою, видобутої в магазині. опис приготування: Дивно просто і чудово смачно виходить! Спочатку обсмажте на сковороді куряче...
Чахохбілі з курки по-грузинськи
Чахохбілі - це дуже смачне національне грузинське блюдо. шматки птиці, тушковані в томатному соусі, з додаванням вина, кавказьких спецій і часнику — це такі аромати…ммм! Дуже смачно! опис приготування: Сьогодні це рагу з фазана ( «Hohobi» — по вантаж. - Фазан) дуже популярно. Ну, звичайно, для...
Чахохбілі з курки з баклажанами
Чахохбілі з курки з баклажанами — мій улюблений варіант цього відомого грузинського блюда. Баклажани завжди надають страві чудовий смак. Я пропоную рецепт з соусом "; бегенді" з баклажан. опис приготування: Чахохбілі з курки з баклажанами можна подати з відвареною картоплею, тому, що виходить...
Чахохбілі з курки
Традиційно блюдо грузинської кухні чахохбілі готується з іншої птиці, проте сьогодні найбільш популярні саме рецепти чахохбілі з курки. показую, як блюдо готують справжні грузини. опис приготування: Сьогодні я дам вам рецепт традиційного грузинського страви під назвою чахохбілі. Сама назва пох...
Чахохбілі з курячих стегенець
В оригінальному рецепті грузинського страви чахохбілі використовувалася дичину, а саме - фазани. Але на сьогоднішній день, все частіше кулінари готують його на основі курки, так як вона більш доступна. опис приготування: Для приготування цієї страви вам знадобиться курка, томати, а також досит...