Рецепт Чилі з чорної квасолі і баклажан
Чилі — це не тільки країна і сорт перцю, але ще і смачне мексиканське блюдо. розповідаю, як смачно приготувати чилі з чорної квасолі і баклажан.
опис приготування:
Чилі — традиційно м'ясне блюдо, користується величезною популярністю в Мексиці. Однак є і вегетаріанський варіант приготування цієї страви — чилі з чорної квасолі і баклажан. звичайно, строгим вегетаріанцям доведеться відмовитися від смачного сметанному соусі і сиру, проте, при великому бажанні, можна обійтися і без цього.
Блюдо виходить досить гострим (хоча, ви самі знаєте,, гострота — поняття відносне), тому будьте обережні
Смачного!
- Фасоль черная сухая— 100 грам
- баклажани— 400 грам
- лук червоний— 2 штуки
- Перець чилі— 2 штуки
- зіра (кмин) — 1/2 чайних ложки
- Кориця в паличках— 1/2 чайних ложки
- крем— 200 грам
- Оливкова олія— 60 мілілітрів
- сіль морська— 1 Чайна ложка
- часник— 5 штук
- Томати у власному соку— 600 грам
- коріандр сушений (Braai) — 1/2 чайних ложки
- шоколад темний 70-80% какао— 40 грам
- чеддер— 300 грам
С баклажанами поступаем следующим образом — нарізаємо кубиками, обильно солим и оставляем так на 20 хвилин (це робиться для того, щоб баклажани втратили гіркоту). Затем хорошенько промываем баклажаны от соли и обжариваем в растительном масле до образования золотистой корочки. Обжаренные баклажаны необходимо слегка обсушить на бумажной салфетке — чтобы вышел лишний жир.
Красный лук нарезаем крупными перьями.
Часник дрібно рубаємо.
Обжариваем красный лук в оливковом масле 3 хвилини, затем добавляем чеснок и жарим еще 1 хвилину.
Перець чилі очищаем от семян и нарезаем тоненькими полукольцами. Добавляем его в сковороду с луком и чесноком и обжариваем еще 1-2 хвилини.
Далее заливаем все это добро томатной пастой, а также приправляем перемолотыми в ступке зирой, koriandrom, сіллю і корицею.
Доводим чили до кипения, затем добавляем в сковороду отваренную фасоль и баклажаны. Перемішуємо і тушкуємо ще 15-20 хвилин. Непосредственно перед подачей посыпаем блюдо тертым на мелкой терке шоколадом.
тепер (это опционально) готовим сметанный соус, с которым будем подавать наше острое блюдо. Тут все просто — мелко натираем сыр, змішуємо зі сметаною.
Перемешиваем и выкладываем в соусницу. Подаем вместе с горячим блюдом. Смачного!
Подібні рецепти
Паста з чорної квасолі
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Чилі з шоколадом
Пропоную приготувати чилі нон карне - вегетаріанську версію знаменитого мексиканського страви. Та не просту, а з шоколадом! опис приготування: Докладніше, як приготувати чилі з шоколадом я розповім нижче. Шоколад повинен бути гірким, не нижче 70%. Кількість перцю чилі вибирайте на свій смак. Я...
Бургери з індичкою, чилі і сиром
Рецепт приготування бургерів на грилі з індичкою, чилі халапеньо і сиром. опис приготування: Нагріти гриль до високої температури. У середній мисці змішати м'ясо індички, халапеньйо перець чилі, сир, сухарі, майонез, 1 чайну ложку крупної солі і 1/4 чайної ложки перцю. Аккуратноо перемішати в...
Чорна квасоля з чилі
Рецепт приготування чорної квасолі з чилі, цукіні, цибулею, морквою, помідорами і кукурудзою. опис приготування: У великій каструлі нагріти масло на середньому вогні. Нарізати кубиками цибулю. Пропустити часник через прес. Тонко нарізати цукіні і моркву. Додати в каструлю цибулю і часник, прип...
Чилі фрі
Французький смажену картоплю з чилі, шматочками яловичини і плавленим сиром. Подавати як основне блюдо або як закуску. опис приготування: Обсмажити в сковороді перчик чилі і яловичий фарш. Тим часом в іншій сковороді обсмажити бекон. Додати дрібно нарізану цибулю, соломки чилі перцю і тертий ч...