Рецепт Курча тапака (або тютюну)
це смачне, ароматне, одне з найвідоміших грузинське блюдо можна приготувати вдома, щоб поласувати соковитим і ніжним м'ясом курчати, пригостити друзів і рідних. Готується курча швидко і легко.
опис приготування:
Хочете почастувати рідних і друзів найніжнішим і соковитим м'ясом курчати? Я раджу вам приготувати курчати тютюну. Це не так складно, як вам здається. Не вірите? У цьому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати курчати тапака (або тютюну). мінімум зусиль, максимум задоволення!
- курча— 700-800 грам
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки
- Вершкове масло— 100 грам
- Перець чилі— 1-2 Щепоток(за смаком)
- Перець чорний мелений— 2 щіпки
- Хміль-сунелі— 1 Чайна ложка
- кардамон мелений— 1 щіпка
- сіль— 0,5 чайних ложки
- паприка— 0,5 чайних ложки
- часник— 2-3 зубчиків
- Лимонний сік— 1,5 Ст. ложки(не обов'язково)
І по центру грудки розрізаємо нашу птицю. перевіряємо, чи не залишилося всередині будь-яких органів у нашій пташки.
Перевертаємо розпластаного курчати і відбиваємо його.
Нам знадобиться товстостінна чавунна сковорода зі спеціальним вантажем. Якщо у вас такої немає, не біда. Беремо звичайну чавунну сковороду, а замість вантажу пристосуємо плоску тарілку і банку з водою.
Змішуємо спеції з сіллю і обмазуємо пташку з усіх боків. Додамо тонкі пластинки часнику. Викладаємо на сковороду масло. Можна змішати вершкове і рослинне.
Викладаємо курча на сковороду, поливаємо лимонним соком і викладаємо шматочок вершкового масла.
Притискаємо кришкою-вантажем.
І залишимо хоча б на годину маринуватися. Потім ставимо на самий сильний вогонь на 5 хвилин, потім на вогні трохи більше середнього готуємо хвилин 15, поки не почуємо, що курча присмажується.
Перевертаємо птицю на іншу сторону і під вантажем смажимо ще хвилин 10-15.
Викладаємо на тарілку, посипаємо зеленню і подаємо до столу. Можна подавати з аджикою, соусом.
Подібні рецепти
Курча тютюну на грилі
Нехай вас не лякає процес готування страви, це навіть простіше, ніж шашлик! Я знаю відмінний рецепт, як приготувати курчати тютюну на мангалі з соусом з волоських горіхів і кінзи. Ви будете в захваті! опис приготування: Курчати тютюну їдять руками, тому подавайте готову страву прямо на листі с...
Курча тютюну з картоплею
курча тютюну — завжди виграшне блюдо, воно подобається всім і завжди, доречно як на буденний, так і на святковий стіл, а якщо його приготувати з картоплею, то буде відразу і основне блюдо і гарнір опис приготування: курка, не може набриднути, якщо підійти до процесу готування творчо. наприклад...
Курча тютюну (тапас)
курча тютюну — популярне грузинське блюдо. Готується воно просто і досить швидко. Обсмажити курчати з коріандром і зирой. На сім'ю буде достатньо двох-трьох курчат. Знадобиться молоток і ступка. опис приготування: У страві "; Курча тютюну" головне — курча. Приправи вибирайте на свій смак. Смаж...
Курча тютюну грузинський
соковитий, смачний, апетитний, ароматний ... словами не передати цей неповторний смак запеченого курчати тютюну грузинського! Зате це зможе зробити приготоване вами блюдо за цим рецептом! опис приготування: Як завжди, все геніальне — просто! Так і з курчам тютюну по-грузинськи: один середній к...
Курча тютюну в духовці
Всім відоме блюдо — це справжній цвях святкового столу! Ваші гості будуть у захваті від такого ніжного м'яса. Дивимося рецепт приготування курчати тютюну в духовці в домашніх умовах. опис приготування: Для приготування курчати тютюну в духовці не потрібно особливих кулінарних здібностей. Приго...