Рецепт Домашній кетчуп на зиму
Якщо вам захочеться зробити страви з м'яса більш пікантними, додайте гострий смачний кетчуп! Приготувати його можна і самостійно, в цьому немає нічого складного, просто дивіться рецепт домашній кетчупу!
опис приготування:
Для приготування домашнього кетчупу на зиму знадобляться: стиглий помідори, трохи червоного перцю (не острів), спеції, часник і цибулю. Обов'язково потрібен оцет, я беру винний 9 %, але яблучний теж, в принципі, підходить. З кілограма помідорів виходить невелика банку кетчупу, так як при гасінні вони швидко зменшуються. Можете інгредієнтів взяти і більше.
- помідори— 1 кілограм
- перець червоний— 0,25 склянки
- часник— 2 зубчики
- Luk salotų— 1 штука
- лук білий— 1 штука
- Винний оцет— 0,25 склянки
- цукор коричневий— 1 Ст. ложка
- паприка— 0,25 чайних ложки
- Чилі порошок— 0,25 чайних ложки
- чебрець— 0,25 чайних ложки
- сіль— 2 чайних ложки
Помідори обшпарте окропом і очистіть від шкірки.
Поріжте дрібними кубиками перець, шалот, цибуля і часник.
У помідорів видаліть насіння.
У каструлю або глибоку сковороду налийте трохи оливкового масла, додайте цибулю, шалот, часник і чебрець. обсмажуйте, поки всі інгредієнти не стануть м'якими.
Потім додайте помідори і перець, готуйте на середньому вогні хвилин 30, час від часу помішуючи.
Кечуп починає поступово загустевать.
додайте сіль, оцет, паприка, порошок чилі і цукор. Подрібніть все в пюре (краще це робити за допомогою портативного блендера). Продовжуйте готувати на невеликому вогні хвилин 15-20.
Тим часом підготуйте банки, їх потрібно простерилізувати.
Готовий кетчуп домашній на зиму викладіть в банку і закатати. Дайте йому охолонути, потім можете зберігати в холодильнику.
До речі, дуже хороший кетчуп і відразу після приготування.
Подавайте його з домашніми гамбургерами. Смачного!
Подібні рецепти
Здобний пиріг з черешнею
Домашній кетчуп вигідно відрізняється від свого аналога з магазину. натуральний склад, неповторний аромат і дивовижний смак! З ним навіть саме нудне блюдо заграє фарбами. опис приготування: Нижче я дам покроковий опис, як приготувати домашній кетчуп з помідорів на зиму. Яблука рекомендую викор...
Домашній кетчуп в мультиварці
Хочу розповісти, як приготувати домашній кетчуп в мультиварці. Виходить дуже якісний і смачний соус, який нічим не поступається магазинному, а навіть навпаки — набагато духмяний і натуральніше! опис приготування: Цей простий рецепт домашнього кетчупу в мультиварці сподобається всім любителям і...
Домашній томатний сік на зиму
Домашній томатний сік на зиму довго у мене не варто. Тому раджу ставити побільше! Томатний сік в домашніх умовах приготувати нескладно, головне — придбати побільше стиглих смачних томатів! опис приготування: Як приготувати томатний сік на зиму в домашніх умовах? 1. Помідори промийте і наріжте ...
Домашній томатний соус на зиму
Цей соус з успіхом замінить кетчуп. А також може бути використаний при приготуванні супів, соусів на основі томату. За своєю суттю, він замінює томатну пасту. Стерилізації не вимагає. опис приготування: За смаком можете додати в соус перець чилі або якісь трави і приправи, які вам подобаються....
Домашній балик (сировялений)
Смачні м'ясні делікатеси можна з легкістю зробити самостійно. Для цього підійдуть будь-які види м'яса: свинина, курка, яловичина. розповім, як приготувати домашній балик (сировялений) зі свинини. опис приготування: Такий балик можна подати як закуску для будь-якого свята. Крім цього з ним можн...