Рецепт Домашній томатний сік на зиму

Рецепт Домашній томатний сік на зиму
Кількість порцій: 30 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Домашній томатний сік на зиму довго у мене не варто. Тому раджу ставити побільше! Томатний сік в домашніх умовах приготувати нескладно, головне — придбати побільше стиглих смачних томатів!

опис приготування:

Як приготувати томатний сік на зиму в домашніх умовах?

1. Помідори промийте і наріжте половинками-четвертинками.

2. По мірі того, як ви нарезаете помідори, викладайте їх порціями в велику каструлю. Тут же тисніть помідори Картоплем'ялки. Прогрівайте до кипіння. В той час, як ви додаєте нарізані помідори, вже додані повинні кипіти рівномірно.

3. Коли каструля буде повністю наповнена, варіть томати ще протягом 5 хвилин.

4. Відварене томатне пюре треба процідити в каструлю.

5. Проціджений томатний сік доведіть до кипіння, потім варіть на середньому вогні ще 10 хвилин. Знімайте білу пінку і накип. Томатний сік на цьому етапі приготування буде водянистим.

6. Понизьте вогонь до повільного і додайте в томатний сік очищений і нарізаний болгарський перець, подрібнені селера, цибуля, часник і петрушку. Варіть протягом 1,5 годину, періодично помішуючи. Час приготування може бути більше або менше, ніж 1,5 годину. Все залежить від того, наскільки водянисті ваші помідори.

7. Як тільки консистенція вашого соку досягне такого рівня, яка повинна бути у томатного соку, сіль і poperčite. пробуйте.

8. Поки томатний сік вариться, приготуйте банки. Помийте їх содою і простерилизуйте. прокип'ятіть кришки. Приготуйте каструлі з водою для стерилізації банок з томатним соком.

9. У кожну порожню простерилізованих літрову банку додайте по 2 столові ложки лимонного соку.

10. Наповніть теплі банки з лимонним соком гарячим томатним соком. Прикрийте кришками і ставте стерилизоваться на півгодини. Потім закрутіть і переверніть на рушник до повного охолодження.

Зберігайте томатний сік, приготований в домашніх умовах на зиму, в темному прохолодному місці.

Смачного!

  • помідори— 13-14 кілограм
  • Болгарський перець— 1-2 штук
  • селера (гілки)  — 2 штуки
  • цибулина— 1 штука
  • часник— 5 зубчиків
  • петрушка (пучок)  — 1/2 штуки
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • Сік лимона свіжовичавлений— 1/2 склянки
Як приготувати томатний сік на зиму в домашніх умовах?

1. Помідори промийте і наріжте половинками-четвертинками.

2. По мірі того, як ви нарезаете помідори, викладайте їх порціями в велику каструлю. Тут же тисніть помідори Картоплем'ялки. Прогрівайте до кипіння. В той час, як ви додаєте нарізані помідори, вже додані повинні кипіти рівномірно.

3. Коли каструля буде повністю наповнена, варіть томати ще протягом 5 хвилин.

4. Відварене томатне пюре треба процідити в каструлю.

5. Проціджений томатний сік доведіть до кипіння, потім варіть на середньому вогні ще 10 хвилин. Знімайте білу пінку і накип. Томатний сік на цьому етапі приготування буде водянистим.

6. Понизьте вогонь до повільного і додайте в томатний сік очищений і нарізаний болгарський перець, подрібнені селера, цибуля, часник і петрушку. Варіть протягом 1,5 годину, періодично помішуючи. Час приготування може бути більше або менше, ніж 1,5 годину. Все залежить від того, наскільки водянисті ваші помідори.

7. Як тільки консистенція вашого соку досягне такого рівня, яка повинна бути у томатного соку, сіль і poperčite. пробуйте.

8. Поки томатний сік вариться, приготуйте банки. Помийте їх содою і простерилизуйте. прокип'ятіть кришки. Приготуйте каструлі з водою для стерилізації банок з томатним соком.

9. У кожну порожню простерилізованих літрову банку додайте по 2 столові ложки лимонного соку.

10. Наповніть теплі банки з лимонним соком гарячим томатним соком. Прикрийте кришками і ставте стерилизоваться на півгодини. Потім закрутіть і переверніть на рушник до повного охолодження.

Зберігайте томатний сік, приготований в домашніх умовах на зиму, в темному прохолодному місці.

Смачного!

Подібні рецепти

Домашній томатний сік

Котлети з лосося

Багато хто любить і готують апельсиновий сік, так чому б не зробити корисний томатний? Розповідаю про рецепт, як приготувати домашній томатний сік. Все роблю без соковижималки, а вручну. опис приготування: Якщо у вас є соковижималка, весь процес не займе у вас більше п'яти хвилин, проте така м...

Домашній томатний соус на зиму

Домашній томатний соус на зиму

Цей соус з успіхом замінить кетчуп. А також може бути використаний при приготуванні супів, соусів на основі томату. За своєю суттю, він замінює томатну пасту. Стерилізації не вимагає. опис приготування: За смаком можете додати в соус перець чилі або якісь трави і приправи, які вам подобаються....

Домашній томатний соус

Домашній томатний соус

Домашній томатний соус готується виключно зі свіжих червоних помідорів зі спеціями. Такий соус стане прекрасною альтернативою покупних кетчупів і відмінно підійде до соковитого, ароматного шашлику. опис приготування: Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати томатний соус самостійно. безсумні...

Домашній кетчуп з помідорів на зиму

Домашній кетчуп з помідорів на зиму

Домашній кетчуп вигідно відрізняється від свого аналога з магазину. натуральний склад, неповторний аромат і дивовижний смак! З ним навіть саме нудне блюдо заграє фарбами. опис приготування: Нижче я дам покроковий опис, як приготувати домашній кетчуп з помідорів на зиму. Яблука рекомендую викор...

Домашній кетчуп на зиму

Домашній кетчуп на зиму

Якщо вам захочеться зробити страви з м'яса більш пікантними, додайте гострий смачний кетчуп! Приготувати його можна і самостійно, в цьому немає нічого складного, просто дивіться рецепт домашній кетчупу! опис приготування: Для приготування домашнього кетчупу на зиму знадобляться: стиглий помідо...