Рецепт Домашній томатний сік
Багато хто любить і готують апельсиновий сік, так чому б не зробити корисний томатний? Розповідаю про рецепт, як приготувати домашній томатний сік. Все роблю без соковижималки, а вручну.
опис приготування:
Якщо у вас є соковижималка, весь процес не займе у вас більше п'яти хвилин, проте така машина є не у всіх, а це зовсім не привід відмовляти собі в стаканчику смачного і корисного напою. До томатам можна додати інші овочі і зелень (перці, селера). Готовий сік зберігайте в холодильнику.
- помідори— 900 грам
- сіль— За смаком
- цукор— За смаком
- Чорний мелений перець— За смаком
2. Розріжте кожен на 4-8 частин, в залежності від розміру овоча. Видаліть плодоніжки і будь-яку тверду частину.
3. Каструлю відправте на вогонь, перекладіть в неї разом все подрібнені томати.
4. За допомогою пристосування для пюре або толкушки перетворите томати в пюре.
5. Надішліть сотейник на вогонь і після закипання варіть 20-30 хвилин на середньому вогні.
6. За смаком додайте сіль, цукровий пісок і будь-які інші спеції.
7. Приберіть каструлю з вогню, дайте їй трохи охолонути.
8. Встановіть дрібне сито і процідіть отриману масу. Зберігайте готовий сік в холодильнику.
Подібні рецепти
Сорбет з ківі
Домашній томатний сік на зиму довго у мене не варто. Тому раджу ставити побільше! Томатний сік в домашніх умовах приготувати нескладно, головне — придбати побільше стиглих смачних томатів! опис приготування: Як приготувати томатний сік на зиму в домашніх умовах? 1. Помідори промийте і наріжте ...
Домашній томатний соус на зиму
Цей соус з успіхом замінить кетчуп. А також може бути використаний при приготуванні супів, соусів на основі томату. За своєю суттю, він замінює томатну пасту. Стерилізації не вимагає. опис приготування: За смаком можете додати в соус перець чилі або якісь трави і приправи, які вам подобаються....
Домашній томатний соус
Домашній томатний соус готується виключно зі свіжих червоних помідорів зі спеціями. Такий соус стане прекрасною альтернативою покупних кетчупів і відмінно підійде до соковитого, ароматного шашлику. опис приготування: Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати томатний соус самостійно. безсумні...
Домашній балик (сировялений)
Смачні м'ясні делікатеси можна з легкістю зробити самостійно. Для цього підійдуть будь-які види м'яса: свинина, курка, яловичина. розповім, як приготувати домашній балик (сировялений) зі свинини. опис приготування: Такий балик можна подати як закуску для будь-якого свята. Крім цього з ним можн...
Домашній батон з кропом
Апетитний домашній батон з ароматним кропом. У тісто ми додамо куркуму, в результаті чого м'якуш вироби вийде жовтого кольору, а прошарку з Усе це створює ефектний контраст. опис приготування: Батон виходить м'яким, ароматним і дуже смачним! Кількість додається в батон зелені кропу можна варію...