Рецепт Часник в маслі на зиму
Для багатьох вже давно не секрет, що часник можна заготовлювати на зиму, ніж його справжні цінителі і займаються. Ну а крім звичайного маринування я пропоную вам ще один варіант — часник в олії.
опис приготування:
Звичайно ж, завжди знайдуться люди, які відносяться до часнику, м'яко кажучи, холодно, але зараз розмова піде не про них, адже цей рецепт приготування часнику в олії на зиму присвячується справжнім поціновувачам цієї овочевої культури. Особисто я, як і майже всі в моїй родині, не можу уявити собі життя без такої ароматної закуски, її можна вільно додавати до різних страв або навіть їсти просто так, з хлібом. Є у цієї заготовки тільки один хвилин, вона не зберігається при кімнатній температурі, зате в холодильнику спокійно простоїть місяці три і навіть більше. Так що як тільки часник дозріє, збирайте урожай і заготовлюйте часник в олії на зиму в домашніх умовах, потім ви зможете ще довгий час насолоджуватися смаком улюбленого частування.
- часник звичайний— 3 штуки(великі головки)
- часник фіолетовий— 5 штук(соло)
- сіль велика— 10-15 грам
- гілочки чебрецю— 2 штуки
- гілочки розмарину— 2 штуки
- Перець горошком— 10-15 штук
- Масло оливкове— За смаком
Викладаємо очищений часник в каструлю, додаємо травички, спеції і сіль.
І заливаємо все оливковою олією. ви, до речі, як і я, можете використовувати трави вже в маслі, так вони будуть зберігатися набагато довше.
Ставимо каструлю на вогонь і варимо її вміст 45-60 хвилин на самому маленькому вогні. Часник час від часу необхідно перевертати.
вимикаємо вогонь, а коли рідина охолоне, розкладаємо часник по чистим банкам і заливаємо маслом. Закриваємо банки кришками і відправляємо їх на зберігання в холодильник.
А взимку із задоволенням пригощаємося смачною заготівлею. Смачного!
Подібні рецепти
Спіральки з картоплі
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...
Цибульник
Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...