Рецепт Часник в маслі на зиму

Рецепт Часник в маслі на зиму
Кількість порцій: 1 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Для багатьох вже давно не секрет, що часник можна заготовлювати на зиму, ніж його справжні цінителі і займаються. Ну а крім звичайного маринування я пропоную вам ще один варіант — часник в олії.

опис приготування:

Звичайно ж, завжди знайдуться люди, які відносяться до часнику, м'яко кажучи, холодно, але зараз розмова піде не про них, адже цей рецепт приготування часнику в олії на зиму присвячується справжнім поціновувачам цієї овочевої культури. Особисто я, як і майже всі в моїй родині, не можу уявити собі життя без такої ароматної закуски, її можна вільно додавати до різних страв або навіть їсти просто так, з хлібом. Є у цієї заготовки тільки один хвилин, вона не зберігається при кімнатній температурі, зате в холодильнику спокійно простоїть місяці три і навіть більше. Так що як тільки часник дозріє, збирайте урожай і заготовлюйте часник в олії на зиму в домашніх умовах, потім ви зможете ще довгий час насолоджуватися смаком улюбленого частування.

  • часник звичайний— 3 штуки(великі головки)
  • часник фіолетовий— 5 штук(соло)
  • сіль велика— 10-15  грам
  • гілочки чебрецю— 2 штуки
  • гілочки розмарину— 2 штуки
  • Перець горошком— 10-15  штук
  • Масло оливкове— За смаком
Часник в маслі на зиму - фото крок 1 Для початку очищаємо часник від верхнього шару лушпиння. Фіолетовий часник залишаємо цілими головками, а звичайний розбираємо на зубчики, але не чистити їх.

Часник в маслі на зиму - фото крок 2 Викладаємо очищений часник в каструлю, додаємо травички, спеції і сіль.

Часник в маслі на зиму - фото крок 3 І заливаємо все оливковою олією. ви, до речі, як і я, можете використовувати трави вже в маслі, так вони будуть зберігатися набагато довше.

Часник в маслі на зиму - фото крок 4 Ставимо каструлю на вогонь і варимо її вміст 45-60 хвилин на самому маленькому вогні. Часник час від часу необхідно перевертати.

Часник в маслі на зиму - фото крок 5 вимикаємо вогонь, а коли рідина охолоне, розкладаємо часник по чистим банкам і заливаємо маслом. Закриваємо банки кришками і відправляємо їх на зберігання в холодильник.

Часник в маслі на зиму - фото крок 6 А взимку із задоволенням пригощаємося смачною заготівлею. Смачного!

Подібні рецепти

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Спіральки з картоплі

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...

Цибульник

Цибульник

Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...