Рецепт Дріжджове тісто для пиріжків

Рецепт Дріжджове тісто для пиріжків
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
Правильно приготоване дріжджове тісто для пиріжків — ось, в чому секрет смачних пиріжків. Вопреки стереотипу, гарне дріжджове тісто для пиріжків готується дуже просто і швидко. показую, як.

опис приготування:

Мені здається, що сьогодні ми все рідше печемо пиріжки — традиційні пиріжки слов'янської кухні з різними солоними і солодкими начинками. Багато аргументують небажання пекти пиріжки тим, що тісто для пиріжків готується дуже довго і складно. нісенітниця! Пиріжки на дріжджовому тесті — чисто слов'янське винахід, а слов'яни — трудівники і орачі, їм ніколи було годинами займатися кулінарією, вони споконвіку готували прості і ситні блюда. Якби дріжджове тісто для пиріжків готувалося складно, самі пиріжки ніколи не стали б такими популярними. якими вони були до недавнього часу.

що ж, пропоную зруйнувати стереотип і приготувати пиріжки. Простий рецепт дріжджового тіста для пиріжків — вам на допомогу.

хай щастить!


  • молоко— 1 Склянка
  • дріжджі сухі— 7 грам
  • яйце— 1 штука
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія— 2 Ст. ложки
  • сіль— 1/2 чайних ложки
Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 1 підготувати інгредієнти.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 2 підігріти молоко (але не кип'ятити), растворить в нем сахар.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 3 Добавить сухие дрожжи.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 4 просіяти 3 стакана муки в глубокую миску.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 5 Влить молочную смесь в муку.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 6 Накрити миску рушником і залишити в теплому місці на 15 хвилин.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 7 Тем временем яйцо взбить с солью.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 8 Добавить взбитое яйцо в массу.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 9 Добавить подсолнечное масло.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 10 И начать смешивание от центра к краям при помощи деревянной или пластмассовой ложки.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 11 Якщо тісто буде виходити дуже рідким, можна додати трохи борошна.

Дріжджове тісто для пиріжків - фото крок 12 Коли тісто стане досить щільним, чтобы с ним можно было работать руками, переносим его на присыпанную мукой рабочую поверхность и основательно месим руками до полной готовности теста. От і все — дрожжевое тесто для пирожков готово к дальнейшему использованию!

Подібні рецепти

Дріжджове тісто з корицею

Гороховий хліб

З дріжджового тіста готується більшість загальновідомою випічки. Мені дуже подобаються булочки з корицею і шоколадом, адже вони володіють справжнім ароматом дитинства, а ще дуже красиво виглядають. опис приготування: Тепер ви можете всім хвалитися, що знаєте, як приготувати дріжджове тісто з к...

Дієтичне тісто для піци

Дієтичне тісто для піци

Для тих, хто особливо стежить за своєю фігурою або не відходить від дієти, але дуже хоче поласувати смачненьким, є вихід — дієтичне тісто для піци в домашніх умовах. опис приготування: Для приготування цієї піци нам знадобиться знежирений сир, білки, вівсяні висівки і кукурудзяний крохмаль. Ті...

Швидке тісто для хмизу

Швидке тісто для хмизу

Швидке тісто на кефірі - універсальна заготовка для подальшої випічки смачних домашніх виробів. Сьогодні поділюся улюбленим рецептом тіста для хмизу. Випічка виходить дуже хрусткою! опис приготування: горілка обов'язкове, саме вона робить готовий хмиз таким хрустким! Дуже рекомендую спробувати...

Дієтичне тісто

Дієтичне тісто

Хоча випічка традиційно заборонена для тих, хто худне, можна знайти вихід. І тут допоможе рецепт дієтичного тесту, випічка з якого зовсім не зашкодить вашій фігурі. опис приготування: Для приготування дієтичної випічки нам буде потрібно дієтичне тісто. Для цього до яєчного білка додайте воду, ...

Домашнє тісто філо

Домашнє тісто філо

Рецепт приготування грецького тесту для солодкої випічки. опис приготування: Тісто філо ідеально підійде для смажених і спечених пиріжків невеликого розміру, крім того його дуже легко приготувати Розкачати листи можна за допомогою локшинорізки або качалки (вимагає часу і вміння). борошна— 8...