Рецепт Домашній шашлик в духовці

Рецепт Домашній шашлик в духовці
Кількість порцій: 4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Кому з нас серед зими не хочеться шашлику? Коли немає можливості посмажити шашлик на вугіллі, на допомогу прийде цей рецепт домашнього шашлику в духовці. За смаком виходить майже те ж саме — спробуйте!

опис приготування:

Домашній шашлик в духовці, приготований за цим простим рецептом, нагадає вам про минуле літо і хоч трошки полегшить очікування весни. Димок від трішки пригорілого сала зробить шашлик схожим на той, який приготовлений на вогнищі. Скористайтеся цим рецептом, я впевнена — ви не пошкодуєте! До речі, рецепт домашнього шашлику в духовці мені по секрету відкрив знайомий, який працює в ресторані. Так ось, за його словами, в зимову пору року шашлик, який нібито готують традиційним способом, насправді готують саме за таким рецептом — в духовці

Отже, рецепт домашнього шашлику в духовці:

1. готуємо м'ясо — моєму, обрізаємо жилки і нарізаємо невеликими шматочками. Сало нарізаємо тонкими пластинками.

2. Чистимо цибулю і натираємо на крупній тертці в миску з м'ясом.

3. Посипаємо м'ясо спеціями, солимо і видавлюємо сік половини лимона( або додаємо оцет).Добре перемішуємо і залишаємо на годину маринуватися.

4. Нанизуємо м'ясо і сало на дерев'яні шпажки. Не треба нанизувати їх занадто щільно один до одного.

5. Застеляємо деко листом фольги і викладаємо на нього шматочки сала.

6. На решітці розміщуємо шпажки з нанизаним м'ясом. Встановлюємо деко в розігріту до 250 градусів духовку на середину, над ним розміщуємо грати з м'ясом. На дно духовки не забудьте поставити невелику ємність з водою. А тепер стежимо за м'ясом. Як тільки воно зверху зарум'яниться — необхідно перевернути шпажки підсмаженої стороною донизу. Як тільки сало на фользі дасть димок — виймаємо шашлики з духовки і подаємо до столу.

Готово!


  • м'ясо— 1 кілограм
  • Цибуля— 2 штуки
  • Сало— 100 грам
  • лимон— 1 штука(можно заменить лимонный сок уксусом ( 1 чайна ложка))
  • сіль— 2 щіпки
  • Перець чорний мелений— 1 щіпка
  • Перець червоний мелений— 1 щіпка
  • зіра— 1 щіпка
  • куркума— 1 щіпка
Домашній шашлик в духовці, приготований за цим простим рецептом, нагадає вам про минуле літо і хоч трошки полегшить очікування весни. Димок від трішки пригорілого сала зробить шашлик схожим на той, який приготовлений на вогнищі. Скористайтеся цим рецептом, я впевнена — ви не пошкодуєте! До речі, рецепт домашнього шашлику в духовці мені по секрету відкрив знайомий, який працює в ресторані. Так ось, за його словами, в зимову пору року шашлик, який нібито готують традиційним способом, насправді готують саме за таким рецептом — в духовці

Отже, рецепт домашнього шашлику в духовці:

1. готуємо м'ясо — моєму, обрізаємо жилки і нарізаємо невеликими шматочками. Сало нарізаємо тонкими пластинками.

2. Чистимо цибулю і натираємо на крупній тертці в миску з м'ясом.

3. Посипаємо м'ясо спеціями, солимо і видавлюємо сік половини лимона( або додаємо оцет).Добре перемішуємо і залишаємо на годину маринуватися.

4. Нанизуємо м'ясо і сало на дерев'яні шпажки. Не треба нанизувати їх занадто щільно один до одного.

5. Застеляємо деко листом фольги і викладаємо на нього шматочки сала.

6. На решітці розміщуємо шпажки з нанизаним м'ясом. Встановлюємо деко в розігріту до 250 градусів духовку на середину, над ним розміщуємо грати з м'ясом. На дно духовки не забудьте поставити невелику ємність з водою. А тепер стежимо за м'ясом. Як тільки воно зверху зарум'яниться — необхідно перевернути шпажки підсмаженої стороною донизу. Як тільки сало на фользі дасть димок — виймаємо шашлики з духовки і подаємо до столу.

Готово!


Подібні рецепти

Домашній апельсиновий мармелад

Домашній хліб в мультиварці (швидкий рецепт)

Одним з найбільш простих способів приготування мармеладу є використання апельсинів і цукру. Такі інгредієнти доступні практично кожному і дозволяють створити смачний і ароматний десерт. опис приготування: Отриманий мармелад найкраще розподіляти стерилізованої ложкою в стерилізовані ємності. Не...

Домашній балик (сировялений)

Домашній балик (сировялений)

Смачні м'ясні делікатеси можна з легкістю зробити самостійно. Для цього підійдуть будь-які види м'яса: свинина, курка, яловичина. розповім, як приготувати домашній балик (сировялений) зі свинини. опис приготування: Такий балик можна подати як закуску для будь-якого свята. Крім цього з ним можн...

Домашній батон з кропом

Домашній батон з кропом

Апетитний домашній батон з ароматним кропом. У тісто ми додамо куркуму, в результаті чого м'якуш вироби вийде жовтого кольору, а прошарку з Усе це створює ефектний контраст. опис приготування: Батон виходить м'яким, ароматним і дуже смачним! Кількість додається в батон зелені кропу можна варію...

Домашній Бургер

Домашній Бургер

Рецепт приготування гамбургерів в домашніх умовах. кількість порцій: 4 яловичина— 900 грам сіль— 1 Чайна ложка чорний перець— 1/2 чайних ложки соус Табаско— 1 штука(за смаком) вершкове масло— 2 Ст. ложки Червона цибуля— 1 штука цукор— 2 Ст. ложки булочки— 4 штуки листя салату— 8 штук Наріз...

Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром

Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром

Немає нічого смачнішого, ніж домашній хліб. особливо, якщо хліб приготовлений майстерно. Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром — це саме майстерно приготовлений хліб. ділюся рецептом! опис приготування: Я, по суті, обожнюю домашній хліб. Коли в квартирі пахне свіженьким хлібцем —...