Рецепт Домашній рататуй
Рататуй — традиційне прованську овочеве блюдо з баклажан, кабачків, перцю та помідорів. Давайте ж і ми сьогодні спробуємо повторити цей смачний французький рецепт, але на домашній манер.
опис приготування:
легке, нежирне і дуже смачна страва, нагадує чимось овочеве рагу. Багато хто любить рататуй за його ідеальне поєднання смаку і овочів. Незважаючи на досить, можливо, не звично назва, приготувати його буде досить легко. Інгредієнти прості і як правило знайти їх в сезон не важко. Пропоную приготувати домашній рататуй і побалувати себе цим чудовим ніжним блюдом. Прекрасний гарнір або цілком самостійне блюдо. Сподіваюся вам сподобається!
- помідори— 4 штуки
- баклажан— 1-2 штук
- Кабачок— 1 штука(невеликий)
- Перець солодкий— 2 штуки
- Цибуля— 1 штука
- часник— 3 зубчики
- Оливкова олія— 30 мілілітрів
- кріп— За смаком
- сіль— За смаком
- Прованські трави— За смаком
Цибулю і перець наріжте кубиками.
Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.
Два помідора натріть на крупній тертці (помідори можна не чистити, шкірка залишиться в руці) і додайте м'якоть до цибулі і перцю. Додайте також сіль за смаком і прованські трави.
Гасіть все разом 5 хвилин.
Овочі, що залишилися наріжте тонкими кружечками і посоліть.
кріп подрібніть, додайте 3 ст. L. оливкового масла, трохи солі і пропущений через прес часник.
Викладіть томатний соус на дно форми для запікання.
Зверху викладіть овочі, чергуючи їх між собою. Змастіть овочі за допомогою кулінарної кисті часниковою заправкою. Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 1 час.
Домашній рататуй готовий. Покладіть на тарілку порцію овочів, полийте їх зверху ароматним соусом і прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!
Подібні рецепти
Солодка глазурована морква
Одним з найбільш простих способів приготування мармеладу є використання апельсинів і цукру. Такі інгредієнти доступні практично кожному і дозволяють створити смачний і ароматний десерт. опис приготування: Отриманий мармелад найкраще розподіляти стерилізованої ложкою в стерилізовані ємності. Не...
Домашній балик (сировялений)
Смачні м'ясні делікатеси можна з легкістю зробити самостійно. Для цього підійдуть будь-які види м'яса: свинина, курка, яловичина. розповім, як приготувати домашній балик (сировялений) зі свинини. опис приготування: Такий балик можна подати як закуску для будь-якого свята. Крім цього з ним можн...
Домашній батон з кропом
Апетитний домашній батон з ароматним кропом. У тісто ми додамо куркуму, в результаті чого м'якуш вироби вийде жовтого кольору, а прошарку з Усе це створює ефектний контраст. опис приготування: Батон виходить м'яким, ароматним і дуже смачним! Кількість додається в батон зелені кропу можна варію...
Домашній Бургер
Рецепт приготування гамбургерів в домашніх умовах. кількість порцій: 4 яловичина— 900 грам сіль— 1 Чайна ложка чорний перець— 1/2 чайних ложки соус Табаско— 1 штука(за смаком) вершкове масло— 2 Ст. ложки Червона цибуля— 1 штука цукор— 2 Ст. ложки булочки— 4 штуки листя салату— 8 штук Наріз...
Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром
Немає нічого смачнішого, ніж домашній хліб. особливо, якщо хліб приготовлений майстерно. Домашній хліб з горіхами, базиліком і козячим сиром — це саме майстерно приготовлений хліб. ділюся рецептом! опис приготування: Я, по суті, обожнюю домашній хліб. Коли в квартирі пахне свіженьким хлібцем —...