Рецепт Діди
рецепт Дзяди — приготування білоруського пирога з фініками і яблучним варенням. Зазвичай пиріг Дзяди готують до святкового столу.
опис приготування:
Замісити дріжджове тісто, після чого залиште його і дайте підійти. Далі маса розділяється на дві рівні частини і розкочується в пласт. Один з них укладається на деко, завчасно змазаний олією, а другий кладеться тільки тоді, коли ви розташуйте на нижньому шарі всю наявну начинку. Краї двох коржів защипують, пиріг змазується по всій поверхні жовтком і випікається на середньому вогні в духовці.
Щоб зробити начинку, Вам знадобиться розігріти яблучне варення, куди додати дрібно нарізані інжир, або ж фініки. Охолодіть отриману суміш і відправляйте її на корж.
Подавати до столу можна як гарячим, так і охолодженим.
- молоко— 300 грам
- борошно пшеничне— 700 грам
- дріжджі— 20 грам(пресовані)
- цукор— 200 грам
- масло топлене— 120 грам
- яєчний жовток— 4 штуки
- варенье яблочное— 300 грам
- родзинки— 50 грам
- фініки— 30 грам
- інжир— 20 грам
- лимонна кислота— — За смаком
- сіль— — За смаком
Щоб зробити начинку, Вам знадобиться розігріти яблучне варення, куди додати дрібно нарізані інжир, або ж фініки. Охолодіть отриману суміш і відправляйте її на корж.
Подавати до столу можна як гарячим, так і охолодженим.
Подібні рецепти
Рецепт картоплі в горщиках в духовці
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...
Цибульник
Дуже смачна страва української кухні, особливо західної її частини. Там такі Цибульник можна часто зустріти. Особливо гарні Цибульник гарячі, тільки з печі! опис приготування: Цибульник готують з ріпчастої цибулі, борошна, яєць і спеції. Смажать як оладки і подають зі сметаною. Цибуля ріпчас...