Рецепт Царське варення з агрусу
Моя бабуся робила дуже смачне варення з агрусу. Напевно, багато хто пам'ятає цей солодкий смак з дитинства. А який вкладався працю: спочатку сам збираєш ягоди, потім перебираєш їх і вариш.
опис приготування:
Зараз у мене саду немає, але якщо зі мною ділиться хтось ягодами, то я не проти повторити бабусин рецепт. І з вами я теж хочу поділитися тим, як приготувати царський варення з агрусу. До складу обов'язково додається волоський горіх. Колір у десерту дуже красивий, ну а на смак ви можете спробувати самі.
- агрус— 1 кілограм
- цукор— 1100 грам
- Волоський горіх— 200 грам
- вода— 0,5 склянки
З надрезанного агрусу видавіть насіння в тарілку.
Горіхи наріжте невеликими шматочками.
Начините ягоди волоськими горіхами.
А насіння з м'якоттю перекладіть в каструлю, вливши воду. варіть масу 5 хвилин на середньому вогні. Потім перетріть її через сито.
В отриману суміш додайте цукор. Поставте її на вогонь і варіть до закипання. Потім додайте ягоди з горіхами. Перемішайте і знову доведіть суміш до кипіння.
Закрийте варення кришкою. Залиште його на плиті на 8-12 годин. Після цього варення знову доведіть до кипіння і знову залиште його на 8 годин.
Потім ще раз доведіть варення до кипіння і проваріть його 5 хвилин. Після розлийте десерт по стерильним банкам і закупорте їх. Коли варення охолоне, його можна пробувати. приємною дегустації!
Подібні рецепти
Печені пиріжки з яблуками
Чому царський варення називається саме так? Вся справа в його зовнішньому вигляді. Якщо ви раніше не любили варення з агрусу, раджу приготувати його саме за цим рецептом, ви поміняєте свою думку. опис приготування: Найпоширеніший спосіб заготівлі ягід і фруктів - це варіння варення. Цей рецепт...
Джем з агрусу з апельсином на зиму
Хочу запропонувати вам ще один варіант смачного джему з агрусу, на цей раз з апельсином! Чудова сусідство, яскравий смак, неймовірний аромат. Джем виходить просто супер, пробуйте! опис приготування: Подрібнювати джем можна за допомогою м'ясорубки або чопера. Деяким подобається коли джем однорі...
Джем з агрусу
Джем з агрусу — царський частування до чаю, прекрасний наповнювач в пироги і екзотичне ласощі для гостей. опис приготування: Для джему з агрусу найкраще підходять злегка недостиглі ягоди, так як в них більше желирующего речовини. 1. Ягоди потрібно добре промити, укласти в каструлю, накрити ка...
Диневое варення з корицею
Це диневое варення з корицею — не просто смачні ласощі, але і відмінний сироп для фісташки морозива. Його можна робити двома способами — з шматочками дині і без. опис приготування: Два варіанти приготування динного варення — з шматочками і без. Якщо ви готуєте диневое варення з корицею з шмато...
Швидке варення з аличі
Зазвичай приготування варення з аличі займає досить багато часу, але я хочу поділитися з вами більш простим і швидким способом — часу витратите менше, а смак у ласощі вийде відмінний. опис приготування: Я просто обожнюю трохи кислуватий смак аличі і заготовок з неї, тому намагаюся зробити на ї...