Рецепт Швидке варення з аличі
Зазвичай приготування варення з аличі займає досить багато часу, але я хочу поділитися з вами більш простим і швидким способом — часу витратите менше, а смак у ласощі вийде відмінний.
опис приготування:
Я просто обожнюю трохи кислуватий смак аличі і заготовок з неї, тому намагаюся зробити на їх якомога на зиму, слава Богу, дістати ці фрукти у нас не проблема. Але ось сам процес приготування варення з них досить трудомісткий і зазвичай проходить в кілька етапів з різницею в часі між ними в 3-4 годину, тобто в цілому доводиться витратити день, щоб отримати улюблені ласощі. але, на щастя, недавно я знайшла відмінний рецепт приготування швидкого варення з аличі, в якому мене влаштовує все: і простота і легкість виконання, і підсумковий смак самого варення. Завдяки бадьяном воно виходить неймовірно ароматне і пряне, а лайм надає смаку легку гірчинку. Так що тепер, коли ви знаєте, як закатати швидке варення з аличі, ви зможете заощадити час на заготовках і замість цього витратити його на відпочинок в колі сім'ї та друзів.
- вуглеводи— 1 кілограм(чиста вага)
- цукор— 1 кілограм
- вапно— 0,5 штуки(можна замінити лимоном)
- вода— 0,5 склянки(для бланшування лайма)
- Бадьян в зірочках— 3 штуки
Насипаємо в ємність з аличею половину всього цукру і залишаємо на пару годинок, щоб плоди пустили сік. Поки алича настоюється, ми нарізаємо лайм на скибочки, видаляємо з них кісточки і бланшируємо лайм в окропі протягом 5 хвилин, щоб при варінні варення його шкірка не затверділа.
Коли соку утворилося досить, ставимо тазик з аличею на повільний вогонь і починаємо нагрівати його вміст. Висипаємо до аличі цукор, що залишився, додаємо бадьян і скибочки бланшованого лайма. варимо варення 15-20 хвилин після закипання рідини.
Розливаємо гаряче варення по стерилізованим банкам і закриваємо їх щільно кришками. Ми залишаємо банки під ковдрою до повного їх охолодження.
Подібні рецепти
Сирні коржики на молоці
Цей рецепт актуальний завжди, в тому числі і у свята. Печериці маринуються буквально за кілька годин. Закуска настільки популярна, що без неї вже не обходиться жодне застілля. Спробуйте! опис приготування: Чесно кажучи, мені важко сказати, скільки часу може зберігатися така закуска. У нашій ро...
Швидке тісто для хмизу
Швидке тісто на кефірі - універсальна заготовка для подальшої випічки смачних домашніх виробів. Сьогодні поділюся улюбленим рецептом тіста для хмизу. Випічка виходить дуже хрусткою! опис приготування: горілка обов'язкове, саме вона робить готовий хмиз таким хрустким! Дуже рекомендую спробувати...
Швидке вівсяне печиво
Напевно кожен пробував вівсяне печиво, це приємне нагадування про дитинство. Сьогодні я розповім вам, як приготувати швидке вівсяне печиво легко і без шкоди для здоров'я. опис приготування: Такі печива ідеально підійдуть до будь-якого чаювання або до вечірнього молока. Особливо цієї випічці зр...
Швидке печиво з шоколадом
Любіть випічку з шоколадом, але ненавидите місити тісто? Тоді вам показаний цей рецепт. У ньому зійшлося все краще і смачне. Вам тільки потрібно виділити 20 хвилин вашого часу — і ви будете насолоджуватися! опис приготування: Для цієї випічки потрібні базові знання в пекарському справі і трохи...
Швидке листкове печиво
Найпростіше печиво всього з трьох інгредієнтів. Виходить дуже хрустке і листкове. Можна приготувати таке печиво солодким, а можна закусочним. Заходьте і дивіться рецепт! опис приготування: Для солодкого варіанти печива використовуйте цукор, а для солоного підійде і паприка, мак, і часниковий п...