Рецепт Джем з агрусу

Рецепт Джем з агрусу
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Джем з агрусу — царський частування до чаю, прекрасний наповнювач в пироги і екзотичне ласощі для гостей.

опис приготування:

Для джему з агрусу найкраще підходять злегка недостиглі ягоди, так як в них більше желирующего речовини.

1. Ягоди потрібно добре промити, укласти в каструлю, накрити каструлю кришкою і поставити на слабкий вогонь, гасити ягоди до стану, коли вони розм'якнуть і пустять сік.

2. Далі ягоди потрібно перетерти через сито, або подрібнити блендером до однорідної маси.

3. Поставити на вогонь, перемішувати і поступово додавати цукор. Слід стежити за тим, щоб цукор повністю розчинився. Вміст має ставати більш густим.

4. Після того, як цукор повністю розтанув варити ще близько 5-10 хвилин, знімаючи пінку.

5. Гарячий джем розлити по чистим банкам, закатати і залишити остигати банки догори дном.

Джем з агрусу найкраще зберігати при кімнатній температурі в сухому, темному місці.

Смачного!


  • агрус— 1 кілограм
  • цукор— 600-800 грам(Смотря насколько сладкая ягода)
Для джему з агрусу найкраще підходять злегка недостиглі ягоди, так як в них більше желирующего речовини.

1. Ягоди потрібно добре промити, укласти в каструлю, накрити каструлю кришкою і поставити на слабкий вогонь, гасити ягоди до стану, коли вони розм'якнуть і пустять сік.

2. Далі ягоди потрібно перетерти через сито, або подрібнити блендером до однорідної маси.

3. Поставити на вогонь, перемішувати і поступово додавати цукор. Слід стежити за тим, щоб цукор повністю розчинився. Вміст має ставати більш густим.

4. Після того, як цукор повністю розтанув варити ще близько 5-10 хвилин, знімаючи пінку.

5. Гарячий джем розлити по чистим банкам, закатати і залишити остигати банки догори дном.

Джем з агрусу найкраще зберігати при кімнатній температурі в сухому, темному місці.

Смачного!


Подібні рецепти

Джем з агрусу з апельсином на зиму

Суп зі шпинатом

Хочу запропонувати вам ще один варіант смачного джему з агрусу, на цей раз з апельсином! Чудова сусідство, яскравий смак, неймовірний аромат. Джем виходить просто супер, пробуйте! опис приготування: Подрібнювати джем можна за допомогою м'ясорубки або чопера. Деяким подобається коли джем однорі...

Джем з абрикосів

Джем з абрикосів

Моя подруга на сніданок завжди робить тости з джемом. Я якось запитала її, де вона взяла такий смачний джем з абрикосів, на що вона мені відповіла — я все намагаюся робити сама! ділюся рецептом. опис приготування: Рецепт приготування джему з абрикосів дуже простий — він не утруднить навіть нов...

Джем без сахара

Джем без сахара

зварити запашну, насичений і смачний домашній джем ви можете і без цукру. Саме такий варіант я хочу запропонувати вам на замітку. відмінний рецепт: простий і швидкий. рекомендую повторити! опис приготування: Так як приготувати джем без цукру ви зможете з будь-яких ягід і фруктів, кількість мед...

Джем з аличі з шматочками волоського горіха

Джем з аличі з шматочками волоського горіха

Джем, приготований з жовтої аличі виходить смачним, з приємною кислинкою і насиченим ароматом. Горіхи роблять бурштиновий джем ще цікавіше, спробуйте! опис приготування: Почнемо з приємного. Кісточки з аличі не виймати. Особливо відчувається економія часу, якщо готувати велику порцію джему. Ал...

Джем з абрикосів без кісточок

Джем з абрикосів без кісточок

Вже з'явилися перші абрикоси і саме час згадати найкращі рецепти літніх заготовок. Джем з абрикосів без кісточок можна зробити легко і швидко. запасаємося цукром, абрикосами і банками! опис приготування: Якщо варити джем з абрикосів без кісточок використовуючи багаторазове нагрівання, це зроби...