Рецепт Джем з агрусу
Джем з агрусу — царський частування до чаю, прекрасний наповнювач в пироги і екзотичне ласощі для гостей.
опис приготування:
Для джему з агрусу найкраще підходять злегка недостиглі ягоди, так як в них більше желирующего речовини.
1. Ягоди потрібно добре промити, укласти в каструлю, накрити каструлю кришкою і поставити на слабкий вогонь, гасити ягоди до стану, коли вони розм'якнуть і пустять сік.
2. Далі ягоди потрібно перетерти через сито, або подрібнити блендером до однорідної маси.
3. Поставити на вогонь, перемішувати і поступово додавати цукор. Слід стежити за тим, щоб цукор повністю розчинився. Вміст має ставати більш густим.
4. Після того, як цукор повністю розтанув варити ще близько 5-10 хвилин, знімаючи пінку.
5. Гарячий джем розлити по чистим банкам, закатати і залишити остигати банки догори дном.
Джем з агрусу найкраще зберігати при кімнатній температурі в сухому, темному місці.
Смачного!
- агрус— 1 кілограм
- цукор— 600-800 грам(Смотря насколько сладкая ягода)
1. Ягоди потрібно добре промити, укласти в каструлю, накрити каструлю кришкою і поставити на слабкий вогонь, гасити ягоди до стану, коли вони розм'якнуть і пустять сік.
2. Далі ягоди потрібно перетерти через сито, або подрібнити блендером до однорідної маси.
3. Поставити на вогонь, перемішувати і поступово додавати цукор. Слід стежити за тим, щоб цукор повністю розчинився. Вміст має ставати більш густим.
4. Після того, як цукор повністю розтанув варити ще близько 5-10 хвилин, знімаючи пінку.
5. Гарячий джем розлити по чистим банкам, закатати і залишити остигати банки догори дном.
Джем з агрусу найкраще зберігати при кімнатній температурі в сухому, темному місці.
Смачного!
Подібні рецепти
Суп зі шпинатом
Хочу запропонувати вам ще один варіант смачного джему з агрусу, на цей раз з апельсином! Чудова сусідство, яскравий смак, неймовірний аромат. Джем виходить просто супер, пробуйте! опис приготування: Подрібнювати джем можна за допомогою м'ясорубки або чопера. Деяким подобається коли джем однорі...
Джем з абрикосів
Моя подруга на сніданок завжди робить тости з джемом. Я якось запитала її, де вона взяла такий смачний джем з абрикосів, на що вона мені відповіла — я все намагаюся робити сама! ділюся рецептом. опис приготування: Рецепт приготування джему з абрикосів дуже простий — він не утруднить навіть нов...
Джем без сахара
зварити запашну, насичений і смачний домашній джем ви можете і без цукру. Саме такий варіант я хочу запропонувати вам на замітку. відмінний рецепт: простий і швидкий. рекомендую повторити! опис приготування: Так як приготувати джем без цукру ви зможете з будь-яких ягід і фруктів, кількість мед...
Джем з аличі з шматочками волоського горіха
Джем, приготований з жовтої аличі виходить смачним, з приємною кислинкою і насиченим ароматом. Горіхи роблять бурштиновий джем ще цікавіше, спробуйте! опис приготування: Почнемо з приємного. Кісточки з аличі не виймати. Особливо відчувається економія часу, якщо готувати велику порцію джему. Ал...
Джем з абрикосів без кісточок
Вже з'явилися перші абрикоси і саме час згадати найкращі рецепти літніх заготовок. Джем з абрикосів без кісточок можна зробити легко і швидко. запасаємося цукром, абрикосами і банками! опис приготування: Якщо варити джем з абрикосів без кісточок використовуючи багаторазове нагрівання, це зроби...