Рецепт Домашня рикотта з лимоном та базиліком

Рецепт Домашня рикотта з лимоном та базиліком
Кількість порцій: 12-14 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування крему з вершків, молока, чаю, кориці, кардамону і гвоздики.

опис приготування:

Домашній сир завжди смачніше покупного. Гладка кремова текстура рікотти в поєднанні з терпкою лимонною цедрою і базиліком нікого не залишить байдужим. За цим рецептом у вас вийде 3-4 чашки рікотти. Ви можете робити з цим сиром бутерброди, додавати його в пасту та інші страви - кількість варіантів нескінченно.

  • молока— 4,5 L
  • солі— 1 Чайна ложка
  • цедри лимона— 1 Чайна ложка
  • перцю— 1/3 чайних ложки
Домашня рикотта з лимоном та базиліком - фото крок 1 1. подрібнити базилік. У великій глибокій каструлі нагріти молоко і сіль до 85 градусів, помішуючи, щоб уникнути пригорання.

Домашня рикотта з лимоном та базиліком - фото крок 2 2. Зняти з вогню і влити лимонний сік. Дати суміш постояти протягом 25 хвилин.

Домашня рикотта з лимоном та базиліком - фото крок 3 3. Вистелити великий друшляк або сито подвійним шаром марлі і встановити його над глибокою мискою.

Домашня рикотта з лимоном та базиліком - фото крок 4 4. Повільно влити сирну суміш в друшляк з марлею і дати стекти протягом 10-15 хвилин.

Домашня рикотта з лимоном та базиліком - фото крок 5 5. Викласти сир у велику миску.

Домашня рикотта з лимоном та базиліком - фото крок 6 6. Додати подрібнений базилік, лимонну цедру і чорний мелений перець за смаком. Чи не перемішуйте сир занадто довго.

Домашня рикотта з лимоном та базиліком - фото крок 7 7. Викласти рикотту в герметичний контейнер із щільно закривається кришкою і поставити в холодильник на 2 години або на ніч. Рікотту добре подавати з часниковими грінками і оливковою олією.

Подібні рецепти

Домашняя рикотта

Желе з кока-коли вдома

Рецепт приготовления домашнего сыра рикотта. опис приготування: Приготовить домашний сыр рикотта не так сложно. Вам потребуется всего несколько простых ингредиентов. цільного молока— 3 склянки жирних вершків— 1 Склянка морської солі— 1/2 чайних ложки свіжовичавленого лимонного соку— 3 Ст. л...

Домашня аджика з помідорів без варіння

Домашня аджика з помідорів без варіння

Рецептів приготування аджики дуже багато. Пропоную рецепт аджики без варіння, тобто холодним способом. Виходить дуже смачно! опис приготування: Приготувати аджику з помідорів без варіння дуже просто, дивіться покрокові рекомендації. попереджаю, що розливати її слід в простерилізовані банки, а ...

Домашня булочка

Домашня булочка

Традиційна французька плоска булочка, покрита яєчним кремом. Найкраще її є свіжою! кількість порцій: 2 мука— 250 грам дріжджі— 20 грам сіль— 5 грам цукрова пудра— 80 грам молоко— 50 мілілітрів вершки— 250 мілілітрів яйця— 2 штуки вершкове масло— 130 грам ванільний цукор— 10 грам яєчні жовтки— 3...

Домашня фруктова карамель

Домашня фруктова карамель

Рецепт приготування домашньої фруктової карамелі. опис приготування: Простий рецепт приготування домашньої карамелі з фруктів на ваш вибір. полуниці або інших свіжих фруктів— 2 склянки води— 1/4 склянки лимонного соку— 1 Ст. ложка цукру— 1/4 склянки рослинної олії— 1 Ст. ложка 1. Розіг...

Домашня гірчиця на розсолі

Домашня гірчиця на розсолі

Ароматна і ядреная гірчиця вийде, якщо з'єднати гірчичний порошок і простий огірковий розсіл. Немає необхідності купувати такої елементарної продукт в магазині, коли його зовсім легко приготувати. опис приготування: Дотримуючись певну послідовність дій, дуже легко приготувати гостру смачну гі...