Рецепт Домашняя рикотта

Рецепт Домашняя рикотта
Кількість порцій: 9 Час приготування: 45 хв.
Рецепт приготовления домашнего сыра рикотта.

опис приготування:

Приготовить домашний сыр рикотта не так сложно. Вам потребуется всего несколько простых ингредиентов.

  • цільного молока— 3 склянки
  • жирних вершків— 1 Склянка
  • морської солі— 1/2 чайних ложки
  • свіжовичавленого лимонного соку— 3 Ст. ложки
Домашняя рикотта - фото крок 1 1. Влить молоко и сливки в большую кастрюлю, додати сіль. Прикрепить кондитерский термометр. Нагреть молоко до 87 градусів, помішуючи іноді, чтобы предотвратить его пригорание. Вимкнути вогонь. Снять кастрюлю с огня и добавить лимонный сок, медленно перемешать несколько раз. Дати постояти протягом 5 хвилин.

Домашняя рикотта - фото крок 2 2. Выстелить дуршлаг марлей в несколько слоев. Положить дуршлаг поверх большой миски. Влить приготовленную массу в миску через дуршлаг.

Домашняя рикотта - фото крок 3 3. Оставить сыр в марле по меньшей мере на 1 час – за это время у вас получится нежный тягучий сыр. Если вы оставите сыр на 2 годину, он будет немного тверже, почти как сливочный сыр. Рикотта будет затвердевать по мере остывания. Сыворотку в миске вы можете сохранить для другого использования.

Домашняя рикотта - фото крок 4 4. Приготовленную рикотту вы можете подавать сразу или выложить в герметичный контейнер и хранить в холодильнике до необходимости.

Домашняя рикотта - фото крок 5 5. Рикотта идеально подойдет для бутербродов. Вы можете поджарить кусочки белого хлеба, смазать их приготовленным сыром, полити медом, посипати морською сіллю, чорним меленим перцем, оливковым маслом или несколькими каплями бальзамического уксуса.

Подібні рецепти

Домашня рикотта з лимоном та базиліком

Спагеті зі свининою в томатному соусі

Рецепт приготування крему з вершків, молока, чаю, кориці, кардамону і гвоздики. опис приготування: Домашній сир завжди смачніше покупного. Гладка кремова текстура рікотти в поєднанні з терпкою лимонною цедрою і базиліком нікого не залишить байдужим. За цим рецептом у вас вийде 3-4 чашки рікотт...

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто з телятиною рисом і квасолею

Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром

В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...

Чай з листя чорної смородини

Чай з листя чорної смородини

Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...

Джем з дині

Джем з дині

дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...