Рецепт Царське варення
Чому царський варення називається саме так? Вся справа в його зовнішньому вигляді. Якщо ви раніше не любили варення з агрусу, раджу приготувати його саме за цим рецептом, ви поміняєте свою думку.
опис приготування:
Найпоширеніший спосіб заготівлі ягід і фруктів - це варіння варення. Цей рецепт прийшов до нас ще з давніх часів, коли його придумала Катерина Велика. В результаті імператриця була дуже підкорена смаком конфитюра і дала йому назву "; царський варення ";. кухар, який варив його, отримав в нагороду перстень з смарагдом. Спробувавши це варення, ви назавжди закохаєтесь в його чудовий смак.
- агрус— 1 кілограм
- цукор— 1,4 кілограма
- вода— 3 склянки
- листя вишні— 30 штук
2. Копіткість полягає в тому, що з кожної ягоди потрібно відірвати хвостики. Деякі готують варення, розділяючи кожну ягоду навпіл. Мені подобається більше, коли ягоди цілі: виглядає естетичніше.
3. Наливаємо в каструлю воду і викладаємо кілька гілочок вишні. Доводимо воду до кипіння і кип'ятимо пару хвилин.
4. Заливаємо водою наш агрус і залишаємо його в темному місці на добу.
5. Через добу зливаємо воду, тепер з неї ми будемо готувати сироп.
6. Додаємо цукор і варимо сироп на дуже слабкому вогні. Не забувайте постійно помішувати, краще візьміть ємність з антипригарним дном.
7. Вливаємо гарячий сироп і доводимо до кипіння.
8. варимо 15 хвилин на дуже слабкому вогні і не помішувати, щоб ягоди не втратили свій зовнішній вигляд.
9. Додаємо вишневе листя і варимо ще 5 хвилин. Саме вишневе листя додадуть нашому варення дивовижний аромат.
10. Готове варення гарячим розливаємо по стерилізованим баночках і закочує.
11. Їсти його можна навіть відразу. Воно прекрасно стоїть в холодному місці не один місяць.
Подібні рецепти
Бажання зі свинини в фользі
Моя бабуся робила дуже смачне варення з агрусу. Напевно, багато хто пам'ятає цей солодкий смак з дитинства. А який вкладався працю: спочатку сам збираєш ягоди, потім перебираєш їх і вариш. опис приготування: Зараз у мене саду немає, але якщо зі мною ділиться хтось ягодами, то я не проти повтор...
Буріто з телятиною рисом і квасолею
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...
Джем з дині
дуже ароматний, неймовірно яскравий і красивий джем з дині в домашніх умовах здивує своїм смаком близьких і гостей. А саме головне, що його зовсім нескладно приготувати. обов'язково спробуйте! опис приготування: Перед вами досить простий рецепт джему з дині з лимоном. При бажанні його можна до...