Рецепт Булочки-квіточки

Рецепт Булочки-квіточки
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Із здобного дріжджового тіста можна приготувати булочки у формі квіточок. Така форма буде симпатично виглядати на вашому обідньому столі взимку, нагадуючи про сонячному, тепле літо.

опис приготування:

Якщо ви знайомі з дріжджовим тестом, то приготувати булочки-квіточки не складе великих труднощів. звичайно, на це буде потрібно достатньо часу, як для будь-якої дріжджовий випічки. А в цілому рецепт простий, класичний. Якщо ви хочете отримати невеликі булочки, то вирізуйте гуртки з тіста чаркою. А якщо побільше, то візьміть стакан.

  • молоко— 200 мілілітрів
  • дріжджі пресовані— 20 грам
  • цукор— 5 Ст. ложок
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • цукор ванільний— 5 грам
  • Борошно пшеничне— 450 грам
  • Вершкове масло— 60 грам
  • Куряче яйце— 1 штука
Булочки-квіточки - фото крок 1 Підготуйте необхідні продукти для булочок.

Булочки-квіточки - фото крок 2 У миску налийте тепле молоко. Додайте дріжджі і столову ложку цукру. Добре перемішайте і дайте постояти 10-15 хвилин, поки дріжджі Не активуються і не почнуть пінитися.

Булочки-квіточки - фото крок 3 Потім додайте сіль, ще 4 столові ложки цукру, ванільний цукор і розтоплене вершкове масло. Перемішайте і поступово всипте просіяне борошно.

Булочки-квіточки - фото крок 4 замісити тісто. Починайте його замішувати в мисці. Коли тісто збереться в грудку, викладіть на поверхню, присипану борошном і продовжуйте заміс.

Булочки-квіточки - фото крок 5 Миску з тестом накрийте харчовою плівкою або рушником. Поставте в тепле місце до збільшення в обсязі.

Булочки-квіточки - фото крок 6 Приступайте до формування булочок-квіточок. Частину тіста розкачайте в пласт, товщиною 3-5 мм. За допомогою чарки або склянки виріжте кола.

Булочки-квіточки - фото крок 7 Кожен гурток тесту складіть навпіл.

Булочки-квіточки - фото крок 8 І з'єднайте кінці. вийшов пелюстка.

Булочки-квіточки - фото крок 9 З'єднайте п'ять пелюсток разом. В середину вставте кульку з тіста. квітка готовий.

Булочки-квіточки - фото крок 10 Приготовлені таким чином булочки-квіточки викладіть на деко.

Булочки-квіточки - фото крок 11 Дайте постояти в кімнаті 20-25 хвилин. Змастіть жовтком і відправте в духовку, розігріту до 175 градусів. випікайте булочки 25-30 хвилин.

Булочки-квіточки - фото крок 12 Булочки-квіточки готові. Подавайте до чаю, кава, молоку.

Подібні рецепти

Булочки з сиром і шинкою

Домашній розсольник з перловою крупою

Що ви скажете щодо ситної закуски, якої навіть можна наїстися в обід? Я завжди любила такі страви, коли не хочеться перевантажувати шлунок днем. А ще такі варіанти підходять для святкового столу. опис приготування: Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати булочки з сиром і шинкою. Тільки не ...

Булочки з ванільною глазур'ю

Булочки з ванільною глазур'ю

Рецепт приготування ароматних булочок з глазур'ю з молока, ванілі і цукрової пудри. опис приготування: Приготування цієї хрусткою випічки не займе у вас багато часу. борошна— 3 склянки цукру— 2/3 склянки розпушувача— 5 чайних ложок солі— 1/4 чайних ложки палички несолоного вершкового масла...

Булочки з сиром з дріжджового тіста

Булочки з сиром з дріжджового тіста

Булочки з сиром з дріжджового тіста в домашніх умовах приготувати однозначно треба! Вони майже такі ж, як продають в кафе і супермаркетах. Ось тільки свіже і смачніше — адже це своїми руками! опис приготування: Цей рецепт приготування булочок із сиром з дріжджового тіста мені розповіла мама, а...

Булочки з яблуками і сиром Чеддер

Булочки з яблуками і сиром Чеддер

Рецепт приготування булочок з шматочками яблук, гострим сиром Чеддер і вершками. опис приготування: Булочки добре подавати з теплим яблучним сидром. яблука— 2 штуки(450 г) цукру— 1/4 склянки розпушувача— 1/2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки вершкового масла— 6 Ст. ложок жирних вершків— 1/4 с...

Булочки з шпинатом

Булочки з шпинатом

Рецепт приготування міні-булочок зі шпинатом, часником, сиром Пармезан і сиром Моцарелла. опис приготування: Пишні булочки зі шпинатом - відмінна випічка для вихідного дня. замороженого тіста для французького хліба— 350 грам оливкового масла— 2 Ст. ложки часнику— 1 зубчик вершкового сиру— 90...