Рецепт Булочки-квіточки
Із здобного дріжджового тіста можна приготувати булочки у формі квіточок. Така форма буде симпатично виглядати на вашому обідньому столі взимку, нагадуючи про сонячному, тепле літо.
опис приготування:
Якщо ви знайомі з дріжджовим тестом, то приготувати булочки-квіточки не складе великих труднощів. звичайно, на це буде потрібно достатньо часу, як для будь-якої дріжджовий випічки. А в цілому рецепт простий, класичний. Якщо ви хочете отримати невеликі булочки, то вирізуйте гуртки з тіста чаркою. А якщо побільше, то візьміть стакан.
- молоко— 200 мілілітрів
- дріжджі пресовані— 20 грам
- цукор— 5 Ст. ложок
- сіль— 0,5 чайних ложки
- цукор ванільний— 5 грам
- Борошно пшеничне— 450 грам
- Вершкове масло— 60 грам
- Куряче яйце— 1 штука
У миску налийте тепле молоко. Додайте дріжджі і столову ложку цукру. Добре перемішайте і дайте постояти 10-15 хвилин, поки дріжджі Не активуються і не почнуть пінитися.
Потім додайте сіль, ще 4 столові ложки цукру, ванільний цукор і розтоплене вершкове масло. Перемішайте і поступово всипте просіяне борошно.
замісити тісто. Починайте його замішувати в мисці. Коли тісто збереться в грудку, викладіть на поверхню, присипану борошном і продовжуйте заміс.
Миску з тестом накрийте харчовою плівкою або рушником. Поставте в тепле місце до збільшення в обсязі.
Приступайте до формування булочок-квіточок. Частину тіста розкачайте в пласт, товщиною 3-5 мм. За допомогою чарки або склянки виріжте кола.
Кожен гурток тесту складіть навпіл.
І з'єднайте кінці. вийшов пелюстка.
З'єднайте п'ять пелюсток разом. В середину вставте кульку з тіста. квітка готовий.
Приготовлені таким чином булочки-квіточки викладіть на деко.
Дайте постояти в кімнаті 20-25 хвилин. Змастіть жовтком і відправте в духовку, розігріту до 175 градусів. випікайте булочки 25-30 хвилин.
Булочки-квіточки готові. Подавайте до чаю, кава, молоку.
Подібні рецепти
Домашній розсольник з перловою крупою
Що ви скажете щодо ситної закуски, якої навіть можна наїстися в обід? Я завжди любила такі страви, коли не хочеться перевантажувати шлунок днем. А ще такі варіанти підходять для святкового столу. опис приготування: Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати булочки з сиром і шинкою. Тільки не ...
Булочки з ванільною глазур'ю
Рецепт приготування ароматних булочок з глазур'ю з молока, ванілі і цукрової пудри. опис приготування: Приготування цієї хрусткою випічки не займе у вас багато часу. борошна— 3 склянки цукру— 2/3 склянки розпушувача— 5 чайних ложок солі— 1/4 чайних ложки палички несолоного вершкового масла...
Булочки з сиром з дріжджового тіста
Булочки з сиром з дріжджового тіста в домашніх умовах приготувати однозначно треба! Вони майже такі ж, як продають в кафе і супермаркетах. Ось тільки свіже і смачніше — адже це своїми руками! опис приготування: Цей рецепт приготування булочок із сиром з дріжджового тіста мені розповіла мама, а...
Булочки з яблуками і сиром Чеддер
Рецепт приготування булочок з шматочками яблук, гострим сиром Чеддер і вершками. опис приготування: Булочки добре подавати з теплим яблучним сидром. яблука— 2 штуки(450 г) цукру— 1/4 склянки розпушувача— 1/2 Ст. ложки солі— 1/2 чайних ложки вершкового масла— 6 Ст. ложок жирних вершків— 1/4 с...
Булочки з шпинатом
Рецепт приготування міні-булочок зі шпинатом, часником, сиром Пармезан і сиром Моцарелла. опис приготування: Пишні булочки зі шпинатом - відмінна випічка для вихідного дня. замороженого тіста для французького хліба— 350 грам оливкового масла— 2 Ст. ложки часнику— 1 зубчик вершкового сиру— 90...