Рецепт Ожинний торт
Покроковий рецепт приготування ожинового тортика до святкового столу.
кількість порцій: 4
- яйця— 4 штуки(інгредієнти для коржа:)
- цукор— 150 грам
- крохмаль— 100 грам
- мука— 100 грам
- розпушувач— 2 чайних ложки(або 1 ç.l. гашеного соди)
- ожина— 300 грам(інгредієнти для начинки:)
- желатин— 20 грам
- крем— 500 грам
- цукру— 100 грам
Відокремити яєчні білки від жовтків, збити жовтки з цукром і 5 столовими ложками гарячої води.
Засипати крохмаль і перемішати.
Додати борошно і розпушувач, ретельно перемішати.
Збити в піну яєчні білки.
Додати збиті білки в тісто, перемішати.
Викласти тісто в форму промазану маслом. Нагріти духовку до 180 З. Випікати корж протягом 20-25 хвилин. Перевірити готовність коржа зубочисткою або сірником.
Перемішати сметану з цукром до розчинення останнього.
Ягоди збити в блендері або гарненько розтерти.
Змішати ожину і сметану.
Довести желатин до кипіння (не кип'ятити).
Додати желатин до ягодам і сметані, перемішати.
Пропустити через сито. Прибрати в холодильник на 5-10 хвилин, для загустіння.
Готовий корж розрізати на 2 частини по діагоналі. Нижню частину залишити в формі з бортами.
залити 2/3 начинки на корж і розрівняти.
Накрити начинку другим коржем.
Залити залишилася начинку і розрівняти. Прибрати торт в холодильник на ніч. Прикрасити торт на свій смак. Смачного!
Подібні рецепти
Ожинний коблер
Рецепт приготування ніжного чізкейку з ожини, вершкового сиру, ванільних вафель і горіхів пекан. опис приготування: Ви можете додати ожину як в саму вершкову начинку, так і викласти її зверху, зробивши красиві фіолетові візерунки на поверхні вашого пирога. для пирога: упаковка ванільних вафе...
Ожинний пиріг з горіхами
Рецепт приготування пирога зі свіжою ожиною, меленою корицею, ванільним екстрактом і посипанням з горіхів пекан, коричневого цукру і борошна. опис приготування: Цей чудовий пиріг зникає з кухонного столу миттєво. Соковита ожина в поєднанні з вологим тестом і горіховою посипкою - що може бути к...
Буріто з телятиною рисом і квасолею
Буріто - це блюдо мексиканської кухні, що складається з пшеничного коржі з начинкою. Начинка може складатися з одних овочів з квасолею або рисом або з додаванням м'яса на ваш вибір. Дуже ситне блюдо. опис приготування: Буріто з начинкою з телятини з вареним рисом і квасолею, під смачним соусом...
Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром
В якості перекусу на швидку руку відмінно підійдуть бутерброди гарячі з ковбасою і сиром. Їх можна урізноманітнити зеленню, помідорами або солоними огірками. Це справа смаку кожного з нас. готуємо! опис приготування: Бутерброди гарячі з ковбасою і сиром - ідеальна ідея для нежданих гостей або...
Чай з листя чорної смородини
Початок осені — прекрасна можливість заготовити смородиновий лист, щоб взимку насолоджуватися ароматним чаєм з смородинового листя. Такий чай можна заварити як зі свіжого листя, так і сушених. опис приготування: Прекрасна можливість зберегти смак літа — засушити смородинові листя, які до того ...